آفتابنیوز : دلار آمریکا که در هفته قبل تا حدودی افزایش قیمتش متوقف شده بود، مجددا در دو - سه روز اخیر صعودی شده و امروز با افزایش ۱۰۰
تومانی به ۴۹۵۰ تومان رسید.
به گزارش آفتابنیوز، بقیه ارزها هم دست کمی از دلار ندارند. به گونهای که یورو در کنار دلار، بیشترین جهش قیمتی را داشته و پس از آن پوند انگلستان و درهم امارات قرار دارند.
اما نکته قابل تامل در بازار امروز وضعیت سکه است که در فاصله یک روز ۴۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان رسید؛ افزایش قیمتی که حداقل در ماههای اخیر بیسابقه است. با وجود اینکه به نظر میرسید پس از پیش فروش سکه توسط بانک مرکزی وضعیت بازار متعادلتر شود اما عملا برعکس آن اتفاق افتاد.
در این روزها طلای ۱۸ عیار هم رکوردشکنی کرده و با ادامه مسیر افزایشی روز گذشته به ۱۵۴ هزار تومان رسیده است که بالاترین قیمت را تجربه میکند. هر اونس طلا هم وضعیت مشابه طلای داخلی پیدا کرده و به مسیر افزایشی خود ادامه داده است.
دلایل افزایش قیمت سکه چیست؟
عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد که مهمترین عامل افزایش بی سابقه قیمت سکه رشد قیمت دلار و بالا رفتن تقاضا در بازار است.
محمد کشتی آرای در گفتوگو با ایسنا دو عامل را باعث افزایش فعلی قیمت سکه دانست و گفت: یکی از این عوامل افزایش ۱۵ دلاری قیمت هر اونس طلا و دیگری وضعیت نرخ ارز است که امروز قیمت دلار به بیش از ۴۹۰۰ تومان رسیده است.
کشتی آرای با اشاره به اینکه اگر عامل قیمت جهانی طلا را چندان دخیل ندانیم، بیشترین سهم افزایش قیمت سکه مربوط به دلار است، خاطرنشان کرد: وضعیت موجود بازار موجب شده که یک حباب حدود ۹۰ هزار تومانی بر روی سکه ایجاد شود.
عضو اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: تقاضا در بازار وجود دارد، خیلی از واحدها از این ترس دارند که از فروش جا بمانند. به همین دلیل مجموع این عوامل باعث شده که قیمت سکه به قیمت بی سابقه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برسد.
کشتی آرای درمورد وضعیت تقاضا در بازار گفت: اکنون مردم فکر میکنند پولشان از ارزش میافتد و برای همین علاقمندند حتی سرمایههای خرد و کوچک خود را سکه یا ارز بخرند. این عامل هم باعث شده است که قیمت سکه و طلا به شکل بی سابقهای افزایش پیدا کند.
پولی برای مردم مانده دیگه؟
فقط اتاق بازرگانی ها از گرانی دلار سود میبرند و لاغیر
واقعا این روش درستی برای برخورد با دلال ها نیست اگر می دانید چه کسانی هستند باید با آن ها برخورد کنید کارشان چه فرقی دارد با کسی که در زمان کمبود یک کالا آن را احتکار می کند؟ آن جا می روید می گویید طرف اخلالگر اقتصادی است یعنی هر کشور دیگری هم همین کار را می کند الان آقای سیف فقط می گوید اسامی کسانی که معاملات و دلالی ها ی کلان انجام داده اند را دادم از آن ها مالیات بگیرند!!!!
خوب آن چند نفر هم مالیاتی را که برایشان می برید را پیش پیش کشیدند روی نرخ ارز!!
والسلام
... دلار۵هزار تومان
شاه مقصر است
افزایش قیمت دلار خودش به تنها معلول تورم نیست بلکه افت واحد پولی یک کشور خودش به میزان تورم اضافه می کند
متاسفانه این افراد اقتصاد ایران را با چین مقایسه می کنند در حالی که کشورهایی مانند چین که به طور خودخواسته با کاهش ارزش ین برای خود رونق اقتصادی ایجاد کردند صادرکننده کالا هستند نه صادر کننده مواد خام و وارد کننده کالا و مواد خام مورد نیاز برای تولیدات داخلی!
در نتیجه در کشور ما اصولا کاهش ارزش ریال خودش باعث هیچ نوع نفعی در بازار خارجی نمی شود چون ما یک بسکه نفت می فروشیم مثلا 50 دلار و وقتی مثلا از بازار خارج باید خوراک دام وارد کنیم آن را با ما به ریال نمی فروشند! اگر کیلویی 2 دلار می خریدیم باز هم همان 2 دلار می خریم و اگر دلار به رقم مورد نظر این دوستان برسد مثلا خوراک طیور می شود کیلویی 20 هزار تومان و مرغدار هم مرغش را لابد کیلویی 50 هزار تومان می فروشد تولید کننده برنج هم مجبور می شود برنج را گران کند صنایع روغن هم قیمت روغنشان به خاطر افزایشارزش ریالی مواد اولیه بالا می رود و الی آخر
بنزین و سوخت هم گران می شود و زنجیره وار کرایه خانه و غیره هم بالا می رود
نسخه ی چینی این افراد برای جایی کاربرد دارد که اولا نرخ دلار یکسان سازی شده باشد هیچ نوع رانتی در خرید و فروش دلار وجود نداشته باشد
ذاتا در زمان احمدی نژاد رسما از تریبون بانک مرکزی اعلام شد دلار هم کالا است! بروید روی آن سرمایه گذاری کنید! و البته این فعالیت اقتصادی نامتعارف در کشور ما سود آور هم هست! چون خریداران عمده ی دلار همگی از رانت دولتی استفاده می کنند و می توانند دلار را از مجاری خاصی به نرخی پایین تر از نرخ روز بازار تهیه کنند
پس در چنین بازاری رها کردن مهار نرخ ارز اشتباه مهلکی است که مثل یک سیکل بسته قیمت دلار با تورم بالا برود و تورم با افزایش قیمت دلار بالا برود و مشابه این اتفاق را در ورشکستگی های اقتصادی بزرگ کشورهایی مانند آرژانتین می بینید
اگر این کارشناسان عزیر به جای احتمام در تشویق دولت به حرکت به سوی ورشکستگی! دولت را تشویق به یکسان سازی نرخ ارز و آزاد سازی خرید و فروش نرخ ارز می کردند نتیجه بهتری عاید ما می شد چون در این صورت رانتی در خرید و فروش ارز وجود نخواهد داشت و گرچه ممکن است قیمت ارز در ابتدا دچار یک شوک شود اما این شوک موقتی خواهد بود و بعد بازار آرام خواهد شد
اما قابل درک است که این افراد به نفع جیب خریداران عمده ارز نظر می دهند چون گردش پولی متاسفانه در این قیمت بالا است!