کد خبر: ۵۲۷۵۰
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۸۵ - ۲۳:۳۵

بحران اقتصادی فراگیر در مکزیک

آفتاب‌‌نیوز : طی سالهای گذشته افزایش شدید بهای نفت باعث شده بود تا انجام اصلاحات در نحوه مدیریت پالایشگاههای نفت مکزیک و نیز تلاش برای کشف منابع جدید و استخراج از آنها به تعویق افتد، ولی اینک با انتشار اخبار مبنی بر پدیدارشدن نشانه‌های کاهش ظرفیت چاههای نفتی موجود کشور نگرانی از احتمال کاهش جریان نفت صادراتی این کشور (که 80 درصد آن روانه بازار ایالات متحده می‌شود) افزایش یافته و فشار تکنوکراتهای داخلی برای بازکردن راههای سرمایه‌گذاری خارجی در صنایع نفتی مکزیک در جهت بالابردن استانداردهای تولید و یافتن منابع جدید تشدید شده است. مطابق قانون اساسی مکزیک سرمایه‌گذاری خارجی در صنایع نفت این کشور را ممنوع بوده و این امر باعث شده تا در غیاب شرکتهای پیشرفته نفتی بین‌المللی فعالیتهای مربوط به کشف چاههای جدید و استخراج از آنها بسیار کند و پرهزینه باشد. 

کمپانی دولتی «پیمکس» از سال 1938 که صنایع نفت مکزیک ملی شد بزرگترین سرمایه‌گذار و مالک اصلی صنایع انرژی این کشور بوده است. 

درآمد این شرکت به تنهایی یک‌سوم بودجه سالانه مکزیک را شامل می‌شود. طی ماههای گذشته تولید نفت خام این کشور بیش از ده درصد کاهش داشته و منتقدان پیمکس بوروکراسی حجیم و ناکارآمد موجود در آن را عاملی برای افت استانداردهای تولید در صنعت نفت و نیز تضعیف عملکرد صنایع جانبی تلقی ‌می‌کنند. طی ماههای اخیر شرکت نفتی آمریکایی chevron یک حوزه نفتی بزرگ را در آبهای خلیج مکزیک کشف و اقدامات اولیه برای بهره‌برداری از آن را آغاز نمود، در حالیکه پیمکس پول و تکنولوژی لازم برای انجام چنین فعالیتهایی را در اختیار ندارد.

با توجه به فضای پرتنش رقابتهای سیاسی در مکزیک، خصوصی‌سازی صنایع نفتی احتمالا حادترین مسئله‌ای‌است که پرزیدنت کالدرون طی ماههای آتی برای تثبیت جایگاهش به‌عنوان رئیس جمهور جدید کشور با آن روبرو خواهد بود. پروفسور بنیتو ناچیف از موسسه تحقیقات و آموزش اقتصادی مکزیکوسیتی در این‌باره می‌گوید: «در داخل این صنعت همه متخصصان روی ناگزیر بودن این تصمیم (خصوصی‌سازی) به عنوا‌ن تنها راه‌حل بلندمدت اتفاق نظر دارند اما من روی اینکه کالدرون بتواند این اجماع را در فضای سیاسی کشور نیز ایجاد کند واقعا تردید دارم. شاید این کار دز زمان وینسنته فاکس خیلی راحت‌تر عملی می‌شد ولی امروز یک تصمیم سیاسی تنش آور و غیرمحبوب تلقی می‌شود». 

آلیسون بنتون یکی دیگر از محققان این مرکز نیز در تائید این سخنان می‌گوید: «کالدرون در شرایط بسیار خطرناکی انتخابات را برده و اگر چنین تصمیمی گرفته شود سوسیالیستها یک هرج‌و مرج سراسری را قبل از رسیدن پای سرمایه‌گذارن خارجی به اینجا راه می‌اندازند، چیزی که می‌تواند به یک انقلاب واقعی منجر شود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین