محسن طلایی درخصوص تلاشهای كشورهای اروپایی برای تهیه قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای امنیت، با بیان این كه اتهامات بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران در موارد مختلف مطرح شده است، گفت: ویژگی مشترك همه اتهامات، بی اساس بودن آنها بوده كه به مدت كمی پس از اعلام این اتهامات، مغرضانه بودن و خلاف واقع بودن آنها برای جهانیان و وجدانهای بیدار روشن شده است.
طلایی با تاكید بر این كه جمهوری اسلامی ایران هرگز و تحت هیچ شرایطی به دنبال سلاحهای كشتار جمعی نبوده و خود یكی از قربانیان این گونه سلاحها میباشد، گفت: نكتهای كه باید به طور قاطع مطرح شود نقش رسانههاست. نكتهای كه خبرگزاری كیودو باید در راستای رسالت خود برای مخاطبانش روشن بیان كند این است كه ایران عضو مسئولیت پذیر معاهده NPT بوده و در این راستا همواره تنها بر حقوق و تكالیف خود اصرار دارد.
طلایی افزود: اگر قدرتهای مدعی نظم و مقررات بینالمللی واقعا در ادعای خود صادق هستند باید نه تنها برای پروتكلها و قواعد شناخته شده جهانی احترام قائل شوند بلكه باید در جهت تقویت بنیاد و اساس این حقوق تلاش كنند.
سفیر ایران در ژاپن عملكرد قدرتهای مدعی نظم بینالمللی را بر خلاف ادعای آنها بیان كرد و افزود: عملكرد آنها در پرونده هستهای ایران ادعاهای دروغین این كشورها را بر ملا كرده است.
وی با اشاره به استانداردهای دوگانه در اعمال مقررات بینالمللی، اظهار داشت: نكته سئوال برانگیز این است كه كشورهایی كه به پروتكلها و قواعد احترام نمیگذارند پاداش گرفته اما ایران كه به اعتراف همه مراجع ذی صلاح، خود را موظف به رعایت مقررات بینالمللی میداند این گونه تحت فشار قرار میگیرد.
سفیر ایران در توكیو وظیفه رسانههای متعهد و بیطرف را آگاهی دادن به مردم و تلاش برای رفع این تبعیضها عنوان كرد. طلایی با بیان اینکه دستاوردهای هستهای صلحآمیز ایران دارای بنیادهای بسیار قوی اجتماعی و علمی و حاصل تلاشهای علمی و تكنولوژیكی دانشمندان ایرانی ظرف سه دهه گذشته است گفت : كشورهای مدعی دموكراسی و حقوق بشر باید به پتانسیلهای ملی كشورها و دستاوردهای آنها احترام بگذارند .
طلائی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اصرار بر تعلیق غنیسازی خواستهای غیرمنطقی و غیرحقوقی است كه با هیچ معیاری سازگار نمیباشد بنابراین چنان چه مجموعه شرایط به سوی هدف محروم كردن ملت ایران از حق خود به پیش برود به طور طبیعی دولت و مجلس در ایران هیچ گزینهای جز اعمال تدابیر متناسب با این فشارها نخواهد داشت.
طلایی این مسیر و اعمال فشار از سوی مجاری غیر مسئول را به نفع هیچ كس ندانست و افزود: قطعا طرفهای غربی بیشتر متضرر خواهند شد و عملكرد این دسته از كشورها نشان میدهد كه تقویت چارچوبهای NPT در حال حاضر منافع آنها را تامین نمیكند و با این سیاستها به دنبال نابودی آن هستند.
سفیر ایران در توكیو تحریمها علیه ایران را کارساز ندانست وگفت: اعمال فشارهای بیشتر و طرح مواردی نظیر تحریم و محدودیت هیچ گونه تاثیری بر تلاش دانشمندان و متخصصان ایرانی ندارد و بر عكس در شرایط محدودیت و تحریم، شكوفایی استعدادها به مراتب بیشتر و سریعتر خواهد بود.
طلایی همچنین دلیل اصرار طرفهای غربی برای تعلیق غنیسازی را مشكوك و سئوال برانگیز دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو مسئولیت پذیر NPT به طور سخاوتمندانه و فراتر از تكالیف خود به بازرسان آژانس اجازه بازرسی داده و لذا همه فعالیتهای هستهای ایران شفاف و تحت نظارتهای كامل میباشد.
وی از اصرار بیجای غرب برای تعلیق غنی سازی ایران انتقاد کرد و گفت: ما معتقدیم كه بهتر است به جای این لجاجت تعقل و اندیشه در این درخواستها مدنظر قرار گیرد و به عنوان حسن نیت سریعا پرونده ایران به مجرای اصلی آن یعنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بازگردانده شده و سپس مذاكرات هم بدون هیچ گونه پیش شرطی آغاز و طی آن در همه مواردی كه پیرامون آن سئوال وجود دارد به رایزنی پرداخته شود.
طلائی در مورد آزمایش هستهای كره شمالی با بیان اینکه ایران مبتكر خاورمیانه عاری از سلاح هستهای و كشتار جمعی است گفت: هیچ كشوری حق ندارد به بهانه خلع سلاح و مبارزه با سلاحهای كشتار جمعی درصدد پیشبرد اهداف و اغراض داخلی خود بوده و با سیاستهای مغرضانه و لجوجانه دنیا را به سمت بحران خطرناك سوق دهد.