عطريانفر در پاسخ به اين پرسش که «با کفنپوشان جديد چه بايد کرد»، گفت: «ابتدا پيشنهاد ميکنيم کفنپوشان، کفنهايشان را دربياورند و لباس زندگي بپوشند. کفنپوشيدن يعني چه؟ کفنپوشيدن يعني اينکه يک مصلحت و ارزشي در حال پايمالشدن است و به خاطر صيانت از آن ارزش، حاضريم جان خود را کف دست قرار دهيم. کفنپوشيدن متعلق به وقتي است که بخواهيم از برجام خارج شويم».
آفتابنیوز : محمد عطريانفر، عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگي، در گفتوگو با «خبرآنلاين» گفت: «کلا تندروي سم مهلکي براي كشور است. اين تندروي چه از ناحيه مردم، چه از ناحيه مسئولان و چه از ناحيه طبقات و لايههاي مياني جامعه باشد؛ بههرحال چنين رفتارهاي افراطيای حتما دردسرهاي سنگيني براي مسئولان کشور و جامعه ايران به وجود ميآورد. طبيعي است که اگر اين افراطگراييها و تندرويها از درون لايههايي از نهادهاي حقوقي نظام باشد، قطعا و مسلما خطرات و اثرات تندتر و بدتري خواهد داشت».
به گزارش آفتابنیوز؛ او با بيان اين نکات، مجلس را «مرکز عقلانيت» دانست و ادامه داد: «رفتارهاي افراطي و تند در درون چنين نهادي بيشتر با هدف مصرف داخلي يا خودنمايي در حوزه انتخابيه انجام ميشود، اما تبعات سنگينتري در پي دارد. ضمن آنکه اگر ردپاي برخي رفتارهاي تند را درون نهادهاي مسئول بدانيم، ديگر سنگي روي سنگ بند نميشود و حتما بايد مقابل اين رفتارها ايستاد. اين تندرويها در شرايط عادي خسارت خود را برجا ميگذارد، چه رسد به آنکه ما در بحران قرار داريم و با مشکلات عديدهاي مواجه هستيم. در اين اوضاع، رفتارهاي افراطي راه تدابير برونرفت از بحران را سد ميکند که حتما اثرات منفي آن مضاعف خواهد بود. از اين نظر، من فکر ميکنم اين سنگبناي تندروي گذاشتن، سرآغاز دوباره نوعي بههمخوردن تعادل سياسي در کشور خواهد بود». اين عضو حزب کارگزاران سازندگي در ادامه درباره برجام گفت: «معتقدم اساسا نميتوانيم از برجام خارج شويم. خروج ما از برجام به مفهوم آن است که همه دستاوردهايي را که دولت و نظام بر اساس سياستها و تدابير رهبري در يک مقطع زماني تعقيب کردند، با دست خود پايمال کنيم. محصول و خروجي برجام اين است که ايران از ذيل فصل هفتم منشور شوراي امنيت سازمان ملل خارج شد و اين خروج تقريبا به صورت کاملا روشن نشان ميدهد که سايه جنگ و اجماع جهاني عليه ايران شکست». او افزود: «طبيعي است اگر از صحنه تعهد خود به برجام خارج شويم، عملا کشور را با دست خود به شرايط اول برميگردانيم و به جهان و دنياي اطراف خود اجازه ميدهيم تحريمهاي سنگينتر و سختتر خودشان را با الزامات سازمان ملل بر ايران تحميل کنند؛ درحاليکه ما تعهد و پايبندي خود را به برجام نشان دادهايم. حداقل وضعيت امروز اين است که کل اروپاي سياسي در برابر آمريکا ايستاده است و آمريکا بهعنوان يک کشور متخلف شناخته ميشود. اين فرصتي براي مانور سياسي و مهندسي سياسي و اقتصادي ايران در عرصه جهاني است. عليالقاعده هيچ عقلي ما را به اين سمت هدايت نخواهد کرد. اگر تندروها بخواهند چنين فشاري را به نهادهاي مسئول بياورند، دودش در چشم مردم ميرود».
عطريانفر در پاسخ به اين پرسش که «با کفنپوشان جديد چه بايد کرد»، گفت: «ابتدا پيشنهاد ميکنيم کفنپوشان، کفنهايشان را دربياورند و لباس زندگي بپوشند. کفنپوشيدن يعني چه؟ کفنپوشيدن يعني اينکه يک مصلحت و ارزشي در حال پايمالشدن است و به خاطر صيانت از آن ارزش، حاضريم جان خود را کف دست قرار دهيم. کفنپوشيدن متعلق به وقتي است که بخواهيم از برجام خارج شويم».
اين فعال سياسي درباره راهکارهاي جلوگيري از التهاب جامعه گفت: «دراينباره نقش صداوسيما مهمتر از همه است. وقتي صداوسيما و رسانههاي اجتماعي و عمومي اين نوع رفتارهاي تندرو و افراطي را منعکس نکنند، خودبهخود موضوع متوقف خواهد شد و اصلا کسي از اين کارها نخواهد کرد؛ چون اين شيوههاي نخنماشده و بيشتر عامهپسند، با هدف تبليغ و ترويج است؛ اگر نهادهاي متولي حوزه رسانه و تبليغات رسمي کشور از انتشار و بازتاب اينگونه اخبار پرهيز کنند، خودبهخود اين مسائل جمع ميشود». عطريانفر در ادامه درباره مبحث «تندروهاي خودجوش» گفت: «اين حرکتها، تندروي خودجوش نيست. از يک مراکزي هدايت ميشوند. کساني که وظيفه کنترل دارند، گاهي خودشان هدايتکننده برخي از اين تندرويها هستند. آنها بايد دست از فعاليتهاي تندروانه بردارند، جوانها هم تحت تأثير قرار نخواهند گرفت. البته فارغ از اين جمله، اگر يک جريان سياسي درونش چنين حرکتهايي رخ دهد، وظيفه چهرههاي شاخص، مؤثر و معقول آن مجموعه است که جلوي اين تندرويها بایستند و اين نوع حرکات را متوقف کنند».