کد خبر: ۵۱۳۰۲۲
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰

نوروز به شکارگاه بهرام چوبین بروید

تنگه بهرام چوبینه به عنوان شکارگاه ییلاقی بهرام چوبیندر ایام نوروز پذیرای گردشگران است.
آفتاب‌‌نیوز :
تنگه بلند و زیبای " بهرام چوبینه " در فاصله‌ی هفت کیلومتری شهر تاریخی دره‌شهر و در مسیر دره‌شهر به پلدختر قرار دارد و به اقامتگاه ییلاقی بهرام چوبینه - سردار ساسانی معروف است.

این تنگه علاوه بر زیبایی‌های وصف‌ناپذیر طبیعی که در خود جای داده است، دارای آثار قلعه‌ای بزرگ و آب‌انبارهای تراشیده از سنگ است که این آثار مربوط به دوره‌ی ساسانی است.

این تنگه‌ی کم‌عرض و بسیار مرتفع که شکارگاه بهرام چوبینه بوده است، دارای آثار ارزنده‌ای در قسمت ورودی، پیشانی و ارتفاعات است ازجمله آثار به‌جای مانده از این قلعه که از سنگ و گچ ساخته شده است، دیواره‌های سنگی و آب‌انبار آن است.

این تنگه و قلعه‌ی آن، علاوه بر زیبایی‌های طبیعی و آثار پلکان‌های سنگی بر دیوارهای سنگی و نقاط صعب‌العبور داخل تنگه، وجود چهار آبشار انبار که در صخره‌های سخت تراشیده و وجود آب آشامیدنی در داخل آن‌ها حاکی از توجه و اهمیت به این منطقه در طول دوران تاریخی دارد که در نوع خود بی‌نظیر است.

یکی از سرداران سپاه خسرو پرویز به نام "سردار بهرام" پس از شورش به همراه یارانش در همین تنگه مستقر شده است و علت وجه تسمیه این تنگه به نام "بهرام چوبین" به خاطر همین رویداد تاریخی است.

در محوطه این تنگه که به طور عموم "قلعه چوبین" نیز می‌خوانند، نمادهای نظامی‌گری به وضوح قابل رویت است، مثل دستکن‌هایی که در دل دیوارهای سنگی مرتفع ساخته شده یا دیده‌بانی که در بدو ورود به تنگه قابل دیدن است.

این قلعه را می‌توان از جمله نخستین کمینگاه‌های شورشیان علیه حکومت خسرو پرویز در ایران برشمرد، شکل‌گیری این تنگه به عنوان مرکز حکومت نظامیان شورشی علیه خسرو پرویز به دوره ساسانیان باز می‌گردد، در حقیقت این تنگه مرکز حکومت نظامیان شورشی به حساب می‌آمده است.

«سید مجتبی فرهادی» رئیس میراث فرهنگی دره‌شهر درباره‌ی این اثر در گفتگو با ایسنا،منطقه ایلام، اظهار کرد: هیچ کاوشی در زمین دفینه‌های آن به عمل نیامده است، اما این اثر به عنوان یک اثر فاخر ملی به ثبت رسیده و سالانه مرمت‌هایی بر وری آن انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: از نگاه نمادهای معماری باستانی، این تنگه جزء آثار منحصر به فرد محسوب می‌شود،"برج وبارو"،"دستکن‌ها" و "حوضچه‌های آبی" هریک نمادی از یک مرکز حاکمیتی با شاخص‌های آن دوره، است.

رئیس میراث فرهنگی دره‌شهر ادامه داد: مورخان تاریخ جنگ‌ها، بهرام چوبین را اولین فرد استفاده‌کننده از سلاح آتش‌زا معرفی کرده‌اند، به گونه‌ای که جنگ بلخ وی در سال 588 را که فاتح آن بهرام چوبین بود، نبردی بی‌سابقه توصیف شده است؛ چرا که در آن، نوعی موشک به کار رفته بود.

شهرستان دره‌شهر در139 کیلومتری مرکز استان ایلام قرار دارد و یکی از فاخرترین مراکز باستانی ایلام محسوب می‌شود.
ایسنا 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین