آفتابنیوز : ایلینا لتینن، مایکل مککال، تد داچ و نیتا لووی در این نامه از مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا درخواست کردند تا هر چه سریعتر بستر لازم برای آزادی پنج زندانی آمریکایی در ایران فراهم شود.
این قانونگذاران در این نامه درخواست کردند تا یک نماینده ویژه با اختیارات کامل برای گفتوگوی مستقیم با ایرانیها در مورد آزادی زندانیان آمریکایی تعیین شود.
در بخشی از این نامه آمده است: با وجود اینکه دولت ترامپ همواره خواستار آزادی فوری شهروندان آمریکایی در ایران شده است، ما نگران هستیم که این موضوع در اولویتهای دولت ترامپ نباشد.
به گزارش ایسنا، وزیر خارجه آمریکا در سخنان خود 12 شرط را برای توافق با ایران تعیین کرد که آزادی زندانیان آمریکایی حاضر در ایران نیز جزو آنها بود.
به گزارش ایسنا، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در واکنش به سخنان پومپئو گفت: اینکه آقایی که سالها در یک مرکز جاسوسی مشغول فعالیت بوده، حالا بخواهد از جایگاه وزیر خارجه آمریکا برای ایران و دیگر کشورها تعیین تکلیف کند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. شما چه کارهاید که میخواهید برای ایران و جهان تصمیم بگیرید و بگویید ایران در زمینه فناوری هستهای چه بکند و چه نکند.
محمد جواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز در واکنش به اظهارات خصمانه پومپئو علیه ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: دیپلماسی قلابی آمریکا چیزی جز تنزل به عادات قدیمی نیست: [این دیپلماسی] که در حصار توهمات و سیاستهای شکستخورده قرار دارد و گروههای فاسد دارای منافع خاص آن را دیکته میکنند، انتخابهای نادرست یکسانی را تکرار میکند و در نتیجه، همان محصولات ناخوشایند پیشین را درو خواهد کرد.
ظریف در ادامه افزود: ایران، در عین حال، در حال همکاری با شرکا برای راهکارهای برجامی در دوران پس از آمریکا است.