کد خبر: ۵۲۷۸۹
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۸۵ - ۲۱:۱۹
سفیر ایران در انگلیس:

ایران به چین و روسیه تکیه نمی‌کند

آفتاب‌‌نیوز : موحدیان همچنین تاکید کرده است که دولت ايران بر موضع ‌گيری هيچ كشوری به طور جداگانه تكيه نكرده و تنها بر قدرت ملی و موضع‌گيری ملت خود تكيه کرده است. 

سفیر ایران در انگلیس در مصاحبه با روزنامه عرب زبان «الشرق الاوسط» درباره‌ علل آنچه که شكست مذاكرات ميان علی لاريجانی دبير شورایعالی امنيت ملی و خاوير سولانا مسئول سياست خارجی‌ اتحاديه‌ اروپا خوانده شده، گفته است: ما از سال 2003 با اروپا و سولانا وارد مذاكره شده‌ايم. اما مذاكرات كنونی روند مختلفی دارد و عملا در يك مرحله‌ جديد است چرا كه ايران قصد دارد از تكنولوژی مسالمت آميز هسته‌ای برخوردار باشد و اين حقی است كه در تمام توافقنامه‌های جهانی نيز آمده است و اين مساله به ديگر كشورها بر مي‌گردد كه اين حق ايران را به رسميت بشناسند. ما زمانی كه معاهده‌ منع تكثير سلاح‌های هسته‌ای را امضا كرديم در واقع حق خود را در برخورداری از برنامه‌ هسته‌ای مسالمت آميز امضا كرديم. مشكل كشورهای اروپايی كه بر اساس انگيزه‌های سياسی عمل می ‌كنند اين است كه به طور كامل اين حق را به رسميت نمی ‌شناسند و اين همان مشكل اساسی است كه منجر به شكست در مذاكرات می ‌شود.

موحديان در پاسخ به اين سوال كه چرا ايران بر ادامه غنی سازی اورانيوم تاكيد دارد گفته است: «ايران كشوری است كه معاهده منع تكثير سلاح‌های هسته‌‌ای (ان.پی.تی) را امضا كرده و اين حق قانونی آن است كه فعاليت‌های صلح‌آميز هسته‌ای، از جمله غنی سازی اورانيوم را دنبال كند. در واقع فعاليت‌های هسته‌‌ای ما كاملا قانونی و تحت نظارت آژانس بين ‌المللی انرژی اتمی است. ايران برنامه هسته‌ای را مدت زمان زيادی است كه آغاز كرده است. ما نيازمند توسعه‌ تكنولوژی هسته‌ای هستيم چرا كه اين امر برای شكوفايی اقتصادی امری حياتی است».

موحدیان با اشاره به اینکه انگيزه كشورهای غربی از اعمال تحريم عليه ايران تنها سياسی است و با هدف جلوگيری از برخورداری جهان عرب و اسلام از تكنولوژی پيشرفته صورت می ‌گيرد تاکید کرده است که نمی‌‌توان ملت ايران را از حق استفاده مسالمت آميز از تكنولوژی هسته‌ای محروم كرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه «ايران بايد آماده‌ رويارويی با تحريم‌های احتمالی باشد» گفته است:‌ آمريكا بيش از 20 سال است كه تحريم‌هایی را عليه ايران اعمال كرده است. از نظر ما تحريم‌های آمريكا عليه ما معنايی ندارد. ايران بر اساس قانون جهانی می ‌تواند از برنامه‌ مسالمت آميز هسته‌ای برخوردار باشد. دولت ايران با سناريوهای مختلف آماده‌ رويارويی با اين تحريم‌ها است البته اين تحريم‌ عملی نخواهد بود. 

سفیر ایران در انگلیس در خصوص واكنش ايران در قبال اين تحريم‌ها افزود: ما تحريم‌ها را نامناسب می‌‌دانيم، چون ما از قوانين جهانی تجاوز نكرده‌ايم. ما معتقديم اين تحريم‌ها تاثير منفی در مساله هسته‌ای و روابط اقتصادی‌‌مان به طور كلی با جهان خواهد گذاشت. اين تحريم‌ها مرحله‌ای را بوجود خواهد آورد كه ما نمی‌‌خواهيم وارد آن شويم. همان كسانی كه عليه ما اعمال تحريم می‌كنند، بايد مسووليتش را بپذيرند.

سفير ايران در پاسخ به اين سوال كه آيا اختلافات داخلی در ايران درباره‌ برنامه هسته‌ای وجود دارد كه تاثيری بر منافع ايران و روابط خارجه‌اش بگذارد، تاكيد كرد: اختلافی ميان گروه‌های مذاكره كننده در ايران وجود داشت كه به لحاظ انگيزه‌های سياسی بود نه به لحاظ اختلافات حقوقی و قانونی. چون اين حق قانونی ايران است كه از برنامه مسالمت آميز هسته‌‌ای برخوردار باشد. ما بر اين مساله توافق ملی داريم. اگر از گروه‌های سياسی در ايران سوال كنيد خواهيد ديد كه تمام آنها بر اين مساله توافق دارند. حق ايران است كه از تكنولوژی هسته‌‌ای به خاطر آينده و توسعه‌ اقتصادی‌‌اش برخوردار باشد.

موحدیان ضمن تقدير از موضع‌گيری مصر و عربستان در خصوص حمايتشان از برنامه هسته‌‌ای مسالمت آميز تهران گفت: موضع‌گيری جهان عرب عاقلانه است، ما معتقديم اين حق جهان عرب و اسلام است كه به منظور پيشرفت از تكنولوژی هسته‌‌ای برخوردار باشد. ايران تمام هدفش توسعه توان توليد سوخت براي مدت زمان طولانی است و طبيعتا همكاری با آژانس را به منظور اثبات برنامه‌ هسته‌ای مسالمت آميز خود ادامه خواهد داد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین