کد خبر: ۵۳۶۲۶۱
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۸

ای‌بی‌سی: ذاتِ ترامپ خطر بزرگتری برای آمریکاست تا روسیه و ایران

پایگاه اینترنتی شبکه ای‌بی‌سی در مطلبی به بررسی روند اجرای سیاست‌های شخصی دونالد ترامپ و شکست آن‌ها در عرصه بین‌المللی پرداخت.
آفتاب‌‌نیوز :
پایگاه اینترنتی شبکه ای بی سی در مطلبی نوشت: ذات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تهدید بزرگتری برای این کشور است تا دوستی با پوتین یا جنگ لفظی با ایران. نیازی نیست تا نشست دونالد ترامپ با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را از نگاه یک تئوری توطئه بررسی کرد یا دلیلی ندارد با مطالعه  تاریخچه دیپلماسی ایران و آمریکا، در خصوص جنگ لفظی اخیر او با رئیس جمهور ایران تحقیق کرد. تنها نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که ترامپ یک «خودشیفته و نارسیست» است؛ یک مرد با خودبرتربینی بیش از حد!

ترامپ یک خودشیفته است لذا با چاپلوسی می توان نظر او را جلب کرد. برخی مدعی هستند پوتین قطعا می داند چگونه می تواند نظر یک تاجر کارکشته را جلب کند. او پس از دیدار با ترامپ در هلسینکی، پایتخت فنلاند در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید آیا دوست داشتید ترامپ در انتخابات پیروز شود، گفت: بله دوست داشتم.

توماس اونیل جونیور، سخنگوی سابق مجلس نمایندگان آمریکا معتقد است یک قاعده کلی سیاسی برای ترامپ وجود دارد: «همه سیاست ها به جای آن که عمومی باشند، شخصی هستند.» اگر پوتین او را [ترامپ] دوست دارد و اگر برای ورود به کاخ سفید از او حمایت کرده است پس بحث دیگری [جز ایده های شخصی ترامپ] نیست.

خودشیفتگی ممکن است کلید همه سیاست های خارجی ترامپ باشد. قوانین اساسی دیپلماسی او بسیار ساده است: «معامله ای که او نتواند انجام دهد احتمالا چیز خوبی نیست.» با توجه به این قانون ترامپ می توان دریافت چرا او هیچ یک از موافقتنامه های بین المللی را قبول ندارد و از آنها خارج می شود. ترامپ خود را یک مذاکره کننده قهار می بیند و مدعی است بخشی از تجارب خود را در کتاب «هنر معامله» آورده است. او مدعی است بهتر از هر کسی می تواند معامله کند. به همین دلیل است که از توافقاتی همچون معاهده آب و هوایی پاریس، توافق هسته ای ایران [برجام]، شراکت ترنس-پسیفیک که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، منعقد شدند، خارج می شود.

یکی از نخستین اقدامات ترامپ پس از ورود به کاخ سفید این بود که آمریکا را از عضویت در پیمان تجاری اقیانوس آرام یا شراکت ترنس-پسیفیک که پس از 9 سال مذاکره  که بین ۱۲ کشور حاشیه اقیانوس آرام بجز چین منعقد شده بود، خارج کند! به عقیده ترامپ این یک معامله «وحشتناک» بود. همچنین برخی گزارش ها حاکی از آن است که ترامپ از خروج آمریکا از سازمان تجارت جهانی حمایت می کند.

ترامپ در ماه مه، از توافق هسته ای ایران که پس از سال ها مذاکره منعقد شده بود، خارج شد. او مدعی شد این توافق که در دوره ریاست جمهوری اوباما منعقد شده، خجالت آور است. او همچنین اخیرا با انتشار توئیتی ایران را تهدید کرد که این اقدام او انتقادات گسترده ای به دنبال داشت.

دیگر تهدیدات ترامپ شامل تهدید به خروج از نفتا، تهدید  به خروج از ناتو و همچنین اعمال تعرفه های گمرکی که باعث شد جهان در آستانه یک جنگ تجاری قرار بگیرد، ممکن است تبعات جبران ناپذیری داشته باشد که همگی از سیاست های یکجانبه گرایانه ترامپ نشأت می گیرد.

در پایان این مطلب آمده است: تاکتیک‌های سیاسی این‌چنینی ترامپ ممکن است از نگاه کنگره آمریکا بلامانع و بدون اشکال باشد، اما این نوع دیپلماسی شخصی و صفر است و در مورد معاهدات بین المللی و مواجهه با برخی کشورها از جمله روسیه، ایران و کره شمالی اثرگذار نیست.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین