آفتابنیوز : «ابوالفضل روغنی گلپایگانی» در حاشیه برگزاری نخستین نمایشگاه بین المللی تخصصی کاغذ، مقوا و فرآورده های سلولزی افزود: این روزها حال و هوای اقتصادی کشور و به تبع آن حال و هوای صنعت کاغذ خوب نیست و عده ای افراد فرصت طلب و رانت جو وارد بازار شده و عرصه را برای مصرف کنندگان کاغذ تنگ کرده اند.
وی اظهار داشت: روش توزیع ارز از ابتدا، اشتباه بود و همین موضوع فرصت را در اختیار عده ای سودجو قرار داد.
عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: در این راستا نیاز بود تا مکانیسمی هدفمند تعریف شده و سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا یا مجامع تخصصی مربوطه اهلیت متقاضیان ارز را تایید می کردند، اما شاهدیم این موضوع امروز در مسیر اشتباه وارد شده است.
روغنی گلپایگانی ادامه داد: در آشفته بازاری که ایجاد شده، دلار 3800 تومانی و 4200 تومانی بدون نظارت مناسب در اختیار عده ای فرصت طلب قرار گرفت و درصد ناچیزی از آن سهم فعالان واقعی صنعت و بازار کاغذ شد.
** دو برابر شدن قیمت کاغذ روزنامه
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا همچنین به دو برابر شدن قیمت کاغذ در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: ظلم بزرگی به روزنامه نگاران شده و معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد مجدانه پیگیر حل و فصل این مشکل است.
وی تاکید کرد: برخی افراد سودجو با فرصت طلبی، ارز دولتی گرفتند اما خارج از مسیر در بازار به دنبال توزیع کالاهایشان هستند و این اجحاف به روزنامه نگاران است؛ در این راستا دستگاه های نظارتی باید با قوت وارد عمل شوند.
رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اضافه کرد: در این زمینه نباید فقط به ارائه فاکتور خارجی بسنده کرد، بلکه باید قیمت جهانی کاغذ از وب سایت های مختلف گرفته شود که با بررسی آنها در می یابیم قیمت ها نباید آنچه امروز در بازار است، باشد.
روغنی گلپایگانی گفت: دولت همواره با ارائه یارانه از قشر روزنامه نگاران حمایت کرده و این سندیکا نیز آماده است در صورت مجوز دولت، با محتکران برخورد و فرصت طلبان را معرفی کند.
** تحریم های اقتصادی
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا یادآور شد: موضوع تحریم های اقتصادی در وضعیت پیش آمده تاثیرگذار بوده و همین که انتقال پولی و مالی به سایر کشورها محدود شده، یک نقصان بزرگ است.
روغنی گلپایگانی گفت: اگر خرید و فروش کاغذ به صورت شفاف انجام می شد، دیگر شاهد این اتفاق ها نبودیم.
وی بیان داشت: اثر تحریم ها در صنعت کاغذ بسیار مخرب بوده و امروز در مقوله مواد اولیه مشکلات جدی داریم.
** تولید کاغذ
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا همچنین درمورد میزان تولید کاغذ در کشور گفت: تاکنون 180 هزار تن در سال برای تولید کاغذ تحریر ظرفیت سازی شده و این ظرفیت برای تولید کاغذ روزنامه به سالیانه 40 هزار تن رسیده است، اما به دلیل حمایت نشدن در سال های گذشته، برای فعالان این 2 عرصه مقرون به صرفه نبوده و تولیدی انجام نمی دهند.
به گفته این مقام صنفی، فعالان مطبوعاتی کشور باید مدل های تجربه شده در جهان را تجربه کنند که یکی از آنها استفاده از کاغذهای بازیافتی در تولید روزنامه است.
وی بیان داشت: در ایران به دلایل فراوان از جمله درآمدهای نفتی و ارائه یارانه، از بهترین نوع کاغذها برای تولید روزنامه استفاده می شود اما امروز که شرایط این صنعت عوض شده بهترین فرصت است تا فرهنگ مصرف کاغذ را تغییر دهیم.
منبع: ایرنا