آفتابنیوز : ماجرا از این قرار است که احمدی نژاد در جریان سفر اخیر خود به آمریکا، در پاسخ به خبرنگاران و نیز کارشناسان این کشور درباره محدودیت آزادی بیان در ایران توقیف چند ماهه روزنامه «ایران» (بعنوان روزنامه رسمی دولت) را مستمسک پاسخ به انتقادات قرار داد و البته از توضیح درباره توقیف روزنامه «شرق» و نشریاتی چون «نامه» بعنوان رسانه های اصلی جریانهای منتقد دولت خودداری کرد.
در مهمترین نمونه، احمدی نژاد در جمع اعضای شورای روابط خارجی آمریکا در پاسخ به این انتقاد که «شما در حالی برای آزادی مردم فلسطین دلسوزی میكنید كه در ایران آزادیها نقض میشود. روزنامههای زیادی طی سالهای اخیر بسته شده و سانسور شدید اعمال میشود. محققین زندانی شدهاند و شیرین عبادی كه برنده جایزه نوبل است موسسهاش بسته شده است»، گفت: برای اينكه بدانيد در كشور ما قانون حاكم است، بدانيد كه سه ماه قبل تنها روزنامه متعلق به دولت به دليل تخلفی كه كرد و شكايتی كه عليه آن شد محاكمه شد و هنوز تعطيل است.
چنین اظهاراتی از سوی احمدی نژاد، واکنش غلامحسین اسلامی فرد مدیر مسوول سابق روزنامه «ایران» (منصوب خادم المله و مخالف صفار هرندی) را برانگیخت. وی در اظهاراتی گفته: «مثل اینكه توقیف روزنامه ایران تنها برای رییس جمهوری این فایده را داشته است تا در خارج از كشور روی آن به عنوان توقیف روزنامه دولت مانور بدهد».
وی افزوده: احمدینژاد در نیویورك در باره توقیف این روزنامه به گونهای سخن گفته كه انگار از این ماجرا كاملا بی اطلاع است. احمدی نژاد در نیویورك به خبرنگاران گفته است كه دولت یك روزنامه داشت و قوه قضاییه جلوی انتشار این یك روزنامه را هم گرفت در حالی كه همه میدانند این روزنامه را دولت توقیف كرده است.
مدیر مسوول سابق روزنامه «ایران» اضافه كرده است: دادگاه حكم لغو توقیف روزنامه ایران را در همان روزهای اول صادر كرد و رونوشت این حكم را نیز برای ایرنا و روزنامه ایران ارسال كرد، اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات نظارت بر مطبوعات به عنوان نماینده دولت جلوی انتشار مجدد روزنامه را گرفتند.