آفتابنیوز : میخواستیم از محمود گودرزی درباره الگوی دوره مدیریتیاش یعنی علیاکبر طاهری بپرسیم اما پاسخگویمان نشد و به ناچار سئوالهایمان را منتشر کردیم تا شاید جایی دیگر پاسخگویشان شود.
«آقای افشارزاده به علت اینکه هزینه بسیار زیادی را به بیتالمال تحمیل کردند، من از ایشان رضایت نداشتم. ایشان طبق صورتی که خودشان دادهاند، با ۲۸ میلیارد تومان تیم را بستهاند و هزینه کردهاند. آقای طاهری در پرسپولیس، ۱۵ میلیارد هزینه کردهاند. به چه حقی این کار را کردهاند؟! البته ۲۲ میلیارد گفتهاند و ۶ میلیارد بابت چیز دیگری بوده، اما همین ۲۲ میلیارد رقم کمی نیست.
اگر با ۱۵ میلیارد پرسپولیس مقایسه کنیم، اختلاف زیادی دارد - که تازه آن ۱۵ میلیارد هم شاید عدد بزرگی باشد. گرانترین بازیکنان و مربیان را در تیم استقلال جمع کرده بودند!»
این حرفها را قطعا محمود گودرزی وزیر پیشین ورزش به خوبی یادش است. مردی که به نمایندگی از خانواده دانشگاهی ورزش به دولت یازدهم پیشنهاد شد تا راهگشای ورزش شود . وزیری که بعد از رد صلاحیت سه گزینه پیشنهادی ، به دولت معرفی شد تا شاید تئوریهای آکادمیکش را در ورزش جاری کند. مردی که خودش می گفت:«چه کسی گفته فلان مربی که چند مدال طلای المپیک برای ایران گرفته ، بیش از من که 3500 دانش آموخته عالی ورزش تحویل داده ام کار مهمتری انجام داده است.»
او بی شک یکی از پاکدست ترین ، با سوادترین و صادق ترین اما در مقابل قهرمان ستیز ترین و شاید لجوج ترین مسئول ورزش کشور در همه سال های بعد از انقلاب بوده است. مردی که ایده آل هایی در ذهن داشت که باید برایش هر بتی که مردم دوستش داشته باشند را با تبر نصفش کرد. با همان افکار دهه 60 قهرمان ستیز چپ گراهای مسلمان .
گودرزی با همین باور بود که نزدیک ترین یار اقتصادی اش یعنی علی اکبر طاهری را که در ایران خودرو با یک همکاری داشتند ، ابتدا در صندوق حمایت از ورزشکاران که قلب مالی وزارت ورزش بود و سپس در پرسپولیس که مهمترین ویترین ورزش باشگاهی کشور است ، به کار گرفت. البته بعد از اینکه مکانیسم درآمدزایی باشگاه ابتدا توسط محمد رویانیان پایه نهاده شد و سامانه هواداری قرمز و آبی شکل گرفت و بعد هم این طرح را امیر خادم توسعه اش داد و توانست به درآمدزایی اش برساند.
درباره پرسپولیس طاهری حتی زمانی به این سمت گمارده شد که برانکو مستقر شده بود و توانسته بود دل هواداران را ببرد.
طاهری اما خیلی سریع سوار بر موج موفقیت های پرسپولیس برانکو تبدیل شد به الگوی پیشرفتی که گودرزی مدام درباره اش سخن می گفت. آنچه در ابتدای این نوشته آمده است ، بخشی از حرف های معروف محمود گودرزی درباره شاهکار مدیریتی اش است. او افشارزاده ، فتح الله زاده و رویانیان را که همگی در این سال های اخیر بعد از دهه 90 در سال بیش از 20 میلیارد برای تیم های شان هزینه کرده بودند را به دادسرا معرفی کرد و مترش را گذاشت آمار ارائه شده از سوی پرسپولیس طاهری و تاکید کرد برای قهرمانی با تیمی مثل پرسپولیس همین 15 میلیارد هم زیاد است!
همان زمان بسیاری از این گفتند که آمار ارائه شده از پرسپولیس در سازمان لیگ حتی حدود 18 میلیارد است. بارها از او و مدیر مورد وثوقش درباره این پرسیدند که آیا قراردادهایی که ادعا می شوند ، شفاف و واقعی هستند؟ رابطه هدایتی با پرسپولیس چیست؟ آیا پولی هست که به این بازیکنان داده شده باشد و در حساب ها نباشد و کاملا دوستان در راس کار با غرور هر حرف دیگری غیر از روایت خود را تکذیب می کردند.
حالا اما در هفته های اخیر پرونده پرسپولیس در برنامه 90 رو آمده است. شاهکار این واقعیت ها شاید اعترافات مهدی طارمی باشد. اینکه خودش 1.1 میلیارد از هدایتی گرفته و این دست خوش برایش بوده و مدیر گفته این پول ربطی به محاسبات و قرارداد باشگاه نداشته. تازه رامین رضاییان ، جلال حسینی و بقیه بچه های تیم هم خیلی های شان از این پول ها گرفته بودند و این ارقام اصلا در حساب های باشگاه نیامده است. این غیر از سکه ها و دیگر پاداش ها بوده ، درحالی که مدیران قبلی ، رقم های قراردادهای بالای 20 میلیاردشان اقلا در حساب های باشگاه مشخص بوده است. به این ها ابهام های باقی مانده درباره قرارداد اسپانسرینگ تیم، میزان درآمدزایی باشگاه و میزان هزینه های شان را هم می توانید اضافه کنید که قرار بود آقای طاهری برایش کنفرانس مطبوعاتی بگذارد اما دو ماه انگار اصلا در دسترس نبود تا اینكه بالاخره شب گذشته در یك برنامه تلویزیونی حاضر شد و همه تقصیرها را گردن هدایتی، فیفا و بقیه انداخت و خودش را مبرا از هر گونه تقصیر دانست.
این تنها گوشه ای از سئوال هایی است که می شد درباره نماد دوره مدیریتی محمود گودرزی از او پرسید و دوست داشتیم جوابش را بشنویم اما آقای گودرزی حتی خود را در قبال دوره مدیریتی شان این قدر مقید نمی دانند که پاسخگو باشند. حتما این قدر برای این اتفاقات و این ابهام ها پاسخ های قانع کننده ای دارند که مردم را با پاسخ های شان قانع کنند اما اقلا به ما پاسخی ندادند و قطع کردند اما کاش اقلا در یک برنامه پر بیننده حاضر شوند و بگویند دقیقا الگوی مدیریتی شان در پرسپولیس چه مکانیسمی را اجرا کرده است.
خبرانلاین