کد خبر: ۵۴۷۵۸۰
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۷

سفر روحانی به آمریکا، آرامش‌آفرین یا التهاب‌زا؟

یک کارشناس حقوقی ابعاد سفر رئیس جمهور به نیویورک و شرکت در اجلاس سازمان ملل را تشریح کرده است و معتقد است که ایران باید به بهترین شکل از این موقعیت استفاده کند.
آفتاب‌‌نیوز :
رضا نصری، حقوقدان بین الملل درباره اهمیت این سفر  و تاثیر سازمان ملل در پیشبرد اهداف سیاسی کشورمان، همچنین در خصوص دیدار های دو جانبه رئیس جمهور در حاشیه اجلاس تبیین کرد:

«اول اینکه آثار منفی سیاست یکجانبه‌گرایانه دولت ترامپ اِمسال نمایان شده است. سال گذشته اعلام جنگ ترامپ به نظام بین‌المللی تنها در حد نظری قابل تحلیل بود. اما امسال با خروج آمریکا از برجام، نقض قراردادهای چندجانبه تجاری، اِعمال فشار به سازمان‌های بین‌المللی، انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس در مغایرت با قطعنامه‌های شورای امنیت و سایر اقدامات او، جامعهٔ جهانی در «در عمل»  پیامدهای این سیاست خطرناک را احساس کرده است. از آنجا که ایران - به عنوان طرف اصلی برجام - در خط مقدم سیاست خارجهٔ زیان‌بار دولت ترامپ قرار داشته است، طبیعتاً در نشست امسال جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده و می‌تواند به بهترین شکل از این موقعیت استفاده کند. ضمن اینکه حضور فیزیکی رئیس‌جمهور و تیم سیاست خارجه او در آمریکا این فرصت را به آن‌ها می‌دهد تا تحلیل واقع‌بینانه‌تر و دقیق‌تری از نیات، نقاط ضعف و نقاط قوت دولت ترامپ بدست بیاورد تا متعاقباً تصمیمات دقیق‌تری در مقابل آن اتخاذ نمایند.

دوم این‌که جلسهٔ امسال مجمع عمومی بعد از خروج از برجام و قبل از آغاز تحریم‌های نفتی برگزار می‌شود. در نتیجه،‌ رئیس‌جمهور این فرصت را دارد - تا با حضور فعالانه خود - هر دو موضوع را در صدر مباحث اجلاس امسال بنشاند. به عبارت دیگر، رئیس‌جمهور می‌تواند از بی اعتباری و انزوای خاصی که دولت ترامپ برای خود ایجاد کرده برای جلب حمایت افکار عمومی، جلب حمایت دولت‌ها، تسریع روند گفت‌وگوها با اروپا، ارائه پیشنهادات خود و تلاش برای مهار پیامدهای احتمالی تحریم‌های نفتی استفاده کند. در این راستا هم سخنرانی‌های او در جلسهٔ‌ مجمع عمومی، هم واکنش او به جلسهٔ شورای امنیت به مدیریت شخص ترامپ و هم دیدارهای دوجانبه او با سران کشورها اهمیت ویژه‌ای خواهد داشت.

سوم اینکه حضور رئیس‌جمهور در اجلاس امسال و دست‌آوردهای احتمالی او می‌تواند بر فضای داخل کشور و فضای کسب‌ و کار هم تاثیر مثبتی بگذارد. در هر حال، با توجه به جنگ روانی تمام عیاری که علیه ایران به راه افتاده، افکار عمومی کشور به شدت نیازمند این است که چشم‌انداز مثبتی از آینده به او نشان داده شود. در نتیجه، چنانچه رئیس‌جمهور بتواند با حضور خود در اجلاس سازمان ملل و موضع‌گیری‌های صحیح خود «همسویی اکثر کشورها با ایران» را به نمایش بگذارد و به افکار عمومی این پیام را برساند که همکاری‌های بین‌المللی به بار خواهد نشست و راه‌ برای عبور از بحران وجود دارد،‌ قطعاً‌ در تلطیف فضای داخلی موثر خواهد بود».

منبع: خبرآنلاین
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین