آفتابنیوز : این تصمیم همزمان با سفر دوروزه هیاتی از کره جنوبی به پیونگ یانگ به سرپرستی مشاور امنیت ملی دولت کره جنوبی اعلام شد.
در بیانیه ای که پس از این سفر منتشر شده، تاکید شده که در صورت ارایه تضمین امنیتی به دولت کره شمالی، پیونگ یانگ حاضر است وارد مذاکره برای خلع سلاح هسته ای و عادی سازی روابط با واشنگتن شود. همچنین پیونگ یانگ تضمین داده که در صورت آغاز مذاکرات، این کشور اقدام به انجام آزمایشهای هسته ای و موشکی نخواهد کرد.
پیونگ یانگ و سئول همچنین توافق کرده اند رهبران دو کشور در ماه آوریل در منطقه مرزی دیدار داشته باشند و پیش از آن یک خط مستقیم تلفنی بین رهبران دو کره برقرار شود.
دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا دیروز محتاطانه از این تصمیم رهبر کره شمالی استقبال کرده است.
تمایل کره شمالی برای مذاکره با آمریکا بر سر خلع سلاح هستهای و عادی سازی روابط در حالی اعلام شده که این کشور در ماههای گذشته به دلیل انجام آزمایشهای موشکی مکرر و تحریک آمیز مورد انتقاد جامعه جهانی بوده و تحریمهای سختی علیه آن وضع شده است. شرایط به گونه ای شده بود که ناظران هرآن احتمال آغاز یک جنگ ویرانگر – هسته ای – در شبه جزیره کره را میدادند.
بسیاری از ناظران هدف اصلی انجام آزمایشهای کره شمالی در ماههای گذشته را ایجاد شرایط مناسب برای مذاکره و امتیازگیری این کشور از آمریکا عنوان کرده بودند؛ اما مقامات واشنگتن تاکید کرده بودند که تنها بر سرمیز مذاکرهای خواهند نشست که دستورکار آن خلع سلاح هستهای کره شمالی باشد و حالا دولت پیونگ یانگ با ابراز تمایل به خلع سلاح هستهای آمادگی خود را برای نشستن بر سر این میز اعلام کرده است.
دولت پیونگ یانگ تنها یک شرط برای نشستن بر سر میز مذاکره تعیین کرده و آن ارایه تضمین امنیتی به این کشور مبنی بر عدم تجاوز و اقدام برای تغییر رژیم است.
در بیانیه ای که دیروز همزمان با دومین روز سفر مشاور امنیت ملی کره جنوبی به پیونگ یانگ و دیدار با رهبر کره شمالی منتشر شده، تاکید شده که دولت پیونگ یانگ در صورت رفع تهدید نظامی آمریکا علیه این کشور و ارایه تضمین امنیتی به این کشور دلیلی برای نگاه داشتن سلاح هستهای ندارد.
برخی ناظران با شک و تردید به این تصمیم جدید رهبر کره شمالی می نگرند و آن را یک مانور و یا بازی تبلیغاتی جدید پیونگ یانگ میدانند اما برخی نیز خوشبینانه به موضوع نگاه کرده و معتقدند این نخستین باری است که دولت پیونگ یانگ به خلع سلاح هستهای ابراز تمایل کرده است.
حالا باید دید که رهبر کره شمالی در این ابراز تمایل خود تا چه میزان جدی است و منتظر ارایه چه تضمینهایی از سوی ایالات متحده آمریکاست؛ چون میزان جدیت رهبر کره شمالی و انتظارات او از تضمینهای امنیتی واشنگتن و متحدانش، شانس موفقیت و یا احتمال شکست گامهای بعدی دیپلماتیک برای حل و فصل بحران ژئوپلتیک در شبه جزیره کره را تعیین خواهد کرد.
منبع: عصرایران