آفتابنیوز : وزیر امور خارجه ایالات متحده در این گفتگو که یکشنبه گذشته از شبکه سی بی اس آمریکا پخش شد با اشاره به دوران تلخ کودکی اش در سالهای سیاه تبعیض نژادی گفت که آنقدر در زندگی شخصی اش سختی کشیده که بتواند "اندکی" شرایط دشوار مردم عراق و افغانستان را درک کند : سال 1963 در بیرمینگام آلاباما ، شرایط به قدری وحشتناک بود که همه آن جا را بمبینگهام خواندند ، آن روزها واقعا نمی توانستم منطق کسانی را که خانوادههای ما را تحقیر می کردند و می کشتند درک کنم . ولی چیزی که از آن روزهای سخت یادگرفتم این بود که در وجود مردم قدرتی است که می تواند از دل هر تراژدی یک پیروزی بزرگ بدست آورد.
کاندی به خوبی به یاد می آورد که در جریان یک بمب گذاری توسط گروههای نژاد پرست در یک کلیسای نزدیک خانه آنها چهار دختربچه سیاهپوست جان خود را از دست دادند. «رایس» در پاسخ به این سئوال خبرنگار سی بی اس که آیا او شباهتی بین بمبگذاران نژادپرست آلاباما و بمبگذاران انتحاری در عراق می بیند، بلافاصله پاسخ داد : «بله! زیرا کسانی که دست به این اعمال می زنند در هر حال نمی توانند هیچ توجیه منطقی و اخلاقی برای قتل شهروندان غیرنظامی بیگناه بیاورند و هیچ هدف سیاسی ارزشمندی نیز تاکنون با اینگونه روشها محقق نشده است ».
رایس گفت به خوبی می داند که حداقل در پنجاه سال گذشته هیچگاه رابطه بین وزیر امورخارجه و رئیس جمهور به خوبی رابطه وی با جورج بوش نبوده است .
کتی کوریک از او پرسید که شما و همفکرانتان تمام اعتبار خود را برای جلب حمایت مردم امریکا در حمله به عراق خرج کردید ، اکنون که هیچ سلاح کشتارجمعی در آنجا پیدا نشده احساس پشیمانی نمی کنید ؟ رایس پاسخ داد که نه، چون ما صدام را سرنگون کردیم و خبرنگار سی بی اس نیز گفت : «ولی این پاسخی نیست که مردم آن را بپذیرند».
در حوزه مسائل شخصی کاندولیزا رایس گفت که هیچوقت نمیتواند ادامه زندگی بدون نواختن پیانو را تجسم کند ، «زیرا موسیقی چیزی است که روح او را از دنیا جدا می کند». در مورد ازدواج هم گفت علت اینکه تاکنون مجرد مانده این است که هیچوقت مشخصا به فرد خاصی برای زندگی مشترک فکر نکرده است ، ولی ممکن است همین روزها این اتفاق بیافتد!
کاندولیزا رایس بی گمان معمار اصلی سیاست خارجی ایالات متحده طی شش سال گذشته بوده است. او به عنوان مشاور عالی امنیت ملی در مرکز حلقهای از اطرافیان رئیس جمهور قرار داشت که آنچه را که جنگ علیه تروریسم خوانده میشد، به او توصیه می کردند و پس از آن حمله به عراق را آغاز کند .
رایس اکنون نیز به عنوان وزیر امور خارجه سرسختانه این سیاست را توجیه میکند . از نگاه او کشمکش بین ایالات متحده با کشورهای مخالفش در نقاط مختلف جهان «جنگ بین خیر و شر!!» است . او با همان احساسی به این جنگ نگاه میکند که سالهای سخت کودکی اش در آلاباما را با آن پشت سر گذاشته بود .