آفتابنیوز : این روزنامه آمریکایی مینویسد «تصویب قانون حمایت و آزادی ایران پیامی روشن برای چین و روسیه بود که نقشی محوری در کمک به برنامههای نظامی و تسلیحاتی تهران دارند. این قانون به دولت جرج بوش قدرت کافی برای متقاعد ساختن بانکهای بینالمللی به قطع روابط با تهران تا زمانی که دولت ایران رفتار خود را تغییر ندهد، میدهد».
به نوشته «واشنگتن تایمز» آمریکا در پیگیری این سیاست به موفقیتهایی نیز دست یافته است. از آوریل سال 2005، دولت جرج بوش اعلام کرد توانسته چهار بانک اروپایی را متقاعد کند که روابط تجاری با ایران نداشته باشند. بنا به نوشته این روزنامه تنها چند روز پس از تصویب این قانون معلوم شد ایران نتوانسته به توافقی با طرف ژاپنی در مورد پروژه توسعه میدان نفتی آزادگان دست یابد.
«واشنگتن تایمز» در عین حال یادآور میشود که البته تصویب این قانون با مخالفتهایی نیز در کنگره همراه بود. سناتور ریچارد لوگار رئیس کمیته روابط خارجی از جمله مخالفین بود. وی معقتد بود این اقدامات میتواند در ائتلاف آمریکا و اروپا شکاف ایجاد کند و انعطافپذیری دیپلماتیک واشنگتن را کاهش دهد. بخش دیگری از مخالفتهای اعضا کنگره مربوط به مخدوش شدن چهره آمریکا در میان مردم ایران در نتیجه اعمال تحریمها بود. اما پس از آنکه معلوم شد تلاشهای دیپلماتیک اتحادیه اروپا برای حل مساله هستهای ایران از طریق مذاکره شانس کمی برای موفقیت دارد، سرانجام دولت با غلبه بر مخالفان لایحهای را که سناتور سنتوروم ارائه کرده بود تصویب کرد.