آفتابنیوز : بنا به نوشته روزنامه نیویورک تایمز در بحبوحه بحران هستهای ایران دولت آمریکا اوایل سال 2006 اعلام کرد قصد دارد دفتری را در دبی و میزی را در وزارت خارجه جهت برقراری ارتباط بیشتر با ایرانیها و کنترل اوضاع این کشور تاسیس کند. نزدیکی به ایران، حضور گروه زیادی از تاجران ایرانی در دبی و رفت و آمد زیاد ایرانیان در این شهر از دلایل انتخاب دبی برای تاسیس «دفتر ایران» عنوان شده است.
با مسقر شدن مقامات آمریکایی در دبی و آغاز به کار دفتر ایران در این شهر، دبی به محلی برای گردهمایی کارشناسان و تحلیلگران مسائل ایران تبدیل شده است. تشکیل چندین کنفرانس با موضوعات مختلف در مورد ایران حاصل این گردهماییها بوده است.
مصطفی آلانی کارشناس ارشد مرکز تحقیقات خیلج(فارس) معتقد است مشکل تحقیق در مورد ایران این است که امکان فعالیت در داخل این کشور وجود ندارد و محققان مجبورند در کشورهای همسایه ایران این کار را انجام دهند.
نیکلاس برنز معاون وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی مرکز دبی را به موقعیت مرکز ریگا در لیتوانی در زمان جنگ سرد تشبیه کرد. در آن زمان آمریکا که روابط دیپلماتیک با اتحاد جماهیر شوروی نداشت از این مرکز برای کسب اطلاعات از رقیب خود استفاده میکرد.
برنز گفت: «در آن زمان ما جرج کنا را به ایستگاه ریگا فرستادیم و به او گفتیم برو و هرچه میتوانی از روسیه بدست آور. شما پنجره ما در اتحاد جماهیر شوروی هستید» وی افزود: «اکنون نیز همین حرف را به کارمندانمان در دبی میگوییم چون نمیتوانیم در ایران کار کنیم شما به دبی بروید. با هر ایرانی که پیدا میکنید مصاحبهکنید، از آنها اطلاعات کسب کنید و هر آنچه را از ایران فهمیدید به ما بگوئید».
بنا به گفته برنز در زمانیکه کاندولیزا رایس وارد وزارت خارجه آمریکا شد فقط دو نفر در مورد ایران کار میکردند اما اکنون هشت نفر در واشنگتن و شش نفر نیز در دبی مشغول این کار هستند.
البته عملکرد دفتر ایران در دبی فعلا در سطح پائینی دنبال میشود. عمده فعالیت آمریکا در این بخش تسهیل صدور ویزای ایرانیان برای سفر به ایالات متحده و کمک به آنها برای تحصیل در آنجا است.
دولت جرج بوش برای کنترل بهتر ایران و افزایش ارتباطات با ایرانیهای مقیم دبی در بخشهای دیگری نیز فعال است. بنا به گفته برنز دولت جرج بوش برای پیشبرد برنامههای خود در زمینه از کنگره درخواست کمک 10 میلیون دلاری کرده است، هم اکنون نیز 76 میلیون دلار به این برنامه اختصاص یافته است. بخشی از این پول در جهت تقویت عملکرد رادیو و تلویزیونهای فارسی زبان، حمایت از انتقال ورزشکاران ،هنرمندان و کارشناسان به آمریکا و سایر برنامههای دمکراتیزاسیون اختصاص یافته است.