آفتابنیوز : این موافقت پس از آن از سوی سرجیو ماتارلا، رئیس جمهور ایتالیا اعلام شد که جوزپه کونته، کاندیدای نخست وزیری، فهرستی از وزرای کابینه پیشنهادی خود را به رییس جمهور ارائه کرد.
این کابینه پیشنهادی، ترکیبی از کاندیداهای دو حزب پوپولیستی جنبش پنج ستاره و حزب لیگ شمالی است.
پیشتر تلاش این دو حزب برای تشکیل دولت به دلیل عدم موافقت رئیس جمهور ایتالیا شکست خورده بود.
سرجیو ماتارلا، رییس جمهور ایتالیا در ابتدا با پائولو ساوونا گزینه پیشنهادی کونته برای وزارت اقتصاد مخالفت کرد و کارلو کوتارلی، اقتصاددان سابق صندوق بین المللی پول را مسوول تشکیل دولت کرد.
ولی با جایگزینی کاندیدای وزارت اقتصاد در فهرست دولت ائتلافی کونته، ماتارلا موافقت خود را با تشکیل دولت به وسیله او اعلام کرد.
به گزارش شبکه بی.بی.سی، علت مخالفت ماتارلا با انتصاب پائولو ساوونا، مخالفت او با اتحادیه اروپا بود.
بی ثباتی سیاسی اخیر در ایتالیا پس از آن رخ داد که در انتخابات پارلمانی چهارم مارس، گروه عوامگرای جنبش پنج ستاره توانست با ۳۲ درصد آراء به عنوان بزرگ ترین حزب راهی پارلمان شود و حزب راست گرای لیگ شمالی هم در این انتخابات ۱۸ درصد از آرا را به دست آورد.
جوزپه کونته، نخست وزیر جدید ایتالیا که استاد حقوق در فلورانس است، نماینده پارلمان نیست و تاکنون اصلا سابقه کار سیاسی نداشته است.
او اخیرا متهم شده که در کارنامه آکادمیک خود اغراق کرده تا وجهه بین المللیاش را ارتقا دهد.
او در رزومهای در سال ۲۰۱۳ گفته بود که "مطالعات حقوقی خود را در دانشگاه نیویورک کامل کرده" اما یک سخنگوی این نهاد گفت سوابقی از تحصیلات او در این دانشگاه وجود ندارد.
او همچنین ادعا کرده بود که در سال ۲۰۰۱ در کالج گرتون دانشگاه کمبریج "تحقیقات علمی" انجام داده اما یک سخنگوی این دانشگاه با اشاره به قوانین حفاظت از اطلاعات گفت نمیتواند این اظهارات را رد یا تایید کند.
به گزارش ایسنا، اما جنبش پنج ستاره از نامزدی او حمایت کرد و گفت که او قربانی یک کمپین "افترا" است.