کد خبر: ۵۳۶۶۰۸
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۹

تاملی بر استعفای نوبخت

ما باید درس بگیریم با تغییرات دمکراتیک و آهسته به تحولات اساسی و بنیادین برسیم تا اقتصاد، سیاست، فرهنگ و…را ساماندهی اساسی کنیم.
آفتاب‌‌نیوز :
علی کریمی پاشاکی- ضرورت دارد بدانیم و بدانند که مشکلات اقتصاد ایران، ساختاری و ریشه‌ای است و دلایل مشکلات و مزمن بودن بیماری اقتصاد ایران، ریشه در سالیان متمادی گذشته‌های درو و نزدیک دارد. مدیریت‌های ضعیف و برنامه‌ریزی‌های غیرجامع در دولت‌های نهم و دهم و ایجاد هیجانات مختلف با جهان پیرامونی و نقش اقتصاد سیاسی جهانی و هزاران مشکل دیگر باعث شده‎ که اقتصاد ایران در حال حاضر در شرایط نامطلوبی قرار گیرد. صاحب‌نظران معتقدند، همانگونه که نمایان شدن آشفتگی، بی انضباطی مالی و اقتصادی زمانبر است، ساماندهی اقتصاد در هم‌ریخته و ویران نیز چندین برابر بیشتر زمان می‌خواهد تا درمان، منظم و عاری از مشکلات پیچیده شود. با این استدلال، متهم کردن دولت روحانی و ربط تمام مشکلات اقتصادی به این دولت، خارج از وجدان و انصاف می باشد.

باید آن روزی که نفت را بشکه‌ای ۱۴۰ تا۱۵۰ دلار می فروختیم، باید آن روزی که قطعنامه‌های شورای امنیت را کاغذپاره می‌انگاشتیم، باید آن روزی که چوب حراج رانت خواری، رانت‌جویی ویژه‌خواری بر منابع ملی می‌زدیم، باید آن روزی که بدون نظر کارشناسان سد می ساختیم، بابد آن روزی که بدون نظر و اجازه کارشناسان دلسوز چاه آب حفر می کردیم، باید آن روزی که روی زباله‌ها خاک می ریختم، باید آن روزی که ‌فقط حرف از مبارزه با فساد اقتصادی می زدیم و لیست‌های ادعایی در جیب بود، باید آن روزی که در دولت معجزه هزاره سوم درب واردات بی رویه را بدون کوچکترین نظارتی باز گذاشته بودیم، باید آن روزی که که دولت های نهم و دهم با واردات لجام گسیخته برای چینی‌ها و هندی ها و…شغل تولید می کرد، باید آن روزی که کارگران و صنعتگران ایرانی را با واردات از سنگ پا گرفته تا خودروهای لوکس و… خانه‌نشین کرده بودیم و هزاران معضلات دیگری که فقط در دولت‌های نهم و دهم بر اقتصاد و زندگی وم عیشت مردم آمد، هوشیار، مطالبه‌گر و خواستار تغییرات مدیریتی بودیم که برخی‌ها نبودند و زمان و زمانه را به سکوت و…گذراندند.

آری مشکلات ساختاری اقتصاد ایران در دوره‌ای که آن را برخی جاهلان و مدعیان، دوره معجزه هزاره سوم می‌دانستند به اوج خود رسید و حال اثرات منفی و ویرانگر آن گریبانگیر همه شده است.

چاره کار چیست؟

در شرایط کنونی باید با همت عالی همگانی و بسیج تمام امکانات وتشکیل اتاق‌های فکر و عملیاتی و درمانی به درمان جدی اقتصاد مریض بپردازیم و در این راه از هیچ تلاشی کوتاهی نکنیم و کمترین هدر رفت امکانات همه جانبه را نداشته باشیم. ما حق نداریم در شرایط جدید و حساس کنونی کوچکترین فرصت سوزی، تمامیت خواهی، جهالت، سودجویی شخصی و جناحی، رانت‎جویی و… داشته باشیم. ما باید با درک شرایط داخلی، منطقه‌ای و بین المللی به صورت واقعی و همه‌جانبه با تمام داشته‌های داخلی و دیپلماتیک، سنگ‌اندازی‌های برخی قدرت‌های جهانی، التهابات اقتصاد سیاسی جهانی، چالش‌های جدی اقتصادی داخلی و مبارز جدی و واقعی با مفاسد اقتصادی و چاره‌جویی برای در مان ریشه‌ای بیماری اقتصاد ایران پایمردی کنیم و با سیاست اصولی و منطقی اتحاد و انتقاد نسبت به دولت روحانی به مبارزه با مشکلات برویم. قطعا برخی کارکردهای دولت روحانی دارای نوقص و ایراداتی هست ولی همین دولت روحانی اثبات کرد که می تواند برای مشکلات چاره جویی نماید. باید به گشایش‌های دوره‌ی اول ریاست جمهوری ایشان توجه شود تا راه را با صبوری و مقاومت ادامه یابد. ما باید بتوانیم ضمن پس زدن برخی فرصت‌سوزان و تمامت خواهان داخلی از پس بحران پسا برجامی و ترامپیسم فائق آئیم. باید در این شرایط تاکیتک و استراتژی روز آمد و ویژه ای داشته باشیم.

قطعاً دولت کنونی روحانی نیاز به ترمیم دارد ولی این ترمیم باید در فضایی آرام و کارشناسی شده و بدور از هیجانات زود گذر انجام شود. در این شرایط حساس نباید همانند فرصت‌سوزان داخلی و دشمنان خارجی، هیجانی عمل کرد. درخواست غیر مستند و فله‌ای برای تغییر در کابینه، در واقع رفتن به راه برخی جاهلان و فشار ترامپیسم است. کسانی که این درخواست را دارند تا مردان همراه و وفادار به مردم و دولت روحانی، علی الخصوص جناب آقای دکتر نوبخت از کابینه بروند، در واقع دکتر حسن روحانی و مطالبات مردم و وعده‌های داده شده را نشانه رفته‌اند و برخی از آنان نیز چون به مراد تعلقات شخصی و جناحی‌شان نرسیده‌اند، بقول معروف شیپور را از دهان گشاد آن می دمند تا برای مردم موسیقی دلنوازتری، بنوازند، غافل از اینکه از قسمت دهان گشاد شیپور هیچ نوای دلنشینی در نمی‌آید و هرچه از آن تراوش می‌کند، نوای ناموزون، یاس، حرمان، خرابی، ویرانی، عقب‌ماندگی است و بس.

ما باید درس بگیریم با تغییرات دمکراتیک و آهسته به تحولات اساسی و بنیادین برسیم تا اقتصاد، سیاست، فرهنگ و…را ساماندهی اساسی کنیم.

منبع: سایت خط اعتدال
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین