کد خبر: ۵۲۰۹۶
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۸۵ - ۱۸:۱۸
اختلاف نظر شدید در میان جهان غرب

کره شمالی چگونه تنبیه می‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز : پس از آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل به همراه ژاپن در نیویورک جلسه فوری تشکیل دادند. تشویق کره‌شمالی به ترک آزمایش‌های هسته‌ای و بازگشت به پای میز مذاکره، محور اصلی گفت‌وگوهای طرفین در این نشست بود. 

در این میان، چین که به حمایت از کره‌شمالی شهرت دارد با زیر پاگذاشتن تعهدات قبلی خود به این کشور، از اعمال تحریم به علیه کره‌ استقبال کرد. البته مقامات چین همچنان با اتخاذ تحریم‌های نا محدود بر این کشور مخالف هستند. 

یک منبع نزدیک به شورای امنیت که خواست نامش فاش نشود در این خصوص به خبرگزاری شینهوا گفت: با وجود عزم جدی اولیه برای تحریم کره‌شمالی، کشورهای مخالف با آزمایش هسته‌ای کره در حال حاضر در خصوص نحوه برخورد با این کشور به اجماع نرسیده‌اند. 

برخی از ناظران معتقدند که جلوگیری از رفت‌وآمد کشتی‌های کره‌شمالی می‌تواند یکی از سخت‌ترین تحریم‌ها بر این کشور باشد. البته اعمال چنین تحریمی نیز تبعات خود را به دنبال خواهد داشت. مارک فیتز پاتریک کارشناس مرکز تحقیقات استراتژیک بین‌المللی مستقر در لندن ضمن هشدار به اعضای شورای امنیت در خصوص اعمال چنین تحریمی می‌گوید: نخستین باری که کشتی کره‌ای در برابر درخواست ایست مقاومت کند، جنگ جهانی به راه خواهد افتاد. 

طرح دیگری برای تحریم شامل ممانعت از سفر رهبر کره و سایر اعضای کابینه وی به سایر کشورها است. توقیف اموال خارجی کره‌شمالی و عدم فروش تسلیحات به این کشور از جمله دیگر تحریم‌های مطرح است. 

اعضای شورای امنیت در عین حال تلویحا با اعمال تحریم‌هایی که منجر به فقیر‌تر شدن مردم کره شود مخالفت کردند. سفیر چین در سازمان ملل در این خصوص می‌گوید: اعمال تحریم بی‌شک ضروری است اما نوع تحریم باید مشخص و نه چندان نامحدود باشد. 

وزیر امور خارجه چین نیز ضمن مخالفت با اعمال تحریم‌های شدید گفت: بی‌شک گزینه نظامی راهکاری مناسب برای حل بحران نیست. چین سرسختانه با به راه انداختن جنگ در شبه جزیره کره متفاوت است، تنها راه برای حل بحران بازگرداندن طرفین به پای میز مذاکره است. 

این در حالی است که روی جونگ هیون از اعضای عالی‌رتبه کابینه کره‌شمالی در این خصوص می‌گوید: کره از تهدیدات بیمی ندارد و بمب هسته‌ای خود را تنها برای مقابله با تهدیدات ایالات متحده آزمایش کرده است. 

جان بولتون، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل با رد ادعا مقامات پیونگ‌یانگ مبنی بر تهدید این کشور از سوی ایالات متحده گفت: کره‌شمالی سابقه بازی با امنیت سایر کشورها را در پرونده خود دارد. اما این بازی با ما قابل تکرار نیست. ایالات متحده این بار نیز درخواست پیونگ یانگ برای مذاکرات مستقیم را رد کرد. 

شینزو‌ آبه،نخست وزیر ژاپن که نخستین سفر وی به چین و کره‌جنوبی با آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی همزمان شده و نتایج مثبت چندانی در پی نداشت ضمن مخالفت با برپایی رقابت هسته‌ای در منطقه ادعا کرد که کشورش همچنان به سیاست خود مبنی بر عدم دستیابی به توان هسته‌ای ادامه خواهد داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین