آفتابنیوز : نتایج حاصل از این گزارش که توسط سرویس امنیت ملی آمریکا انجام شده، در تناقض کامل با سخنان اخیر جرج بوش و دیگر مقامات ارشد دولت آمریکاست که پیروزی در جنگ عراق را کلیدی برای پیروزی نهایی در جنگ علیه تروریسم عنوان میکنند.
این گزارش با عنوان «روندهای تروریسم جهانی و مفهوم آن برای آمریکا» نخستین ارزیابی رسمی در این زمینه است که توسط سرویس اطلاعاتی آمریکا از زمان آغاز جنگ در عراق انجام شده است.
به نوشته روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، این متن نهایی حاصل دیدگاه مشترک 16 سرویس جاسوسی مختلف آمریکا به این مسأله است.
این روزنامه میافزاید در گزارش مذکور که تحقیق بر آن از سال 2004 آغاز شده و در ماه آوریل 2006 ارائه شده، آمده است: جنگ عراق موجب تشدید مسأله تروریسم شده است.
در این متن از داوری در مورد احتمال یک حمله تروریستی دیگر در خاک آمریکا اجتناب شده است ولی در نتیجهگیری آن آمده است که به طور کلی تهدید ترور علیه آمریکا از زمان حملات تروریستی 11 سپتامبر در سال 2001 افزایش یافته است.
نیویورک تایمز با اشاره به سخنرانیهای اخیر بوش در سالگرد حادثه یازده سپتامبر که در آنها پیروزی در جنگ عراق را شکست مهمی برای تروریستها معرفی کرده بود مینویسد یکی از دلایل تأخیر در انتشار نتایج این تحقیق، نارضایتی برخی مقامات دولتی آمریکا از ساختار نسخه اولیه این گزارش بوده است.
به نوشته این روزنامه در پیش نویس نسخه قبلی این گزارش به این نکته اشاره شده بود که برخی اقدامات آمریکا از جمله زندانی کردن بدون محاکمه و نامحدود افراد در زندان گوانتانامو و رسوایی بدرفتاری با زندانیان ابوغریب موجب شدت گرفتن جنبشهای تندروی جهادی شده است.
این روزنامه میافزاید مشخص نیست که در نسخه نهایی ارائه شده گزارش نیز چنین انتقادهایی به دولت آمریکا حفظ شده باشد. اگرچه مقامات امنیتی دستاندرکار تهیه آن میگویند که نتیجهگیری ارائه شده در این گزارش به هیچ وجه به دلایل سیاسی تعدیل نشده است.
روزنامه واشنگتن پست نیز در این زمینه نوشته است اگرچه مقامات امنیتی آمریکا تأیید میکنند که این کشور موفق شده به طور جدی به گروه القاعده ضربه وارد کرده و توانایی آن برای انجام عملیات جدی را مهار کند ولی شبکههای تروریستی اکنون به شکلی غیرمتمرکز در حال رشد هستند.
این روزنامه میافزاید این گروههای غیرمتمرکز جدید معمولا به طور مستقل عمل میکنند و هر کدام افکار، ایدئولوژیها و تاکتیکهای خاص خود را دارند و از 5000 پایگاه اینترنتی مربوط به اسلامگرایی افراطی تغذیه میشوند و در بسیاری از وبسایتها حمله آمریکا به عراق را آغاز تلاش غرب برای جنگ با اسلام میدانند.
در پایان به این نکته اشاره شده است که در ارزیابی منتشر شده توسط سرویس اطلاعاتی آمریکا سیاستهای خاصی برای دولت این کشور تجویز نشده است.