آفتابنیوز : 
بزرگترین چالش بوش در عرصه سیاست خارجی پس از انتخابات کنگره این است که به رقیبان و دوستان آمریکا نشان دهد آمریکا هنوز میتواند به عنوان تنها ابرقدرت بیرقیب جهان رهبری و مسئولیتپذیری درستی از خود نشان دهد.
اینک با آغاز یک سفر دیپلماتیک طولانی به شرق آسیا و اروپا بوش در معرض یک آزمون بزرگ قرار گرفته استکورت کمپبل عضو ارشد مرکز مطالعات استراتژی بینالمللی در واشنگتن معتقد است نتیجه انتخابات کنگره عملکرد بوش در مذاکرات بینالمللی را ضعیف نخواهد کرد:«او از نظر فردی شخصیت محکمی دارد. به نظر من در این سفر نیز نمایش قدرتمندانهای خواهد داشت و با اعتماد به نفس سخن خواهد گفت».
توماس کورنین رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه کلرادو نیز با اشاره به این موضوع میگوید:«مطمئنا او یک ضربه سیاسی خورده است،ولی رهبران کشورهای دموکراتیک همیشه از این ضربهها میخورند.از این گذشته پیام این انتخابات به همه جهان از روسیه تا عراق اینست که ما در ایالات متحده میتوانیم انتخاباتی داشته باشیم که در نهایت آرامش ارکان قدرت را دست به دست کند».
تحلیلگر AP در ادامه مقاله خود آورده است: هر چند دموکراتها سهشنبه گذشته در یک تحول سیاسی تاریخی توانستند کنترل هر دو مجلس قانونگذاری آمریکا را از کنترل جمهوریخواهان خارج کنند ولی به هر حال سیستم سیاسی آمریکا پارلمانی نیست و بوش دوسال دیگر رهبر این کشور خواهد بود. بوش روز سهشنبه پس از دیدار با اولمرت گفت که پیروزی حزب رقیب از یک جنبه بسیار جالب است:«اینکه آنها به خوبی متوجه میشوند پیروزی در انتخابات با خود چه مسئولیتهای سنگینی به همراه میآورد».
برخی از رهبران کشورهای متحد آمریکا در طول سالهای ریاستجمهوری بوش او را بواسطه رفتارهای یکجانبهگرایانه در معادلات بینالمللی همچون یک کابوی مغرور و خودخواه قلمداد کرده و احساس آمیخته از تنفر حسادت نسبت به او پیدا کرده بودند. آنها اکنون مطمئنا از اینکه ناکامی سیاسی بزرگ وی را میبینند بسیار خوشحال هستند.
از این گذشته ولادیمیر پوتین و هوجین تائو روسای جمهور روسیه و چین به عنوان قدرتمندترین رقبای آمریکا نیز اینک شجاعانهتر از قبل در مذاکرات و معاملات منطقهای و بینالمللی حضور یافته و امتیازات بیشتری از آمریکا خواهند خواست.
بوش روز سهشنبه در دیدار با تعدای از مدیران صنایع خودروسازی آمریکا در کاخ سفید گفت که در جریان سفر خود چیزی بیشتر از رعایت اصول قواعد منصفانه تجارت از رهبران کشورهای دیگر نخواهد خواست:
«پیام من به آنها این است: همانطور که ما با شما رفتار میکنیم با ما رفتار کنید، بازارهای آمریکا همیشه به روی محصولات شما باز بوده است، پس انتظار داریم بازارهای شما نیز به روی کالاهای ما از جمله اتومبیلهایمان باز باشد».
در انتهای تحلیل آسوشیتدپرس آمده است: «تاریخ سیاسی آمریکا در عصر مدرن نشان میدهد که روسای جمهور این کشور از آیزنهاور تا کلینتون، همگی پس از شکستهای سیاسی داخلی در میانه دوره زمامداریشان توجه خود را عمدتا معطوف به سفرها و دستاوردهای خارجی می کردند. ظاهرا بوش نیز میخواهد در دو سال آخر حضورش در کاخ سفید چنین کند، ولی احتمالا مشکل بزرگ او این خواهد بود که برخلاف آیزنهاور و کلینتون در اکثر کشورهای دوست آمریکا چهرهای نامحبوب است».