آفتابنیوز : استئوآرتریت شایعترین نوع آرتریت یا التهاب مفصلی است که در حال حاضر بیش از ۳۰ میلیون بزرگسال در آمریکا به آن مبتلا هستند.
این بیماری به دلیل فرسایش غضروف بین مفصلها و به مرور زمان بروز میکند. این عارضه میتواند تمامی مفصلهای بدن را درگیر کند اما افراد اغلب در ناحیه زانوها، دستها، لگن یا ستون فقرات به آن دچار میشوند.
سایت "مدیکال نیوز تودی" در این گزارش به خوراکیهایی اشاره کرده که مبتلایان به استئوآرتریت باید در رژیم غذایی خود گنجانده یا از مصرف آن خودداری کنند. به گفته پزشکان خوراکی یا مکمل غذایی خاصی برای درمان استئوآرتریت وجود ندارد اما رژیم غذایی میتواند علائم آن را بهبود دهد. برخی از خوراکیها دارای خاصیت ضد التهابی هستند که به کاهش علائم این عارضه کمک کرده درحالیکه برخی از آنها این علائم را تشدید میکند.
در مجموع یک رژیم غذایی مناسب میتواند به شیوههای زیر علائم استئوآرتریت را بهبود بخشد:
کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب دیدگی
رژیم غذایی متعادل و مقوی شرایط را برای بدن فراهم میسازد تا از آسیب دیدگی بیشتر مفاصل که کنترل آن برای مبتلایان به این عارضه حیاتی است پیشگیری شود. مصرف مقدار کافی از آنتی اکسیدانها از جمله ویتامین A، C و E به پیشگیری از تخریب و تحلیل بیشتر مفصلها جلوگیری میکند.
کاهش کلسترول
مبتلایان به استئوآرتریت بیشتر در معرض افزایش کلسترول هستند و کاهش آن به بهبود علائم این عارضه کمک میکند.
داشتن وزن متعادل
بالا بودن وزن، فشار مضاعفی را بر مفاصل وارد میکند و انباشت چربی مازاد در بدن موجب التهاب بیشتر میشود. بنابر این حفظ وزن مناسب میتواند علائم استئوآرتریت را تسکین دهد.
همچنین از جمله غذاهایی که مصرف آنها به این بیماران توصیه میشود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روغن ماهی: روغن ماهی حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ بوده و از خواص ضد التهابی برخوردار است.
- روغنها: علاوه بر روغن ماهی، برخی دیگر از روغنهای سالم و مفید از میزان التهاب میکاهد. روغن زیتون حاوی سطح بالایی از "اولئوکانتال" است که خواصی مشابه با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی دارد. همچنین روغن آووکادو و آفتابگردان گزینههای خوبی هستند که کلسترول را کاهش میدهند.
- لبنیات: شیر، ماست و پنیر سرشار از کلسیم و ویتامین د است. این مواد مغذی استخوانها را محکم کرده و میزان درد ناشی از استئوآرتریت را کاهش میدهد.
- سبزیجات برگدار تیره: این سبزیجات سرشار از ویتامین د و آنتی اکسیدان است. ویتامین د برای جذب کلسیم ضروری است و میتواند سیستم ایمنی را تقویت و به بدن در مقابله با عفونتها کمک کند.
- بروکلی: بروکلی حاوی ترکیبی به نام سولفورافان است که به اعتقاد محققان روند پیشرفت استئوآرتریت را کند میسازد.
- چای سبز: پلیفنولها به عنوان بخشی از ترکیبات موجود در چای سبز، آنتی اکسیدانهایی هستند که میتوانند التهاب را کاهش دهند و روند آسیب غضروف را کند کنند.
- سیر: متخصصان معتقدند در سیر ترکیب "دیآلیل دیسولفید" وجود دارد که با آنزیمهای آسیب زننده به غضروف مقابله میکند.
- خشکبار: این نوع از خوراکیها که در عین حال برای سلامت قلب نیز مفید هستند سطح بالایی کلسیم، منیزیم، روی، ویتامین E و فیبر خوراکی دارند که برای تسکین علائم استئوآتریت موثرند.
منبع: ایسنا