ردپای «واردکنندگان رسمی و غیررسمی» و کارکنان «سازمان توسعه و تجارت» در ثبت سفارش ۶ هزار خودرو
آفتابنیوز : روز گذشته بانک مرکزی فهرستی از اسامی شرکت های دریافت کننده ارز 4200 تومانی برای واردات کالا منتشر کرد و بر اساس اعلام سخنگوی بانک مرکزی فهرست دومی نیز بنا بر اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت به بانک مرکزی در راه است .
به گزارش آفتابنیوز؛ پیش از این برخی با استناد به سخنان محمد شریعتمداری تاکید کرده بودند وی با انتشار اسامی وارد کنندگان مخالفت دارد، این در حالی است که در اطلاعیه این وزارتخانه تاکید شده است این وزارتخانه با انتشار اسامی تمامی وارد کنندگان با ارز 4200 تومانی موافق است.
بر اساس این گزارش ثبت سفارش کالاها به وسیله سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت و در گروه کالایی تعریف شده و مجاز انجام شده و گواهی ثبت آماری آن تهیه و به بانک مرکزی ارائه شده است.
به نوشته خبرآنلاین، کریمی درباره ناهمخوانی عنوان شرکتها با کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کرده اند گفت: زمانی که واردات کالایی را سازمان توسعه تجارت تأیید و گواهی ثبت آماری آن را به بانک مرکزی اعلام میکند این بانک مکلف است ارز مورد نیاز را اختصاص دهد.
واردکنندگان خودرو معرفی شدند
از سوی دیگر روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد: اسامی شرکت های وارد کننده خودرو و میزان ارز تامین شده برای آنها به بانک مرکزی اعلام شده است.
این وزارتخانه اعلام کرد: همه تعرفه های مربوط به تمامی خودروهای سواری (با کد 8 رقمی) که برای هر مورد شامل ذکر نام شرکت وارد کننده و میزان ارز تامین شده برای واردات آن خودرو به بانک مرکزی اعلام شده است تا به استحضار همه هموطنان برسد.
لازم به یادآوری است که در وزارت صنعت، معدن و تجارت جز ثبت سفارش برای واردات کالا ، فرآیند دیگری انجام نمی شود ومراحل تخصیص و سپس تامین ارز برای متقاضیان واردات در بانک مرکزی جمهوری اسلامی انجام و اطلاعات ارزی در اختیار آن دستگاه است.
لیست کالاهای اساسی مورد نیاز عامه مردم بنا به دستور رییس جمهور محترم ودر روز جمعه مورخ هشتم تیر ماه در اختیار ریاست کل محترم بانک مرکزی قرار گرفت وایشان با اجازه ریاست محترم جمهوری اقدام به انتشار آن کردند.
بانک مرکزی برای انتشار کامل اسامی دریافت کنندگان ارز ٤٢٠٠ تومانی نیازی به نظر و مجوز این وزارتخانه ندارد و در اولین فهرست مورد درخواست بانک مرکزی شماره تعرفه کالاهای مورد نیاز و ضروری مردم را به بانک اعلام کرد تا ارز تخصیصی و تامین شده برای واردات را اعلام کند.
از سویی دیگر تعرفه های مربوط به کالاهای دارویی و تجهیزات بیمارستانی نیز در بانک اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موجود و از طریق آن قابل پیگیری است.
متخلفان «ثبت سفارش و واردات ۶ هزار خودرو» مشخص شدند + جزئیات
همچنین رئیس کمیسیون ویژه «حمایت از تولید ملی» درباره واردات و تخلف در ثبت سفارش خوردو گفت: بخشی از این تخلفات از سوی کارکنان سازمان توسعه و تجارت بوده و بخش دیگر از آن از سوی واردکنندگان رسمی و غیررسمی انجام شده است و البته وزارت «صنعت، معدن و تجارت» هم تخلفاتی را انجام داده است.
حمیدرضا فولادگر در گفتگو با خبرگزاری میزان، با اشاره به جزئیات گزارش اعمال «ماده ۲۳۶ قانون آییننامه داخلی مجلس» درباره واردات و تخلف در ثبت سفارش خوردو به کشور گفت: این گزارش با همکاری کمیسیون «صنایع و معادن» و کمیسیون «ویژه حمایت از تولید ملی» تهیه و به صحن علنی مجلس ارائه شده است.
وی تاکید کرد: در این گزارش به تعرفهگذاری و عدم تعرفهگذاری بر روی خودروهای وارداتی و تاثیر آن بر خودروهای داخلی اشاره شده است.
رئیس «کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر سیاستهای کلی اصل ۴۴» تصریح کرد: در این گزارش به تخلف در زمانی که سامانه ثبت سفارش خودرو بسته بوده، ولی ۶ هزار خودرو ثبت سفارش شده است، اشاره شده که البته وزارت صنعت، معدن و تجارت معترف به این مسئله بوده است.
وی تاکید کرد: بخشی از این تخلفات از سوی کارکنان سازمان توسعه و تجارت بوده و بخش دیگر از آن از سوی واردکنندگان رسمی و غیررسمی انجام شده است و البته وزارت «صنعت، معدن و تجارت» هم تخلفاتی را انجام داده است.
فولادگر اظهارداشت: در صورت موافقت نمایندگان با گزارش تخلفات انجام شده درباره ثبت سفارش خودرو، درخواست ما این است که قوه قضاییه این مسئله را رسیدگی کند که البته این قوه هم اقداماتی را در این راستا آغاز کرده است.
طبق ماده ۲۳۶ قانون آئییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی هر گاه حداقل ده نفر از نمایندگان و یا هر کدام از کمیسیونها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس جمهور و یا وزیر و یا مسؤولان دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیئت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذیربط ارجاع میشود.
کمیسیون حداکثر ظرف ده روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت رئیسه به مجلس ارائه میدهد.
تبصره ۱- چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه قضاییه و سایر مراجع ذیصلاح ارسال میشود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.
تبصره ۲- در صورتی که مجلس در مورد رئیس جمهور یا هر یک از وزیران سه نوبت رأی به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم (۸۹) قانون اساسی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
مگر با پول دارو در دولت دهم خودرو وارد نکردند آن چه شد؟؟؟؟؟