کد خبر: ۵۲۳۰۰۶
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۶

واکنش علی مطهری به اظهارات علم الهدی: نمی‌شود دور کشور دیوار بکشیم

«نگرانی‌ها بجا نیست. این‌ طور که این آقایان می‌گویند ما باید ارتباط‌مان را با دنیا قطع کنیم و دور کشورمان دیوار بکشیم. در حالی که قطعا این کارها امکان‌پذیر نیست.»
آفتاب‌‌نیوز :
«سید‌‌احمد علم‌الهدی روز گذشته در خطبه‌های نمازجمعه مشهد «FATF» و «پالرمو» را «دو لایحه استعماریِ آمریکا» نامید و از نمایندگان مجلس خواست که چشمان‌شان را باز کنند. روزنامه «کیهان» چاپ تهران نیز تیتر یک روز یکشنبه هفته گذشته خود را به لوایح سه‌گانه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی»، «اصلاح قانون مقابله با تامین مالی تروریسم» و «الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» اختصاص داد و با مقایسه مغالطه‌آمیز روند تصویب این لوایح با تصویب برجام در مجلس نهم تاکید کرد در صورتی که نمایندگان مجلس دهم این لوایح را تصویب کنند، مرتکب «خیانت» شده‌اند؛ موضوعی که در جریان بررسی یکی از این لوایح ازسوی احمد سالک، نماینده اصولگرای اصفهان نیز تکرار شد و از قضا با واکنش صریح علی لاریجانی، رییس مجلس روبه‌رو شد.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ لاریجانی بلافاصله پس از آن که سالک از تصویب برجام در مجلس نهم در ۲۰ دقیقه صحبت کرد، نطق این نماینده عضو جبهه پایداری را قطع کرد و برای چندین و چندمین‌ بار در سال‌های اخیر توضیح داد که حدود ۲ ماه در کمیسیون ویژه برجام و همچنین شورای عالی امنیت ملی درباره آن مصوبه بحث و تبادل‌نظر شده بود و استفاده از تعبیر «تصویب برجام در ۲۰ دقیقه» صحیح نیست. با این همه، انتقادها به پالرمو و ۳ لایحه دیگر همچنان از سوی طیف تندروتر جریان اصولگرا ادامه دارد و این در حالی است که علی مطهری، نایب‌رییس مجلس معتقد است «اگر این نگاه را بپذیریم، باید دور کشور دیوار بکشیم.»

در ادامه گزیده گفت‌وگوی «اعتماد» با این نماینده مجلس را می‌خوانیم.

- قطعا تصویب این لوایح کمک بزرگی به تسهیل روابط بانکی ما در عرصه مبادلات اقتصادی بین‌المللی خواهد داشت. نکته مهم‌تر دیگر این که در صورت عدم تصویب این لوایح تا پایان خردادماه امسال، گروه اقدام مالی یا همان «FATF» رای به عدم تعلیق خواهد داد و ما همچنان در لیست سیاه این گروه خواهیم بود و در نتیجه مبادلات بانکی ما با مشکلاتی اساسی روبه‌رو خواهد شد. در حالی که قطعا هیچ ضرورتی ندارد که ما کشور را درگیر چنین مشکلاتی کنیم.

- به طور کلی سیستم بانکی ما نیازمند اصلاحاتی اساسی است؛ چرا که یکی از دلایل و علل بروز مشکلاتی در انتقال و مبادله اموال و دارایی‌های مالی ما در چرخه بانکی بین‌المللی این است که سیستم بانکی ما دارای نقایصی جدی است و با سیستم بانکی بین‌المللی نیز هماهنگ نیست. به هر حال ما مدت‌ها تحت تحریم‌های شدید بانکی قرار داشتیم و در نتیجه اصلاحات لازم را در سیستم بانکی کشور انجام ندادیم و در نتیجه این کار باید انجام شود.

- در مجموع معتقدم تصویب این لوایح، انجام اصلاحات نظام بانکی و همچنین پیوستن به چرخه بانکی و بازار جهانی به نفع کشور است و باید در این راستا اقدام کنیم.

- نگرانی‌ها بجا نیست. این‌ طور که این آقایان می‌گویند ما باید ارتباط‌مان را با دنیا قطع کنیم و دور کشورمان دیوار بکشیم. در حالی که قطعا این کارها امکان‌پذیر نیست.

- بحث برجام و خروج آمریکا از این توافق چندجانبه نیز به رفتار اروپایی‌ها وابسته است. بنابراین باید مهلت مشخصی برای تصمیم‌گیری کشورهای اروپایی تعیین کنیم و در صورتی که تضمین لازم برای حفظ منافع ما و عدم نقض تعهدات ازسوی این کشورها به دست آمد، می‌توانیم در برجام بمانیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین