کد خبر: ۵۱۶۰۶۲
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۵

گربه ناقل انگل نازایی در انسان

عفونت چشم‌ها، سردرد، تب، بی‌حالی و درد عضله ممکن است نشانه ابتلا به انگل توکسموپلاسموز باشد، این انگل که در مدفوع گربه‌ها وجود دارد، معمولا خود گربه را آلوده نمی‌کند اما تماس با مدفوع گربه ناقل برخی از بیمارهای به انسان است، بیماری‌هایی که اغلب افراد متوجه آن در بدن خود نمی‌شوند.
آفتاب‌‌نیوز :
انگل توکسموپلاسموز موجودی زنده است که در اعضای موجودات زنده زندگی می‌کند البته این انگل از مواد غذایی مثل گوشت نپخته، سوسیس، کالباس و غیره هم به انسان منتقل شود.

آزیتا ناصری متخصص زنان زایمان و عضو انجمن علمی تخصصی جراحان در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی در خصوص انگل توکسموپلاسموز اظهار کرد: تماس با مدفوع گربه ناقل انگل توکسموپلاسموز در زمان بارداری موجب سقط یا ایجاد مشکلات و آنومالی‌هایی در جنین می‌شود.

متخصص زنان و زایمان در خصوص عوارض انگل توکسموپلاسموز اظهار کرد: ممکن است آنگل توکسموپلاسموز در افرادی مانند زنان باردار، افراد سرطانی‌ و بیماران مبتلا به ایدز به علت ضعیف بودن سیستم دفاعی بدن منجر به ایجاد عوارض شود.

وی با اشاره به این نکته که معمولا80 الی 90 درصد افراد آلوده به انگل توکسموپلاسموز از بیماری خود اطلاعی ندارند اظهار کرد: خستگی، درد عضلات، تورم غدد لنفاوی، گلو درد، التهاب شبکیه و گاهی جوش‌های پوستی از علایم ابتلا به انگل توکسموپلاسموز است.

ناصری در مورد نحوه تشخیص بیماری در افراد مشکوک به انگل توکسموپلاسموز اظهار کرد: برای تشخیص عفونت توکسموپلاسموز، افراد با معاینه‌های فیزیکی و آزمایش‌های خون می‌توانند از میزان متعادل پادتنهای جی و پی در خون خود اطمینان حاصل کنند.

بیماری توکسموپلاسموز به چند شکل در انسان بروز می‌کند که یکی نوع آن، توکسوپلاسموز مادرزادی است که از مادر به جنین منتقل می‌شود و اغلب علائم آن بعد از تولد نوزاد دیده می شود؛ این نوع از بیماری می‌تواند در دوران بلوغ و دوره نوجوانی دوباره فعال و موجب التهاب شبکیه شود.

نوع دیگر توکسوپلاسموز، توکسوپلاسموز چشمی (رتینوکوروئیدیت) است که معمولاً حاصل توکسوپلاسموز مادرزادی است ولی ممکن است علایم آن در جوانی ایجاد شوند.

توکسوپلاسموز حاد در فرد سالم نوعی دیگری از ابتلا به این بیماری است که افراد دچار نقص ایمنی (افراد مبتلا به ایدز یا سرطان یا افرادی که داروهای سرکوبگر ایمنی مصرف می‌کنند) به آن مبتلا می‌شوند.

توکسوپلاسموز نهفته که به خصوص افراد دچار ضعف ایمنی به آن مبتلا می‌شوند، بدون اینکه افراد علامت واضحی داشته باشد پیشرفت می‌کند و باعث ایجاد کیست در مغز یا عضلات می‌شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین