آفتابنیوز : سریال «پایتخت 5» امسال از همان ابتدای پخشش تا زمانی که قسمتهای پایانی روی آنتن رفت، موافقان و مخالفان زیادی داشت و موضعگیریهای مختلفی هم درباره آن میشد. خاشیههای زیادی نیز از ابتدا همراه این سریال بود که در فضای مجازی، سایتها و خبرگزاریها منعکس میشد که هرازگاهی سازندگان این سریال هم در پی پاسخ بر میآمدند و جوابی به این حواشی میدادند.
این سریال که در نظرخواهی خبرآنلاین از نظر کاربران به عنوان برترین مجموعه نوروزی امسال شناخته شد از نگاه برخی نسبت به فصلهای قبلی موفقتر بود و نظر عدهای دیگر از مخاطبان و کاربران را هم نتوانست آنطور که باید و شاید جلب کند.
نظر کاربری به نام هومن که در ادامه میآید، گواه این ادعاست: «تو کشورهای پیشرفته اگه قراره یک سریال در چند فصل و در سالهای متمادی ساخته بشه معمولا از همون اول فیلمنامه کل فصول نوشته شده و یا حداقل خط مشی کلی داستان مشخصه و بر همین مبنا با بازیگران اصلی قراردادهای بلندمدت منعقد میشه اما اینجا از اونجایی که همه چیز الهی به امید تو پیش میره یک سریال ساخته میشه بعد که با اقبال عمومی مواجه شد فصلهای بعدی بدون هیچ هدف مشخصی و صرفا برای کسب درآمد بیشتر ساخته میشه و همین میشه که یکی از بازیگرا تو یه فصل میره ماموریت و تو فصل بعدی که از اومدنش قطع امید میکنن اونو میکشن ... واقعا جای تاسف داره.»
اما شاید جالب باشد که کاربر دیگری با نام حسودی ممنوع دقیقا نظری متفاوت با هومن داشته و نوشته است: « خسته نباشید عرض میکنم به آقای سیروس مقدم و همه کسانی که در این سریال دست داشتند. و آقایان بجای حسودی تلاش کنند برای مردم برنامههای خوبی تهیه کنند. مثل کار آقای سیروس مقدم سریال پایتخت.»
اما شاید اصلیترین انتقادی که کاربران خبرآنلاین به این سریال وارد دانسته بودند، باز شدن پای داعش و فضای خشن جنگی به قصه کمدی و این مجموعه بود.
برای مثال کاربری به نام مهدی که ظاهرا فصل پنجم این سریال انتظاراتش را برآورده نکرده، در کامنتی نوشته است: تمام خاطرات خوبی که با این سریال داشتم خراب شد.. پایتخت 5 سفارشیترین سریال تاریخ شد.. از ژانر طنز رسید به ارزشی حماسی و...»
یا کاربر دیگری به نام سعادت در همین باره نوشته بود: «جناب آقای تنابنده من همیشه سریال پایتخت را دنبال کردهام و مشتاقانه در انتظار سری پنجم آن بودهام که حقیقتا شگفتزده شدم که در روزهای عید که شاید تنها دلخوشی کوچک ایرانیهاست چنین سناریوی غمانگیز و ترسناکی را انتخاب کردید. باید به عرض برسانم در اوج صحنههای خشن و ترسناک و غمانگیز سریال حتی اگر موقعیت طنز ایجاد شود کسی توان خندیدن به آن را ندارد. در خیلی از صحنهها من مجبور شدم دخترم را که عاشق سریال پایتخت هم هست به زور از پای تلویزیون بلند کنم چون از ترس زبانش بند آمده بود. بههرحال خسته نباشید اصلا منکر زحمات شما نیستم. ولی واقعا این فیلمنامه مناسب عید نوروز نبود.»
مخاطب دیگر خبرآنلاین به نام علی نیز نظرش را اینطور با ما در میان گذاشته بود: «پایتخت ساده وشادی آفرین و فضا و شخصیتها صمیمی ودوست داشتنی بودند. لزومی نداشت پایتخت به داعش آلوده شود وب ه جای آرامبخشی اعصاب مردم را با خشونت داعشی خط خطی کند.»
در واقع بسیاری از مخاطبانی که حتی از قسمتهای اول این سریال بیننده و پیگیر آن بودند با رفتن قصه این سریال به سمت ماجرای داعش موافق نبودند و خیلیها نیز آن را مناسب ایام نوروز ندانسته بودند.
البته از طرف دیگر خیلی از مخاطبان نیز صحنههای جنگی و مبارزه با داعش و حس و حالی را که این صحنهها به مخاطب القا میکرد، به شدت طبیعی و قابل باور توصیف کرده بودند و از این سکانسها فارغ از خشونت بار بودن آنها به عنوان نقطه قوت این فصل از سریال یاد کرده بودند.
نکته دیگری که تعداد دیگری از کاربران خبرآنلاین در نظرات متعددشان به آن اشاره کرده بودند، سفارشی بودن این مجموعه و انتقاد به حمایت سازمان اوج از آن بود. بسیاری بر این عقیده بودند اسپانسر شدن اوج باعث شد تا فصل پنجم «پایتخت» به سمت موضوعی سفارشی برود و همین نیز آن را درگیر داعش کرد.
برای مثال کاربری که نامش را ذکر نکرده بود نوشت: «معلوم نبود این سریال طنز، جنگی، ارزشیه، چیه؟ از شما بعید بود آقای تنابنده، کجای این شب تیره بیاویزم قبای ژنده خود را؟»
با همه این تفاسیر میتوان نتیجه گرفت مخاطبان «پایتخت» امسال به دو دسته تقسیم میشدند. طرفداران پر و پاقرص سریال «پایتخت» که از فصل اول این مجموعه را دنبال میکردند، موافق پیش رفتن قصه این سریال کمدی به سمت ماجرای داعش نبودند و دسته دیگر که از قسمتهای ابتدایی لذت برده بودند، از به تصویر کشیده شدن فداکاریهای مدافعان حرم نیز احساس رضایت میکردند و حتی این روند داستانی را نقطه قوت این مجموعه دانستند.
خبرانلاين