آفتابنیوز : زیباکلام در نهایت تصمیم خود را برای این پول گرفت؛ او به «شرق» گفت: «با صاحبنظران دانشگاهي در دانشگاه کردستان و کرمانشاه و کسان ديگري که در کمکرساني بودند و تجربه اين حوزه را داشتند و ميدانستند با فقر چگونه بايد مبارزه کرد، تصميم گرفتيم يک روستاي نمونه به اسم دهکده اميد ايجاد کنيم و يکي از روستاهايي را که با خاک يکسان شده است، انتخاب کرديم و ميخواهيم اين روستا را بسازيم. منتها فقط نميخواهيم خانه و آغل و کوچهها را دوباره بسازيم، بلکه ميخواهيم اين روستا را براي اولينبار در ايران، روستايي بر اساس توسعه پايدار بسازيم».
همزمان با خبر مرگ برخي کودکان زلزلهزده و شرايط نامناسب زلزلهزدگان کرمانشاهی، نقدها به زیباکلام و ایده «دهکده امید» او آغاز شد. در پی این نقدها، جمعی از چهرههای سياسي و مدني در نامهای حمایت خود را از ایده «دهکده امید» اعلام کردند. این نامه به امضای ۱۵۲ نفر ازجمله نمایندگان سابق مجلس، استادان دانشگاه، پژوهشگران و فعالان مدنی رسیده است. اسلامی امضاکنندگان در روزنامه محفوظ است. متن این نامه را در ادامه میخوانید:
بسمهتعالی
استاد مردمی و برجسته جناب آقای دکتر صادق زیباکلام
با سلام؛ احتراما با توجه به نظرخواهی حضرتعالی از صاحبنظران و فعالان کُرد هموطن درباره تعیینتکلیف نهایی چگونگی صرف کمکهای نقدی مردمی واریزشده به حساب اعلامی شما، اینجانبان امضاکنندگان این بیانیه که شامل استادان دانشگاه، روحانیون، فعالین مدنی و نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی غرب کشور میباشیم، به استحضار میرسانیم: ضمن سپاس و تقدیر از تلاشهای خستگیناپذیر حضرتعالی در راستای کمکرسانی به مردم مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه، بدینگونه حمایت کامل خود از طرح آیندهنگرانه و توأم با مطالعه و بررسیهای دقیق علمی «دهكده امید» در جهت ساخت یک «روستای نمونه» مبتنی بر اصول بینالمللی «توسعه پایدار» با استفاده از فکر و توان استادان، مهندسان و کارگران بومی این مناطق را اعلام میداریم. امید است که این ايده خلاقانه و علمی، الگویی برای بازسازی دیگر مناطق آسیبدیده از زلزله شود. با سپاس و آرزوی توفیق
منبع: روزنامه شرق