کد خبر: ۵۴۰۰۷۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۶

عضویت معدل ۱۲های دوران احمدی‎نژاد در هیات علمی با حکم قضایی/واکنش وزارت علوم

رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم به عضویت معدل ۱۲ها در هیات علمی با حکم قضایی واکنش نشان داد.
آفتاب‌‌نیوز :
حجت‌السلام محمدرضا رضوان‌طلب (رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم) در گفت‌وگو با ایلنا درباره احکام صادره از سوی دیوان عدالت اداری مبنی بر برقراری برخی از بورسیه‌های لغو شده و همچنین موظف شدن دانشگاه‌ها به استخدام برخی از این افراد در هیئت علمی گفت: اینکه دیوان عدالت اداری در این امر ورود کرده حتما جز وظایفش بوده است و دخالتی در کار آنها نداریم.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه طبق ماده ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی براینکه دیوان عدالت اداری نمی‌تواند در امور علمی ورود کند، چطور در این امر ورود کرده است؟ گفت: این نکته را ما همیشه در لوایح عنوان می‌کنیم، ولی برای ورود به یک پرونده، ما همواره در دفاعیه ذکر می‌کنیم که آیا آن دادگاه و شعبه خاص صلاحیت ورود به موضوع مورد نظر را دارد یا نه، این تشخیص و این صلاحیت از نظر قانونی به عهده قاضی مربوطه است و به طور مثال قاضی در حکم ذکر می‌کند، صلاحیت این شعبه از نظر ما محرز است و دیگر نظر ما ممورد توجه قرار نمی‌گیرد، در صورتی که ما در دفاعیه موارد را ذکر کرده بودیم.

او ادامه داد: طبیعتا ما برای این امر استدالال‌های خودمان را داریم و آنها هم برای خودشان یک سری توجیحات دارند، اما حرف ما مانع ورود آنها نمی‌شود.

رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم در پاسخ به این سوال که حضور افراد با سطح علمی پایین در هیات علمی به دانشگاه آسیب نمی‌زند؟ گفت: هر فردی متوجه می‌شود که بالاخره یک هم ترازی باید در اینجا صورت بگیرد. این گونه مواقع مفروضات اولیه ما این است که دستگاه مبدا و مقصد باید هم تراز هم باشند. فرض کنید یک شخص با کسب مدل ۱۹ از دانشگاه‌های استانی فارغ التحصیل شد، درخواست عضویت هیات علمی در دانشگاه شریف یا تربیت مدرس را داشته باشد در حالی که تحصیلاتش را هم در یکی از دانشگاهای رسمی و دولتی استانی انجام داده است، در اینجا از نظر هیات مرکزی،  مبدا و مقصد هم تراز نسیتند، مگر اینکه فرد متقاضی یک سری فعالیت‌های پژوهشی داشته باشد و یا یک برجستگی در رزومه علمی‌اش موجود باشد تا بتواند این خلاء را جبران کند، در غیر اینصورت آن خلاء کاملا دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: اینکه محل تحصیل فرد از نظر رنکینگ بین‌المللی به نسبت دانشگاه مقصد ضعیف باشد، در رزومه او به وضوح دیده می‌شود و باید به نوعی توجیه و پوشانده شود. رای هیات مرکزی بر این اساس است و معمولا جایی که هم ترازی وجود نداشته باشد، رای مثبت صادر نمی‌شود. حالا این برای دادگاه رای و نظر هیات مرکزی حجت داشته باشد یا نه به عهده دادگاه است و ما وارد کار قضایی نمی‌‎شویم.

رضوان طلب در خصوص عضویت معدل ۱۲ها در هیات علمی با حکم قضایی گفت: از نظر ما کسی که قرار است؛ تایید شود باید فرآیندهای جذب را طی کند، ما هم استدلال‌های خودمان را در این خصوص به دادگاه ارائه می‌کنیم. طبق مصوبه ۶۳۰ شواری عالی انقلاب فرهنگی و همچنین ماده ۶۴ مقررات آیین دادرسی دیوان عدالت اداری پذیرفت که ورود به مسائلی که تخصصی است، جز از راه کمیته‌های تخصصی آن ممکن نیست و ما این را در لوایح می‌آوریم، اما اینکه در آخر حکم چگونه صادر شود، در اختیار ما نیست.

وی بیان کرد: وقتی قاضی حکم را صادر کرد، ما مخاطب نیستم که نظر بدهیم، چون دادگاه حکم را مستقیما متوجه رئیس دانشگاه می‌کند و طبیعی است که رئیس دانشگاه هم  نمی‌تواند حکم را اجرا نکند، اما اگر راهکار قانونی برای درخواست تجدید نظر داشته باشد و یقین دارد که خلاف قانون است، می‌تواند راهکار قانونی‌اش را طی کند.

رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم در پایان با تاکید بر زشت بودن این اقدام گفت: برای خود آن فرد هم زشت است که در آینده در دانشگاه وقتی این مساله  مطرح شود بپرسند، فلان شخص چه کاره است، بگویند با حکم دادگاه عضو هیات علمی شده است. این اصلا خوب نیست، ولی بالاخره آقایان تشخیص دادند که این کار جزو صلاحیت‌هایشان است و آن را انجام می‌دهند، ما هم باید سکوت کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۴
10
0
اینکه شما چند هزار نخبه کشور رو به خاطر چند نفر محدود(کمتر از انگشتان دو دست) معدل دوازدهی تیتر میکنید واقعا وقاحت میخواد. این دنیا هیچ، اون دنیا چی میخواید جواب بدید؟ هر چند اگر اعتقادی به اون دنیا داشتید اینجوری تیتر نمیزدید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۴
2
2
پس شما سکوت کنید بهتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۴
0
0
یک مقدار منطقی بودن خوب است
به نظرم آقای دکتر رضوان طلب بهتر است بروند و با افرادی که این بورسیه ها را تایید کردند برخورد کنند
خیلی از آنها هنوز در همان دانشگاه ها دانشکده ها و خود وزارت علوم سر کار هستند
در همان دانشگاه تربیت مدرس که دانشگاه نورچشمی هاست و برای همین صدایش درآمده حتی تر7کبی کادر دانشکده ها عوض نشده
چطور 10 سال پیش این افراد شایسته ی بورس شدن بوده اند؟ بعد این که دوبرابر مدت بورس تعهد خود را انجام داده و حالا می خواهند تبدیل وضعیت شوند همان آدم هایی که آنها را تایید کرده بودند می خواهند اخراجش کنند؟
دخالت دیوان عدالت اداری اتفاقا اصلا به مسایل علمی نیست و خیلی هم درست است
ضمن اینکه این شرط معدل مسخره را ذاتا در کنکور ارشد لحاظ می کنید در آن کنکور افراد با معدل پایین باید با فارغ‌التحصیل آن برخی دانشگاه های درجه دو و سه که نمرات خوبی به دانشجویانش آن می دهند بجنگند و با این شرایط در کنکور کارشناسی ارشد پذیرفته شده اند
اگر بنا باشد کسی مجازات شود باید بروید از هیات رییسه آن دانشگاه کمیته بررسی صلاحیت علمی آن دانشگاه آن دانشکده ها و خود کادر وزارت علوم حساب بپرسید
یک عده آدم که مسخره شما نیستند
حتی بیشتر احتمال می دهم که این ها آن بورسیه های مساله دار نباشند!!
چون مساله دارهایش که دوتای شان همکار بنده هستند کسی تا به حال بهشون نگفته بالای چشمتان آبروست !
در مورد بورس با معدل لیسانس زیر 14 حدود 10 سال قبل تبصره ای در وزارت علوم وجود داشت که دقیق خاطرم نیست اما معدل دوره کارشناسی ارشد و دکترا چنانچه بالا بود این امکان وجود داشت که معدل دوره لیسانس فرد جبران شود
این چند نفر هم دلیل ندارد که از آن تبصره استفاده نکرده باشند
وزارت علوم نیاز به خانه تکانی اساسی دارد چون وقتی چنین مشکلی پیش می آید دقیقا نشان می دهد که سیستم اداری وزارتخانه دچار مشکل است و آن افراد خیلی هایشان هنوز بر سر کار هستند
اگر تخلفی در این پرونده صورت گرفته با مسبب آن و با کسانی که در دانشگاه ها و وزارت علوم توصیه پذیرفته اند برخورد کنید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین