آفتابنیوز : 
بنا به این گزارش واکنش آمریکا به برنامه هستهای ایران پس از پاسخ 22 آگوست این کشور به مشوقهای غرب کمتر تهاجمی بوده است. در مورد علت نرمتر شدن مواضع آمریکا در قبال ایران میتوان به چند نکته اشاره کرد. از جمله:
1- سابقه آمریکا در حمله به عراق باعث شده دولت آمریکا نتواند به جنگ دیگری در منطقه خاورمیانه وارد شود. این امر پیش از انتخابات میان دورهای، به ضرر جمهوری خواهان است، ضمن آنکه گمان نمیرود حتی انگلیس متحد اصلی آمریکا نیز از جنگ دیگری از سوی دولت بوش حمایت کند. از سوی دیگر ناکافی بودن اطلاعات آمریکا در مورد تاسیسات هستهای ایران نیز عامل دیگری است که آمریکا را از اقدام نظامی علیه ایران باز میدارد.
2- حرکت از یکجانبه گرائی به سوی چند جانبه گرائی در دو دوم ریاست جمهوری جرج بوش قابل مشاهده است. پیشنهاد آمریکا برای مذاکره مستقیم با ایران در صورت تعلیق غنیسازی نیز در همین راستا صورت گرفت. در چنین شرایطی آمریکا برای استفاده از اقدامات شدید تنبیهی علیه ایران با مخالفتهای گسترده داخلی و خارجی روبروست.
3- نگرانیهای موجود در مورد ذخائر نفتی ایران نیز بخش دیگری از مساله است. اگر ایران چهارمین تولید کننده نفت دنیا بخواهد در واکنش به تحریمها صادرات نفت خود را کاهش دهد، بازار جهانی نفت باید شاهد شوک بزرگی باشد.
4- بنا بر اطلاعات موجود، ایران هنوز سالها از ساخت سلاح هستهای فاصله دارد. این مساله نیز دلیل دیگری در به تعویق انداختن اقدامات شدید علیه ایران از سوی آمریکا دارد.
از اینرو در شرایط کنونی آمریکا تنها میتواند به اعمال تحریم علیه ایران فکر کند. برای این کار نیز باید حمایت چین و روسیه را بدست آورد چرا که رای وتوی آنها در شورای امنیت میتواند تصمیم برای استفاده از تحریم را بی اثر سازد. گزینه دیگر پیش روی آمریکا نیز ایجاد ائتلافی با حضور اروپا، ژاپن، کانادا و استرالیا برای تنبیه کردن ایران است. گزینهای که موفق بودن آن قابل پیشبینی نیست. به این ترتیب به نظر میرسد حل و فصل مسالمت آمیز مساله از طریق مذاکره و فعال کردن کانالهای دیپلماتیک گزینهای ایدهآل برای ایران و آمریکا است.