آفتابنیوز : به گزارش رادیو آمریکا بلیکس که در برابر يكی از كميته های فرعی مجلس نمايندگان آمريكا صحبت می کرد با اشاره به ادعاهای آمریکا در مورد وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق گفت: يكی از درس های اطلاعات جاسوسی در امور عراق آن است كه بايد راستی آزمايی و بازرسی بينالمللی جدی تر گرفته شوند. بلیکس با خطرناک دانستن عملکرد بر اساس ارزیابی های ذهنی گفته است: فكر می كنم گرايشی به سوی ناديده گرفتن آنچه از يك سازمان بينالمللي بيرون ميآيد و در عوض دادن اعتبار بيشتر به اطلاعات جاسوسي وجود دارد.
این بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل در ادامه اظهارات خود ايران و كره شمالی را مواردی بحرانی دانست كه جهان با آن روبروست ولی با اين حال گفت كه معتقد نيست بتواند نتيجه بگيرد که ايران قصد توليد بمب هسته ای را دارد.
وي با اشاره به مذاكرات شش جانبه با كره شمالی كه دربردارنده تضمین های امنیتی است گفت چنين تلاشهايی از جانب آمريكا در برابر ايران انجام نگرفته در حالیکه چنين تفكری در مورد ايران نيز لازم است زیرا در آنچه كه من درباره پيشنهادات ديپلماتيك در مذاكرات ديدهايم، هيچ چيزی درباره امنيت و روابط ديپلماتيك وجود ندارد.
بلیکس در تبادل نظر با كريستوفر شيس، از اعضاي كنگره گفت که تحریم اقتصادی ایران نتیجه ای ندارد. وی در پاسخ به اين حرف شيس كه آنچه باعث تعجب من است عدم تمايل كشورهای اروپايی در استفاده از تحريم هاست گفت: من در ديدگاه آنها سهيم هستم و فكر می كنم تهديد به تحريم در برابر ايران و در حال حاضر غير سازنده است.
شيس گفت كه عدم تمايل اروپا به مقابله با ايران ممكن است به جايگزين بدتر يعني درگيري نظامي منجر شود و بليكس پاسخ داد كه هيچ ترديدي نيست كه ايران بايد غنی سازي را تعليق كند ولی تنها مساله رسيدن به آن هدف است. بلیکس همچنین هشدار داده است که هر گونه تلاش برای تحريم يا اقدام نظامی علیه ایران بايد تا زمانی كه تمامی تلاشهای ديپلماتيك در برابر تهران تا پايان انجام گيرد معلق بماند.