آفتابنیوز : نصرالله چاری در جلسه شورای اسلامی استان افزود: هم اینک 613حلقه چاه تامین آب آشامیدنی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که تنها آبدهی 144حلقه نرمال و میزان آبدهی 178حلقه چاه 50 درصد کاهش یافته، در حالی که 50 درصد این چاهها نیز خشک شده و 96 حلقه چاه نیز در حال خشک شدن است .
چاری با اشاره به تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی افزود: 30 میلیارد تومان از این مبلغ در حوضه آب و فاضلاب روستایی به منظور تجهیز چاهها، آبرسانی سیار و کف شکنی چاههای موجود هزینه میشود.
وی با اشاره به اینکه از این چاهها روزانه 25تا 26متر مکعب آب برداشت میشود، بیان کرد: همچنین پیشنهاد شده تا به مزارع کشاورزی و باغها که به دلیل کمبود آب دچار مشکل شدند، اجازه حفر چاه داده شود.
وی تصریح کرد: هم اینک هزار لیتر آب در ثانیه در منطقه سیستان توزیع میشود، در حالی که تقاضای مردم این رقم را به 2400 لیتر میرساند.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: شهرستان دلگان و زرآباد در جنوب سیستان و بلوچستان از بیشترین منابع آبی برخوردار هستند و مشکلی از حیث برداشت آب از سفرههای زیرزمینی ندارند.
معاون شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان گفت: 18میلیون متر مکعب در سال از چاه نیمه در منطقه سیستان توزیع می شود و 26 میلیون متر مکعب نیز به شهر زاهدان انتقال مییابد.
اوضاع آبی زاهدان و زابل خیلی خرابه. امیدوارم چاره ای اندیشیده شود .