آفتابنیوز : به گزارش خبرگزاری فرانسه الفیصل در سخنرانی در مرکز مطالعات بینالملل و استراتژیک آمریکا گفته است: ایالات متحده آمریکا باید به طور مستقیم درباره بحران هستهای ایران با این کشور وارد مذاکره شده و نباید از گفتوگو با دشمن دیرینهاش (ایران) خودداری کند.
فیصل در ادامه اظهارات خود با اشاره به مشکلاتی که اعراب در گذشته به علت قطع روابط خود با تهران داشتهاند گفته است: ما طبق تجربه پی بردهایم وقتی با ایران مذاکره نکردیم روابطمان برای چند سالی در یک برهه از زمان طی سالهای دهه 90 میلادی قطع شد و با یکدیگر مشکلات بسیاری داشتیم. هر چند که تام کیسی معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از جواب دادن به اظهارات سفیر عربستان درباره مذاکره با ایران طفره رفته است ولی اعراب بخوبی میدانند که تحریم دولت تهران برای منطقه فاجعهآور خواهد بود. به اعتقاد اعراب اعمال تحریم علیه ایران میتواند فجایعی برای کل منطقه به بار آورد در حالی که کشورهایی که در هزاران کیلومتری منطقه قرار دارند هیچ توجهی به چنین مسایلی ندارند.
در شرایطی که مواضع بینالمللی در هم پیچیده شده و آمریکا نیز تا شنبه به اروپا برای ترغیب ایران به تعلیق فرصت داده، مواضع عربی نیز به تدریح رو به شکلگیری نهاده است. در حال حاضر کشورهای عربی از اندیشه انزوای ایران یا برخورد نظامی با آن و حتی بستن درب تلاشهای دیپلماتیک که همچنان ظرفیت تلاشهای دیگر را دارد ابراز نگرانی میکنند.
این در حالی است که اعراب نسبت به تبدیل شدن ایران به یک قدرت نظامی اتمی بیمناک هستند زیرا این مسأله میتواند تغییرات ریشهای در معادلات قدرت منطقهای، خلیج فارس و جنوب و مرکز آسیا به وجود آورد.
اعراب با نگاه به اتفاقاتی که در عراق رخ داده است به این نتیجه رسیدهاند که ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت نه به نفع امنیت منطقهای است و نه ميتواند الزامی را برای ایران تحمیل کند، بلکه برعکس میتواند موجب بروز فجایع سیاسی و نظامی به معنای کامل این کلمه گردد.