کد خبر: ۵۳۶۸۶۵
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۵

دست به ترموستات بدن نزنید

تقریبا همه ما حداقل یک بار هم که شده کلمه‌ی واریس به گوشمان خورده و یا افراد مبتلا به واریس را از نزدیک دیده ایم. ولی ممکن است این سوال در ذهن ایجاد شود که دلیل این بیماری، راه‌های شناخت و درمان آن چه چیزی است؟
آفتاب‌‌نیوز :
فوق تخصص قلب و عروق اظهار کرد: بیماری واریس در اثر ضعیف شدن بافت کشسانی رگ‌ها  و خروج آن‌ها از قطر طبیعی خود به وجود می‌آید.   

دکتر «اصغر فدائی حقی» افزود: در اثر گشاد شدن رگ‌ها، دریچه‌های لانه کبوتری -که باعث می‌شوند خون به صورت یک طرفه از اندام به سمت قلب حرکت کند- از هم فاصله گرفته و کارکرد طبیعی‌شان را از دست می‌دهند و خون در اندام تجمع می‌یابد.   

وی گفت: این جمع شدگی خون زاید، باعث تشکیل باتلاقی از خون در اندام شده و سرعت جریان خون کاهش می‌یابد. این اتفاق باعث به وجود آمدن علائم واریس می‌شود. سنگینی پا، گرم شدن پا، اسپاسم عضلانی، اختلالات خواب، احساس بی‌قراری و سندروم پاهای بی‌قرار از علائم واریس هستند.  

فدائی ژنتیک را مهم‌ترین عامل در بروز واریس دانست و ادامه داد: 91.5 درصد افراد در طول زندگی خود دچار واریس می‌شوند و هرچقدر تولید بافت الاستین در بیمار ضعیف‌تر باشد  احتمال ابتلا به واریس در سنین پایین بیشتر می‌شود.   

وی ادامه داد: نوع شغل، سرپا ایستادن طولانی، بارداری و زایمان‌های متعدد و چاقی شدید از دیگر عواملی هستند که می‌توانند در زمان به وجود آمدن و تشدید واریس نقش مهمی ایفا می‌کند.   

هر برجستگی واریس نیست   

فدائی حقی گفت: هر برجستگی واریس نیست، در خصوص افراد ورزشکار و افرادی که چربی زیر پوست آن‌ها کم است و رگ‌های خونی در اندام‌های آن‌ها نمایان است، نمی‌توان گفت که مبتلا به واریس هستند.   

وی افزود: با انجام مانور والسالوا که در آن فشار داخل شکم افزایش یافته و جریان خون برعکس شده، واریس تشخیص داده می‌شود. همچنین کمپرس ساق پا نیز از دیگر روش‌های تشخیصی هست که  در این روش به ساق پا فشار آورده و مشاهده می‌شود که خون ابتدا به سمت بالا حرکت کرده و سپس در مسیر برعکس جریان پیدا می‌کند؛ البته  هر دو این روش‌ها با سونوگرافی داپلر انجام می‌گیرد.   

وی در ادامه افزود: 70 درصد واریس‌ها به صورت رگ‌های تار عنکبوتی نمایان می‌شود که این رگ‌ها در سونوگرافی داپلر قابل مشاهده نیست.   

رگ‌های سطحی ترموستات بدن هستند 

فدائی حق در خصوص حذف رگ‌هایی که دچار واریس شده‌اند، توضیح داد: رگ‌های سطحی نقش ترموستات بدن را ایفا کرده و وظیفه تنظیم حرارت بدن را دارند. این رگ‌ها در هوای گرم گشاد شده و حرارت بدن را به بیرون منتقل می‌کنند و در هوای سرد با انقباضشان به حفظ حرارت در بدن کمک می‌کنند.   

وی در ادامه گفت: تمام سطح بدن از این رگ‌ها پوشیده شده است. در اثر ابتلا به واریس این رگ‌ها کارایی خود را از دست می‌دهند و فرد احساس گرمی یا سردی در آن اندام می‌کند.   

وی در خصوص خطرات واریس گفت: واریس درمان اورژانسی ندارد، به جز موارد خاص که در آنها رگ کاملا متورم شده و پوست دچار ورم، نازکی و ضخیم شدگی، ریزش مو، براق شدن و تغییر رنگ پوست به قهوه‌ای و سیاه می‌شود. 

فدائی در ادامه افزود: واریس‌های گشاد احتمال لخته شدن با کمترین ضربه را دارند. این لخته‌ها در موارد خاص احتمال آمبولی شدن در ریه را دارند و می‌توانند حتی منجر به مرگ هم شوند. در این موارد بهتر است رگ‌های درشت حذف شده و احتمال خطر به صفر برسد.  لخته‌ی سطحی زمانی خطرناک است که طول آن بیشتر از پنج سانتی متر باشد یا فاصله آن از رگ‌های عمقی کمتر از سه  سانتی متر باشد.   

زالو درمانی، راه درمان واریس نیست   

فدائی تاکید کرد که طب سنتی و زالو درمانی به هیچ وجه راه درمان واریس نیست و داروی هیرودین که از زالو ترشح می‌شود، جایی در طبقه بندی داروهای ضد واریس ندارد.   

وی همچنین درباره اسپری‌هایی که در شبکه های ماهواره ای برای درمان واریس تبلیغ می‌شود، گفت: هیچ درمان دارویی، تغییر شکل ساختمانی رگ‌ها را به حالت طبیعی قبلی باز نمی‌گرداند. این اسپری‌ها مدت درمانی کوتاه مدتی دارند و زمانی که مصرف نشوند، همان علائم قبلی واریس دوباره ظاهر می‌شود.   

فدایی گفت: جوراب واریس و پرهیز از سرپا ایستادن طولانی بهترین راه برای جلوگیری از پیشرفت واریس است.   

با توجه به سخنان اصغر فدائی حقی فوق تخصص قلب و عروق، به راحتی می توان با مراجعه به پزشک و جلوگیری از پیشرفت آن در صورت مشاهده، به بهبود کیفیت زندگی زندگی خود کمک کنیم و زیبایی و طراوت پاها و پوست خود را حفظ کنیم.
منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین