آفتابنیوز : بیان احساس یکی از اولین ابزارهایی است که کودکان برای برقراری ارتباط استفاده میکنند. آنها از نشانههای صوتی، بدن و صورت در بیان احساسات استفاده میکنند.
به گزارش ارث، کودکان معمولا برای هشدار به والدین و افراد در دستیابی به نیازهای اساسی مانند غذا و خواب، گریه میکنند.
حتی برای نشان دادن اشتباه به دیگران هم گریه میکنند.
محققان دانشگاه ژنو(UNIGE) در سوئیس اظهار کردند: کودکان قادر هستند عبارات مختلف را در صورت دیگران تشخیص دهند.
این اولین بار است که محققان دریافتند نوزادان به اطلاعات و عبارات جدید واکنش نشان میدهند و میتوانند اطلاعات عاطفی شنوایی را به صورت بصری انتقال دهند.
پیش از این محققان عنوان کردند: نوزادان طی 6 ماه اول زندگی، احساسات را یاد میگیرند و از ماه هفتم میتوانند تفاوت بین حالات چهره را بیان کنند.
این موضوع باعث شگفتی محققان شد که آیا نوزادان قادر به شناسایی و درک احساسات مختلف هستند و یا اینکه فقط تغییرات در حالات صورت را تشخیص میدهند.
پژوهشگران با انجام آزمایش و ردیابی چشم 24 کودک 6 ماهه به نتایجی دست یافتند. آنها عنوان کردند: کودکان به صداها گوش داده و به چهرههای شاد و خشمگین هم با دقت نگاه میکنند.
در این آزمایش، نوزادان ابتدا با صدای بیطرف و خنثی، سپس شاد و دیگری عصبانی برای 20 ثانیه قرار گرفتند و بعد از آن با دو چهره متفاوت که یکی عصبانی و یکی خوشحال بود، مواجه شدند.
تکنیک ردیابی چشم، حرکت چشم را اندازهگیری کرد و نشان داد که کودک برای نگاه کردن به اجزای صورت، چه مدت زمان میخواهد.
فناوری ردیابی چشم نشان داد که کودکان به چه قسمتهایی از چهره تمرکز کرده و چگونه حرکات آنها بسته به صدایی که میشوند، تغییر میکند.
نتایج نشان داد که کودکان قبل از شش ماهگی هم میتوانند شادی، ترس، ناراحتی و خشم را تشخیص دهند.
یافتههای این بررسی در مجله PLOS ONE منتشر شده است.
منبع: ایسنا