کد خبر: ۵۳۵۳۹۷
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۲

رئيس سازمان خصوصي سازي: با سرمايه و سرمايه داري نه تنها مخالف نيستیم بلکه مشوق آن نيز هستيم

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور گفت: بخش خصوصي نبايد بترسد و بايد بداند با سرمايه و سرمايه داري نه تنها کسي مخالف نيست بلکه مشوق آن نيز هستيم.
آفتاب‌‌نیوز :
با سرمايه و سرمايه داري نه تنها مخالف نيستیم بلکه مشوق آن نيز هستيمرئيس سازمان خصوصي سازي کشور گفت: بيشترين مشکل در موضوع خصوصي سازي مقاومت برخي مديران دولتي در رها کردن بنگاه هاست .

 ميرعلي اشرف پوري حسيني در بخش خبري 21 شبکه يک سيما افزود: بزرگترين شرکتي که دوم مرداد مزايده آن برگزار مي شود شرکت کشت و صنعت مغان با هزار و 761 ميليارد تومان قيمت پايه است.

وي گفت: مجمع صنعتي و لوله گستر اسپرايم که بيش از 700 ميليارد تومان ارزش دارند و چند سيلو نيز در آگهي سازمان خصوصي سازي در اين روز به مزايده گذاشته مي شود .

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور با بيان اينکه اين مزايده يکي از بزرگترين مزايده هاي سازمان خصوصي سازي است افزود: مزايده اين مجموعه ها نوبت نخست نيست بلکه نوبت هاي چهارم، پنجم و ششم است .

پوري حسيني گفت: با توجه به شرايط نسبتاً خوبي که فراهم شده است اميدواريم اين مزايده پوچ در نيايد .

وي افزود : اين شرکت ها هيچ کدام بورسي نيستند و صد در صد سهام آنها يکجا فروخته مي شود .

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور گفت: کساني که تمايل دارند در اين مزايده شرکت کنند تا اول مرداد فرصت دارند پيشنهادهاي خود را به صورت کتبي در پاکت هاي در بسته به سازمان خصوصي سازي تحويل دهند .

پوري حسيني درباره سود ده بودن اين شرکت ها افزود: آنها ظرفيت سود ده بودن را دارند اما متاسفانه با مديريت هاي دولتي انتظار سود دهي بالايي از آنها نداريم.

وي گفت: شرکت کشت و صنعت مغان با 27 هزار هکتار زمين زراعي که شامل بهترين خاک هاي ايران است در برخي سال ها زيان ده و در برخي سال ها نيز حدود پنج تا 10 ميليارد تومان سودآور بوده است .

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور افزود: اميدواريم با ورود بخش خصوصي واقعي به مزايده ها کارايي و بهره وري اين مجموعه ها افزايش يابد .

پوري حسيني گفت : اگر قضاوتي درباره واحدهاي واگذار شده گذشته داريم نبايد فقط به خريداران نگاه کنيم بلکه بايد شرايط را نيز در نظر بگيريم.

وي افزود: درباره شرکت هپکو بايد توجه شود که چه بر سر آن به عنوان يک بنگاه آمد و فقط به خريداران آن اشاره نکنيم.

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور گفت: زماني که هپکو به بخش خصوصي واگذار شد ممنوعيت واردات ماشين آلان سنگين برداشته و فضا رقابتي شد در حالي که اين شرکت آمادگي ورود به اين فضا را نداشت.

پوري حسيني افزود: هر جا بخش خصوصي واقعي سرکار بوده است ارتقاء بهره وري داشته ايم.

وي با بيان اينکه تحريم ها و کمبود بودجه هاي عمراني نيز از علل ناموفق بودن بنگاه هاي واگذار شده در مزايده ها بوده است گفت:? ساز و کار قانوني براي حمايت از بنگاه هاي دولتي واگذار شده به بخش خصوصي وجود دارد .

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور افزود: زماني که شرکت حمل و نقل خليج فارس واگذار شد ديگر براي حمل و نقل گندم با اين شرکت قرارداد امضا نشد و شرکت حمل و نقل خليج فارس زمين خورد .

پوري حسيني گفت:? اينها نکاتي است که بايد بسيار موشکافانه بايد به آن نگاه کرد .

وي افزود: برخي مديران دولتي براي ناکارآمد نشان دادن واگذاري ها با مجموعه هاي واگذار شده قراردادي امضا نمي کنند تا بگويند خصوصي سازي موفق نيست، خصوصي ها موفق نيستند و دولتي ها خوب هستند.

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور گفت: زماني که آلومينيوم المهدي و هرمزال فروخته شد 23 ماه در دادگاه هيات داوري و بازرسي بازجويي پس مي دانند.

پوري حسيني افزود: شرکت که 450 ميليارد تومان زيان انباشته داشت و 360 ميليارد تومان شرکت ايميدرو به آن پول تزريق کرد تا سرپا بايستد فروخته شد و در سه سالي که از فروش آن گذشته بيش از 450 ميليارد تومان از خريدار پول گرفته و به خزانه واريز شده است .

وي گفت: مشکلات آلومينيوم المهدي با ساچه حل شده است و هيچ آسيبي از اين جهت ايران را تهديد نمي کند .

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور افزود: زماني که هرمزال دست ايميدرو بود قسط هاي آن بيش از دو سال معوق شد.

پوري حسيني با بيان اينکه جو سازي عليه خصوصي سازي بسيار زياد است گفت: خصولتي مجاز هستند در مزايده شرکت کنند اما بر اساس قانون حق داشتن بيش از 40 درصد سهام يک بنگاه را ندارند.

وي افزود: اگر بيش از اين درصد را در اختيار داشته باشند پنج سال پس از تصويب قانون مجلس که دو سال از آن گذشته است بايد مازاد 40 درصد خود را واگذار کنند.

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور گفت: چون بر اساس قانون ممنوعيتي براي ورود خصولتي ها به مزايده ها نداريم بنابراين آنها منع نيستند اما بايد راه را براي ورود خصولتي ها سخت و براي بخش خصوصي سهل کرد.

پوري حسيني افزود: تشويق سازمان خصوصي سازي از بخش خصوصي شفاف است و براي آنها سود فروش اقساطي سه درصد کمتر محاسبه و مدت اقساط يک سوم بيشتر انجام و اقساط آنها در صورت درخواست بخش خصوصي پلکاني مي شود .

وي گفت: اگر خصولتي ها در مزايده شرکت کشت و صنعت مغان شرکت کنند نمي توانند اين شرکت را به آنها نفروشند اما پس از سه سال بايد مازاد 40 درصد سهام خود را بفروشند.

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور افزود: بخش خصوصي نبايد بترسد و بايد بداند با سرمايه و سرمايه داري نه تنها کسي مخالف نيست بلکه مشوق آن نيز هستيم.

پوري حسيني گفت: اين با گفتار درست نمي شود بلکه بايد در عمل ثابت شود.

وي افزود: مديران دولتي که حاضر به واگذاري بنگاه هاي خود نيستند بيشترين آسيب را به خصوصي سازي زده اند و گزارش هاي نادرست در اين زمينه توليد کرده اند .

رئيس سازمان خصوصي سازي کشور گفت: در حالي که به خود آنها بنگاه ها را پيشنهاد داديم گفتند قيمت آنها بسيار بالاست و کسي نمي خرد اما زماني شخص خصوصي آن بنگاه را خريد مديران دولتي مي گويند ارزان فروختي .

پوري حسيني افزود: تهمت کم نشنيده ام اما در مقابل آن ايستاده ايم .
صدا و سیما 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین