کد خبر: ۵۳۶۶۸۶
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۱

عذرخواهي؛ شريعت مدارانه

گفتگوي زنده برنامه «حالا خورشيد» با محمد شريعت‌مداري وزير صنعت, معدن و تجارت؛ الگويي بود از رفتاري كه هم «شريعت مدارانه» بود و هم «اخلاقي»؛ «عذرخواهي» ؛ اگر رفتار اين وزير در «شفاف‌سازي» موضوعات و «عذرخواهي» تبديل به الگوي مسلط رفتاري مسئولين دولتي شود, براستي از كمند هر بحراني مي‌توان عبور كرد.
آفتاب‌‌نیوز :
ميترا مهرپرست - كارشناس اقتصاد اجتماعي - وقتي پاي خورشيد در ميان باشد ديگر جايي براي سايه نيست؛ گفتگوي زنده برنامه «حالا خورشيد» با محمد شريعت‌مداري وزير صنعت, معدن و تجارت؛ الگويي بود از رفتاري كه هم «شريعت مدارانه» بود و هم «اخلاقي»؛ «عذرخواهي» ؛ اگر رفتار اين وزير در «شفاف‌سازي» موضوعات و «عذرخواهي» تبديل به الگوي مسلط رفتاري  مسئولين دولتي شود, براستي از كمند هر بحراني مي‌توان عبور كرد.

اين برنامه نشان داد كه وزير صنعت, معدن و تجارت؛ عزم جزمي در برخورد با تخلفات صورت گرفته دارد, او با شركت در برنامه «حالا خورشيد» فهرست ۱۰۰ نفره شركت‌ها و افرادي را كه بنا به ادعاي اين وزارتخانه با اعمال تغييرات در سامانه ثبت سفارش، نسبت به واردات غيرقانوني خودرو اقدام كردند، منتشر كرد و افزود: «اين ۱۰۰ شركت يا شخص، با بكارگيري متخصصان خبره فناوري اطلاعات وارد سامانه ثبت سفارش واردات كالا (ثبتارش) شدند و با اعمال تغييراتي در نام كالاها، تاريخ ثبت سفارش، تاريخ مجوزها، تاريخ تمديد ثبت سفارش‌ها و غيره، آن‌ها را تبديل به «واردات خودرو» كردند. اين تخلف با همكاري عده‌اي واردكننده، كاربران رايانه و كارمنداني متخلف در دولت‌هاي دهم و يازدهم اتفاق افتاده است.»  

به گفته وزير صنعت، گزارش‌ها مي‌گويد كه افراد متخلفي براي برخي از شركت‌هايي كه نمايندگي رسمي ورود هستند و يا شركت‌هايي كه نماينده رسمي نيستند ولي اجازه واردات در آن ايام را داشتند، با دسترسي به شناسه و كد كاربري برخي از اشخاص فعال در مجموعه ثبت سفارش (اپراتورها)، اقدام به ثبت سفارش غير قانوني كرده‌اند. اين 100 شركت يا اشخاص، در حقيقت گروهي هستند كه با متقاضياني و با استفاده از كاربراني، وارد سيستمي شده‌اند و در آن سيستم تغييراتي از قبيل، تغيير در تاريخ، تغيير در نام كالا، تغيير در پرداخت 0.4 در هزار حق ثبت سفارش و ...، به وجود آورده‌اند.

شريعتمداري در ادامه اين مباحث گفتند كه ما در جايي احساس كرديم كه اگر ما اين مسائل را به مردم نگوييم، مشكل ايجاد مي‌شود. در نتيجه در تاريخ 30/11/96 خبري در اين خصوص منتشر كرديم. و در تاريخ 28/03/97 و 05/04/97 بازهم اين اطلاعيه تكرار مي‌شود. در اينجا مجري برنامه سوالي را مطرح كرد كه اگر اين اطلاعيه ها مربوط به 30 بهمن 96، نامه نگاري‌ها با وزارت اطلاعات و رئيس جمهور مربوط به زمستان سال قبل (1396) مي‌باشد، در اين صورت چرا آقاي رئيس جمهور به شما (وزير صنعت) فرمودند كه 15 روز فرصت مي‌دهم تا منتشر كنيد؟ شريعتمداري در پاسخ گفتند كه وقتي يك موضوعي تبديل شد به يك جريان مورد نظر افكار عمومي، رئيس جمهور تقاضا مي‌كنند يا دستور مي‌دهند به دستگاه‌هاي ذيربط كه براي شفافيت كامل، همه آن گزارشاتي كه تا بحال داده بوديد، به صورت كاملا دقيق، مجددا بررسي كنيد و بعد يك گزارش كامل و جامعه ارائه دهيد. وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه "اين بازه زماني 15 روز، بازي با افكار عمومي نيست؟ در حالي كه شما به عنوان وزير قبلا توضيحات خود را به آقاي رئيس جمهور ارائه داده بوديد و ايشان شنيده بودند، بعد يك جو عمومي به وجود بياريد و حالا بياييد تمام مواردي كه قبلا گفته بوديد و مي‌دانستيد را دوباره بگوييد" اظهار داشتند كه نه، قبلا شفاهي بيان شده بود و حالا مكتوب ارسال مي‌كنيم. زيرا رئيس جمهور مرجع دريافت اين گزارش‌ها نبودند، بلكه مرجع دريافت اين گزارش‌ها دستگاه‌هاي نظارتي بودند و خود شخص رئيس جمهور دريافت كننده گزارشات مكتوب نبودند.
در انتهاي اين برنامه محمد شريعتمداري تاكيد كردند كه دولت كشف كننده فساد مي‌باشد و دولت به كشف كردن فساد در درون خودش و بيرون از مجموعه خود، افتخار مي‌كند. ما از انجام مبارزه با فساد نه تنها ترسي نداريم بلكه آن را وظيفه اصلي خودمان مي‌دانيم. وزير صنعت در پايان اظهار داشتند كه اينجانب به عنوان وزير صنعت، معدن و تجارت بابت اين تخلف و فساد از محضر همه ملت شريف ايران اسلامي عذرخواهي مي‌كنم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین