کد خبر: ۵۳۰۵۳
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۸۵ - ۱۳:۲۹
دیلی‌تایمز بررسی کرد

گزینه‌های آمریکا برای تعامل با ایران

آفتاب‌‌نیوز : مارتین اورتگا کارشناس ارشد موسسه مطالعات امنیتی اتحادیه اروپا نیز با چاپ مقاله‌ای در دیلی تایمز به بررسی این مساله پرداخته است. از نظر وی دولت آمریکا باید درک کند که سیاست خارجی سیاست امنیتی و نیروی نظامی قدرتمند عصای سحر‌آمیز نیست. 

اورتگا در این مقاله می‌نویسد: در زمستان سال 2003 حامیان تغییر رژیم در عراق نسبت به آینده ماموریت خود خوش‌بین بودند. در آن میان کسی سناریوی امروز عراق را پیش‌بینی نمی‌کرد. از این رو برای اجتناب از مشکلات بیشتر آمریکا باید از اشتباهات گذشته درس بگیرد. گروهی که در دولت جرج بوش از حمله نظامی به ایران حمایت می‌کنند باید عواقب چنین مساله‌ای را هم در نظر بگیرند. آنها باید از خود بپرسند آیا طرحی برای بدست گرفتن اوضاع پس از جنگ دارند یا خیر. همانطور که بسیاری از کارشناسان معترفند که نتایج چنین حمله‌ای ماه‌ها جامعه جهانی را درگیر خواهد کرد. از نظر آنها نوع واکنش ایران به حملات و مشکلاتی که در خلیج فارس و تنگه هرمز پیش خواهد آمد به تنهایی کافی است تا دنیا را با شوک بزرگی روبرو کند. این کارشناس مسائل سیاسی برای اجتناب از چنین پیامدهایی چهار گزینه جانشین را مطرح می‌کند می‌توان گفت پیشنهادهای وی به دولت آمریکا است تا برای اجتناب از غرق شدن بیشتر در مشکلات راه فراری برای خود بیابد اول اینکه ارزیابی درست و عقلانی از میزان تهدید موجود صورت بگیرد. بویژه اگر دمکرات‌ها در انتخابات آمریکا پیروز شوند با درس گرفتن از تجربه عراق نباید اجازه دهند یک شخص کنترل سیاست خارجی این کشور را برعهده بگیرد. 

در بخش دیگری از این مقاله آمده است: بسیار مهم است که میان آنچه می‌دانیم، آنچه که در جستجوی آن هستیم و آنچه که مایلیم ایرانی‌ها به ما بگویند تفاوت قائل شویم. چه بسا دانسته‌های ما بر واقعیات استوار نباشد (همانطور که در مورد عراق اینگونه بود). دوم اینکه برای اجتناب از نقض قوانین بین‌المللی باید مذاکرات با ایران ادامه یابد. ایران عضو معاهده منع تکثیر هسته‌ای است و مکررا بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای‌اش تاکید می‌کند. مذاکره با ایرانی‌ها لزوما به معنای پذیرش یا رد مواضع آنها نیست. بلکه این مساله فرصتی ایجاد می‌کند تا دیدگاه‌های آنها را بهتر بفهیم. وی می‌افزاید: تجربه تاریخی به ما نشان می‌دهد نتیجه اجتناب از مذاکره مورد کره‌شمالی است. 

را‌هکار سوم اینکه تحریم‌ها نباید نادیده گرفته شود اما در عین حال به آنها باید به عنوان ابزاری برای تحت فشار قرار دادن ایران و نه زمینه‌ای برای جنگ نگاه شود. خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در اظهارنظر گفته بود. حتی اگر شورای امنیت تحریم‌هایی را علیه ایران به تصویب برساند این به معنای بسته شدن درهای مذاکره نیست. 

در پایان این مقاله آمده است: در برخورد با مسائل خاورمیانه و نه تنها ایران به رهیافت‌های جامع و چند جانبه نیاز داریم. روشی که بتوان تمام کشورها و بازیگران منطقه‌ای را در آن وارد کرد. با گسترش روش‌های جدید قطعا نتایج بهتری پیش‌روی منطقه و جامعه جهانی قرار خواهد گرفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین