آفتابنیوز : حمیدرضا ترقی در پاسخ به این سئوال که درصورت ترمیم کابینه، دولت دوازدهم اصلاح طلب تر می شود یا اصولگراتر گفت: برخی وزرا مثل آقایان آخوندی و قاضی زاده هاشمی به دلیل مشکلات بودجه ای و اعتباری یا اختلاف نظر با روحانی در مسائل اجرایی مدتی است، بحث استعفا و کنارگیری از دولت را مطرح کردند. طبیعتا به نظر می رسد اگر تغییری بخواهد در ترکیب اعضای کابینه صورت گیرد در چارچوب معیارهای قبلی خواهد بود.
وی افزود: یقینا اصولگراها در شرایط کنونی که دولت برای خود مشکلات عدیده ای را بوجود آورده و در حوزه هایی همچون اقتصاد و فرهنگ به بن بست های متعددی خورده، رغبتی در پذیرش مسئولیت های کلان اجرایی ندارند و مسئولیت اجرایی نمی پذیرند چون نمی خواهند بار ناکارآمدی ها به گردن جریان اصولگرایی بیفتد.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه یادآور شد: تغییراتی که در کابینه دولت دوازدهم اتفاق می افتد از داخل جریان اعتدال خواهد بود. به عبارت دیگر هرچند نوعا گرایش دولت دوازدهم به اصلاح طلبان بیشتر است اما آنچه روحانی تأکیدش به عدم وابستگی صریح و روشن افراد کابینه به جناح های موجود کشور است.
وی ادامه داد: تقریبا آقای روحانی تا الان سعی کرده از نیروهای معتدل سیاسی در دولت خود استفاده کند، نیروهایی که گرایش شان به جناح های موجود کشور کمتر باشد و حساسیتی روی آنها نباشد بنابراین همین خط و مشی را برای آینده رعایت خواهد کرد.
این فعال سیاسی اصولگرا اظهار کرد: البته باید دید با این ویژگی ها فردی مناسب برای تغییرات در کابینه پیدا می شود یا اصلا آن افراد آماده همکاری با دولت دوازدهم در وضعیت کنونی هستند یا خیر؟ در مجموع این دو مسئله مقداری کار انتخاب را برای آقای روحانی مشکل باشد ولی در عین حال او از سیاست خودش عدول نخواهند کرد.
روحانی برای جبران ناکارآمدیهای دولت به سمت اصولگراها میآید
برخلاف حمیدرضا ترقی، حسین ابراهیمی معتقد است که روحانی در زمان ترمیم کابینه، دولت را به سمت اصولگراها سوق می دهد. او درباره اینکه گرایش روحانی در تغییرات احتمالی دولت دوازدهم به سمت کدامیک از جناح های کشور خواهد بود؟ گفت: هرچند اصلاح طلبان و جمعیت خاکستری کشور در رأس حمایت از آقای روحانی بودند اما آقای روحانی خودش ذاتا اصولگرا است و فلزی اصولگرا دارد چه به زمین برود چه به آسمان او اصولگراست.
وی افزود: دولت نخست آقای روحانی عمدتا از نیروهای اصلاح طلب به همراه تعدادی از اصولگرایان تشکیل شد اما تجربه ثابت کرد که موفق نبودند و آنچه آقای روحانی انتظار داشت محقق نشد بنابراین دولت دوم او مقداری به سمت اصولگراها رو کرد، هر چند همچنان فرمان دست اصلاح طلبان است.
عضو جامعه روحانیت مبارز تهران اظهار کرد: هم اکنون دولت دوازدهم با مشکلاتی مواجه است چون کابینه نتوانست مشکلات فراوان جامعه اعم از معیشت، بیکاری، اقتصاد و گرانی را حل کند لذا آقای روحانی از طرح آن گلایه شاید چند هدف داشته باشد، یکی آنکه چون کارایی دولتش محدود و کم بود، ممکن است بخواهد تغییر وضعیت دهد و افرادی شجاع تر، کارآمدتر و سختکوش تر بیاورد که مبادا کار تا خاتمه ریاست جمهوری اش خراب بماند.
ابراهیمی بیان کرد: نکته بعدی آنکه روحانی بنا را بر جبران ناکارآمدی های دولت جبران گذاشت، به همین خاطر می داند که بی وفایی اصلاح طلبان در طول تاریخ ثابت شده است و آنها با خودشان هم کنار نمی آیند نمونه اش را در موضوع انتخاب شهردار تهران است بنابراین به سمت اصولگراها خواهد رفت.
از صحبتهای روحانی تغییر کابینه بر نمیآید
اما برخلاف دو دیدگاه یادشده، غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران نظر دیگری دارد و می گوید از صحبتهای روحانی تغییر کابینه برداشت نمیشود، او درباره احتمال ترمیم کابینه بعد از گلایه روحانی نسبت به برخی ناامیدها در دولت گفت: اصلا صحبت های آقای رئیس جمهور اشاره صریحی به وزرا نداشت، صحبت های او به عده ای از خارج کابینه مربوط می شد، به این معنا که مثلا کسانی آیه یأس می خوانند و در عوض افرادی نیز با امید موضع می گیرند، حالا بعضی رسانه ها این موضوع را به تغییر کابینه مرتبط کردند اما من چنین برداشتی ندارم.
منبع: نامه نیوز