کد خبر: ۵۲۹۴۲۲
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۰
منع شده از حضور در استادیوم ها در خانه؛ به شوق دیدار تیم ملی در سن پترزبورگ

"این برای من گنج است"/ روایت «نیویورک‌تایمز» از اشتیاق زنان ایرانی برای تماشای مسابقات ورزشی

در گذشته، «مسعود شجاعی» کاپیتان تیم ملی ایران در دیدار با روحانی از فرصت استفاده کرد و خواستار لغو ممنوعیت حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها شد. سارا می گوید حرف‌های مسعود باور نکردنی بود و ما واقعا افتخار می کنیم که چنین کاپیتان‌هایی داریم.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس ورزشی- سارا یک فعال حقوق زنان ایرانی است. روز جمعه در سن پترزبورگ بود تا مسابقه فوتبال میان ایران و مراکش را در جام جهانی امسال روسیه تماشا کند. او همیشه آرزو داشت تا به استادیوم راه یابد اما این حق همیشه از او در ایران سلب شده بود. دائما به محتویات داخل کیف‌اش نگاه می‌کرد تا مبادا چیزی به خصوص بلیت گم شده باشد. او می گوید: «من کماکان به عقب باز می‌گردم و دائما در حال چک کردن هستم. او بلیت را از داخل کیف‌اش درآورد و گفت: «این برای من یک گنج است». بلیت را با دقت در دستان کوچک‌اش گرفت؛ گویی که برنده بلیت بخت‌آزمایی میلیون دلاری شده باشد. این اولین بلیت زندگی او برای تماشای مسابقه فوتبال بود.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ خبرنگار «نیویورک تایمز» درباره اولین تجربه او از تماشای فوتبال می‌نویسد: «او می‌گوید: «این بسیار زیباست». او از ایران به روسیه سفر کرده است. ایران جایی است که زنان از حضور در مسابقات مردان منع شده‌اند. او در کارزاری ۱۳ ساله به منظور تلاش برای متقاعد کردن مقام‌های ایرانی برای لغو این قانون ممنوعیت حضور داشته است. «سارا» نام مستعار اوست. کارزار سارا در سال ۲۰۰۵ میلادی آغاز شد. او در ابتدا با تلاش برای راهیابی به ورزشگاه برگزاری مسابقات والیبال و بسکتبال کارش را آغاز کرد. او به همراه چند زن دیگر در خارج از ورزشگاه آزادی تجمعی داشتند. او می گوید: «سال ۲۰۰۵ میلادی را به یاد می آورم می خواستیم فوتبال تماشا کنیم. در آن زمان حتی بسیاری از افراد تحصیلکرده هم این حق را برای زنان برسمیت نمی‌شناختند. در ابتدا موفقیت‌هایی بدست آوردیم اما پس از انتخابات جنجال برانگیز سال ۲۰۰۹ میلادی، احمدی نژاد نیز مانع از تحقق حقوق زنان شد. در عوض، سارا به شبکه‌های اجتماعی نقل مکان کرد؛ جایی که می‌توانست با حسابی ناشناس در توئیتر فعالیت داشته باشد و کارزار «استادیوم‌ها را باز کنید» را راه‌اندازی کرد. حساب توئیتری او بسیاری از کاربران را به سوی خود جلب کرد. 


«مایا دود» یکی از مقام های کمیته اجرایی فیفا که در فوتبال ملی استرالیا نیز صاحب منصب بوده است می گوید: «برای اولین بار با سارا از طریق شبکه‌های اجتماعی آشنا شد. او می گوید پس از این تماس با «سپ بلاتر» رییس سابق فیفا درباره ممنوعیت حضور زنان در استادیوم‌ها گفت‌وگو کرد و بعدا در دیدار با «حسن روحانی» رییس جمهوری ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی این موضوع را مطرح کرد. او می گوید لزوم حضور زنان در استادیوم از آن رو اهمیت دارد که این مسئله به معنای حق زنان ایرانی برای مشارکت بیشتر در جامعه است. این موضوع اکنون بحثی جنجالی در ایران است. 

در ژوئیه گذشته، «مسعود شجاعی» کاپیتان تیم ملی ایران در دیدار با روحانی از فرصت استفاده کرد و خواستار لغو ممنوعیت حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌ها شد. سارا می گوید حرف‌های مسعود باور نکردنی بود و ما واقعا افتخار می‌کنیم که چنین کاپیتان‌هایی داریم. در ماه مارس سارا به همراه سه تن از فعالان زن مشتاق تماشای بازی در لباسی مردانه از موانع عبور کرد و به استادیوم راه یافت تا بازی پرسپولیس و استقلال را تماشا کند. سارا می گوید فوتبال تنها برای مردان نیست. سارا پس از بازی ایران و مراکش گفت: «این چیزی بود که پیشتر هرگز تجربه نکرده بودم. من نیاز به تماشای بازی‌های بیشتری دارم».




بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۷
4
6
حضور در ورزشگاه حق مسلم همه زنان ایرانی هست...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
2
2
حضور زنان درورزشگاه ها می تواند خیلی ازمشکلات فرهنگی رارفع کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۸
3
2
حضورزنان درورزشگاه ها یکی ازمهمترین خط قرمز ها می باشد یعنی اگر حضور یابند به منزله پایان.................
اشکان
|
-
|
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۳۱
0
0
پایینی ها که ایرانی نبودن . ایرانی که حجاب داره
حال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۴
0
0
من که رفتم ازادی وقعا افتضاح بود ایرانی ها جنبه شرکت در جشن همه گانی رو ندارن چند درگیری ناموسی شکل گرفت شایدم عده ای عمدا برنامه داشته اند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین