کد خبر: ۵۰۶۲۱۱
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۳

عکس/تصویر نجومی روز ناسا: شب‌های داغ ناهید

چرا سیاره ناهید این‌قدر با زمین تفاوت دارد؟ برای پاسخ به این پرسش، ژاپنی‌ها فضاپیمای رباتیک آکاتسوکی را به فضا پرتاب کردند که درنهایت پس از ۵ سال سرگردانی در فضا، سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) وارد مدار ناهید شد.
آفتاب‌‌نیوز :
فضاپیمای آکاتسوکی (Akatsuki) که «مدارگرد اقلیمی ناهید» هم خوانده می‌شود، پس از پایان عمر برنامه‌ریزی‌شده‌اش به سیاره ناهید رسید؛ اما وضعیت فضاپیما و ابزارهای آن به‌قدری مساعد بود که آکاتسوکی توانست بسیاری از مأموریت‌های علمی خود را با موفقیت انجام دهد.

از مهم‌ترین مأموریت‌های آکاتسوکی می‌توان به این موارد اشاره کرد: آیا آتش‌فشان‌های ناهید هنوز فعالند؟ آیا در جو غلیظ این سیاره صاعقه و رعدوبرق اتفاق می‌افتد؟ چرا سرعت وزش باد به‌مراتب بیشتر از سرعت گردش وضعی این سیاره است؟

عکس/تصویر نجومی روز ناسا: شب‌های داغ ناهید

تصویری که ملاحظه می‌کنید، با دوربین IR2 آکاتسوکی در نور فروسرخ ثبت شده است و شبانگاه ناهید را نشان می‌دهد. ابرهای تیره‌رنگ مرتفع با الگوهای نوار مانند، به موازات استوای ناهید پراکنده شده‌اند و نور فروسرخ برآمده از لایه‌های ژرف‌تر و داغ‌تر جو ناهید را جذب می‌کنند. سیاره ناهید به دلیل «اثر گلخانه‌ای مهارنشدنی»، دمای بسیار داغی دارد و مستقل از روز یا شب بودن، دمای هوا در سطح این سیاره به ۴۶۲ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

نوار مشکی-نارنجی درخشانی که در بخش بالا-راست تصویر می‌بینید، نوعی پوشش دیجیتالی است تا آن بخش از نیم‌کره روشن و درخشان‌تر ناهید را که درخشندگی‌اش باعث محو شدن جزئیات این تصویر می‌شود، حذف کند. پژوهشگران ژاپنی با تحلیل تصاویر و اطلاعات ارسالی آکاتسوکی به این نتیجه رسیده‌اند که جریان‌های جوی ناهید مشابه جت‌استریم زمین است.
خبرآنلاین
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین