آفتابنیوز : جمشید کرمانچی سه شنبه با تاکید بر مصرف داروی خوراکی در بیماران تالاسمی افزود: با توجه به محدودیتهای دارویی که در کشور وجود دارد، بهتر است بیماران تالاسمی از مصرف داروهای تزریقی به مصرف داروهای خوراکی سوق پیدا کنند.
وی ادامه داد: این داروهای خوراکی باید بر اساس داروهایی تجویز شود که امکان تامین آن در کشور وجود دارد تا مشکلات این بیماران تا حدودی مرتفع شود. در حال حاضر تعدادی از داروهای بیماران تالاسمی از خارج از کشور وارد میشود و به دنبال نوسانات نرخ ارز، مشکلاتی برای بیماران ایجاد میشود.
کرمانچی اضافه کرد: از طرفی، مشکل برخی از بیماران تالاسمی که داروی خارجی مصرف میکنند این است که باید ماهانه مقدار زیادی هزینه بابت تامین این داروها پرداخت کنند که با تغییر نرخ ارز، دچار تحول قیمتی میشوند.
معاون فنی مرکز مدیریت پیوند و بیماریهای وزارت بهداشت در خصوص برنامه وزارت بهداشت برای اصلاح روش درمانی این بیماران خاطرنشان کرد: در این راستا، با برگزاری یک نشست هم اندیشی با انجمن خون و سرطان ایران و با حضور اساتید مربوطه از سراسر کشور، در خصوص اصلاح روش درمانی بیماران تالاسمی، بحث و تبادل نظر شد.
وی گفت: هدف این است که با کمک درمانگران و متخصصان در سراسر کشور، روش درمانی بیماران تالاسمی اصلاح شود.
کرمانچی درباره ظرفیت پذیرش بیماران تالاسمی برای دریافت درمانهایی با داروهای خوراکی بیان داشت: در کنار جلساتی که با پزشکان و درمانگران برگزار کردیم، در جلسهای با بیماران تالاسمی نیز این مباحث را مطرح کردیم تا این بیماران نیز توجیه شوند که مصرف داروی خوراکی بهتر از داروی تزریقی است. پذیرش بیماران در این مقوله اهمیت بسیاری دارد و آنها باید از این بابت اطلاعات و آگاهی کسب کنند.
معاون فنی مرکز مدیریت پیوند و بیماریهای وزارت بهداشت افزود: طبق پروتکلهای بین المللی باید برای بیماران تالاسمی داروی خوراکی تجویز شود و این روش در کشورهای دیگر کاملا عملیاتی شده است. در برخی موارد، داروهای خوراکی برای تعداد معدودی از بیماران ایجاد واکنش یا حساسیتهای سطحی میکند که با شناسایی این عده، آنان داروی مناسب دریافت خواهند کرد.
کرمانچی با بیان اینکه مصرف داروی تزریقی برای بیماران تالاسمی به صورت عادت درآمده است، افزود: پزشکان و بیماران باید کمک کنند تا این رژیم درمانی تغییر پیدا کند و بیماران با تغییر ذائقه به روند درمانی خود کمک بیشتری کنند.
وی تاکید کرد: نباید پزشکان، بیماران را از مصرف داروی ایرانی بترسانند و این پزشکان باید توجیه شوند که داروی خوراکی ایرانی برای بیماران تالاسمی بهتر است.
ایرنا