کد خبر: ۵۴۱۲۷۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۵
مدیرعامل انجمن ام‌اس استان اعلام کرد:

‌کم‌یاب شدن 6 قلم دارو در بیماری‌های مغز و اعصاب

مدیرعامل انجمن ام‌اس چهارمحال و بختیاری گفت: اکنون شش قلم دارو در بیماری‌های مرتبط با مغز و اعصاب در استان کم‌یاب هستند.
آفتاب‌‌نیوز :
اصغر بیاتی در گفت و گو با ایسنا،‌ با اشاره به گرانی دارو، اظهار کرد: اکنون برخی داروهای ایرانی و خارجی گران شده و این امر برای بیماران مشکل ایجاد کرده است.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ وی افزود: داروهای ایرانی و خارجی که کم‌یاب شده، کمی گران نیز شده‌اند.

بیاتی در ادامه گفت: به برخی داروها همانند داروهای بیماری ام اس، اغلب یارانه تعلق می‌گیرد و برخی‌شان نیز رایگان است اما طبق گفته بیماران پس از مراجعه به داروخانه، عنوان شده که دارو وجود ندارد و یا در صورت وجود  گران شده است.

وی با بیان اینکه عدم دسترسی بیمار به دارو مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد، تصریح کرد: برای مثال در بیماری‌های تشنج و پارکینسون، اگر بیمار طولانی مدت دارو استفاده نکند، بیماری از کنترل خارج شده و علائم بیماری باز خواهد گشت و موجب اختلال در زندگی بیمار می‌شود.

بیاتی زیاد شدن لرزش و سفتی اندام‌ها را از عوارض عدم رسیدن به موقع دارو به بیمار در بیماری پارکینسون دانست و عنوان کرد: در این صورت بیماری از کنترل خارج می‌شود.

وی با اشاره به کم‌یاب شدن داروی خارجی "مادوپار" با معادل ایرانی "نور استور" در بیماری پارکینسون، اظهار کرد: در این بیماری داروی خارجی "ایزوکوم" (isicom) و معادل ایرانی آن "لوودوپاسی" نیز کم‌یاب شدند.

بیاتی ادامه داد: در داروهای ضد تشنج داروی خارجی "دپاکین" ، کم‌یاب شده اما خوشبختانه معادل ایرانی آن با عناوین "رهاکین"، "دی والدین" و "دی دال پرو اکسی" ، به اندازه کافی در بازار موجود است.

وی افزود: برای بیماری "ام اس" نیز اغلب داروها موجود است اما گاهی به دلایلی همانند بدهکاری داروخانه‌ها به شرکت‌های دارویی، ممکن است در توزیع دارو فاصله افتد که معمولا داروها به موقع دست بیمار می‌رسد و تنها ممکن است داروی ایرانی "دالفیرا" ، نسبت به داروهای دیگر، کمتر وجود داشته باشد.

مختصص مغز و اعصاب در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در بیماری سرگیجه داروی خارجی "بتاسِرک" کم‌یاب شده اما معادل ایرانی آن تحت عنوان "بتاهیستین" در بازار موجود است.

بیاتی ادامه داد: در این شرایط بیمار باید برای تهیه دارو به داروخانه‌های متعدد حتی در استان‌های همجوار مراجعه کند و یا اینکه دارو توسط پزشک عوض شود.

وی خاطرنشان کرد: گاهی ممکن است بیمار به داروخانه مراجعه کند و دارویی که توسط پزشک برای یک ماه مصرف تجویز شده، به مقدار کمتر دریافت شود که پس از اتمام دارو، مجددا مشکل تهیه دارو وجود خواهد داشت.
 
مدیرعامل انجمن ام اس چهارمحال و بختیاری در پایان از متولیان امر خواست روی قیمت و توزیع داروها نظارت بیشتری داشته باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
Reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
0
2
دپاکین مصرف میکردم قبلا بسته چهل تاییش بود چهل تومن الن شده صدو هشتاد تومن
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین