آفتابنیوز : 
در واقع آمریکا باید راه مناسبی را برای مذاکره با تهران پیدا کند. علاوه بر این تقریبا تمام صاحب نظران معتقدند تهران به تنهایی یا حتی با کمک سوریه هم قادر به ایجاد صلح در عراق نیست و این کار به تلاشی جمعی نیازمند است.
جرج بوش در اولین واکنش خود به طرح بیکر اعلام کرد «کشورهایی که میخواهند در مذاکرات مربوط به عراق شرکت کنند. نباید حامی تروریسم باشند و باید برای تقویت دمکراسی جوان این کشور (عراق) تلاش کنند. اگر سوریه و ایران هم به این مسائل پایبند نباشند نمیتوانند وارد مذاکرات شوند». اما تاکیدهای جیمز بیکر و گروهش بر لزوم توجه جدی واشنگتن به گزینه مذاکره با ایران و سوریه حاکی از اهمیت پیشنهاد آنها است.
یک کارشناس مسائل خاورمیانه درگفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید: ایران تاکنون شرطهایی را برای مذاکره با آمریکا درخصوص مسائل عراق مطرح کرده است. تعیین جدول زمانی برای عقبنشینی نیروهای آمریکایی از عراق از جمله این شرطها است. البته ایرانیها باید مطمئن شوند که آمریکا در جنگ تبلیغاتی علیه ایران اتهامات گذشته خود در مورد تهران را تکرار نخواهد کرد.
بعلاوه ممکن است ایرانیها خواستار پایان بخشیدن به تحریمهای آمریکا و حتی فراتر از آن به رسمیت شناخته شدن برنامه هستهایاشان باشند. در عین حال محدودیتهایی هم برای همکاریهای ایران وجود دارد.
از جمله اینکه تهران تنها روی شیعیان عراق نفوذ دارد و در مقابل سنیها نیز باید خلع سلاح شدن را بپذیرند. برای حل این مشکل کشورهای دیگر از جمله سوریه که با رهبران حزب بعث در ارتباط است و اردن و عربستان که روابط خوبی با سنیها دارند نیز باید به همراه تهران و جامعه جهانی در این تلاش جمعی شرکت کنند.
واقعیت این است که عراق کشور یکپارچهای نیست که بتوان تنها از یک مسیر تمام مشکلات آن را حل کند. جامعه جهانی باید بتواند در یک زمان نظر شیعیان، سنیها و کردهآ را جلب کند به گونهای که آنها احساس نکنند طرف مقابل توانسته موقعیت بهتری از دیگران کسب کند. این مساله نیز نیازمند تلاش همه کشورهای مربوط به این مساله و نه فقط ایران است.