کد خبر: ۵۴۰۵۹۸
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۴

حمایت از دانشجویان نیازمند، رسالت دیرین بنیاد علوی

بنیاد علوی در کنار سایر بنیاد و نهادهای حمایتی کشور این امید را دارد که بتواند با حمایت از دانش آموزان و دانشجویان و تلاش برای توسعه فضاهای آموزشی کشور به ویژه در حوزه آموزش عالی نقش موثری در افزایش عدالت آموزشی ایفا کند.
آفتاب‌‌نیوز :
در میان سرمایه های اصلی توسعه کشور، نوجوانان و جوانانی قرار دارند که به واسطه محرومیت‌هایی چون دسترسی کمتر به امکانات آموزشی، مناسب فقر مالی، کمبود آگاهی خانواده ها و غیره یا از ورود به مراکز آموزش عالی باز می مانند و یا در دوران حضور در دانشگاه به واسطه افزایش هزینه ها و فشار مالی از ادامه تحصیل صرف نظر می کنند.

نتیجه این شرایط آن است که بسیاری از دانشجویان شایسته و توانمند کشور تنها به واسطه مشکلاتی نظیر کمبود امکانات سخت افزاری و نیز فقر مالی، امکان پیشرفت و توسعه علمی را به دست نمی آورند و این خود فضایی می شود برای اینکه مناطق محروم، از داشتن متخصصان برجسته و محققان و پژوهشگران دارای رتبه های برتر علمی محروم شوند.

آینده نامطلوبی که برای پرهیز از وقوع آن، می‌بایست شرایط ناعادلانه فعلی را تغییر داد. رویکردی که امثال بنیاد علوی را بر آن داشته تا پا به میدان بگذارد و بکوشد با حمایت از دانشجویان و نیز طرح و توسعه فضاهای دانشگاهی در مناطق محروم و دورافتاده کشور، نقیصه موجود را برطرف کند.
حمایت‌های ویژه‌ای که در طول سال‌های گذشته از سوی بنیاد علوی شامل حال هزاران دانشجوی مشغول به تحصیل در دانشگاه های مختلف کشور شده است و آنها این امکان را پیدا کردند که از خدمات این بنیاد با شرایط پرداخت قابل قبول و استثنایی برخوردار شوند.

بر اساس آمار و اطلاعات موجود هم اینک دانشجویان بیش از 42 دانشگاه کشور در نقاط مختلف این امکان را دارند تا ضمن احراز صلاحیت های لازم، از وام های دانشجویی این بنیاد بهره مند شوند. صلاحیت های لازمی که یکی از مهم ترین آنها تولد دانشجوی متقاضی در شهر و روستاهای محروم کشور است که موجب می‌شود آنها شامل حال دریافت وام های دانشجویی بنیاد علوی شوند.

تسهیلاتی که در سال جاری برای دانشجویان مجرد در هر ترم 600 هزار تومان و برای دانشجویان متأهل 800 هزار تومان تعیین شده و زمان بازپرداخت آن، دو سال و نیم پس از فارغ التحصیلی ایشان تعیین شده است؛ آن هم با اقساطی 20 ماهه تا توان پرداخت آن برای همه وجود داشته باشد، به ویژه آنکه دوره تنفسی طولانی مدت برای بازپرداخت در نظر گرفته شده تا فارغ التحصیلان بتوانند شغل مناسبی یافته و به ثبات برسند.

نکته جالب توجه دیگر این است که این وام بدون سود است و با تأیید دانشگاه محل تحصیل دانشجو، به صورت ترمی به ایشان پرداخت می‌شود. دانشجو برای دریافت این وام نیاز است تا تنها یک ضامن معتبر را به معاونت دانشجویی دانشگاه محل تحصیل معرفی کند.

جدا از حمایت های مالی که از سوی این نهاد شامل حامل بسیاری از دانشجویان مستضعف شده است، یکی دیگر از اقدامات این مجموعه در جهت توسعه عدالت آموزشی احداث و توسعه دانشگاه و فضاهای دانشگاهی مناسب است.

کمک به احداث دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه جندی شاپور دزفول به مبلغ ۱۰۸ میلیارد ریال، کمک به احداث مجتمع مسکونی اساتید دانشگاه جندی شاپور دزفول به مبلغ ۴۰ میلیون ریال و کمک به احداث دانشکده سوم دانشگاه خاتم الانبیای بهبهان به مبلغ ۱۱۸ میلیارد تومان از جمله این اقدامات است.

بنیاد علوی در کنار سایر بنیاد و نهادهای حمایتی کشور این امید را دارد که بتواند با حمایت از دانش آموزان و دانشجویان و تلاش برای توسعه فضاهای آموزشی کشور به ویژه در حوزه آموزش عالی نقش موثری در افزایش عدالت آموزشی ایفا کند.

 امید این است که این تلاش ها بتواند نتایج مثبت خود را خیلی زود در جامعه بگذارد و دانشجویان و دانش‌آموزان اقشار ضعیف جامعه بتوانند همپای سایر هم سن و سالان خود به رقابت علمی بپردازند و شایستگی های خود را چه در حوزه علمی و چه در حوزه های اجرایی و مدیریتی به عرصه ظهور برسانند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین