آفتابنیوز : دکتر «یونس آزادی» در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با نگاهی اجمالی به برنامهها و تصمیمات اجرا شده در کشور به سادگی متوجه میشویم که در بیشتر تصمیمگیریها در ایران اولویت با شهر و شهرنشینان بوده و روستائیان و عشایر در مرتبه بعد قرار داشته و دارند و خدماترسانی به هموطنان در انواع مختلف از شهرها شروع و به روستائیان و عشایر ختم شده است.
وی گفت: این عامل باعث شده است که اختلاف سطح خدمات و امکانات میان نقاط شهری و مناطق روستایی و عشایری افزایش پیدا کند و به تبع آن روستائیان و عشایر در پی دستیابی به زندگی بهتر محل زندگی خود را ترک و روانه شهرهای دور و نزدیک شدهاند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری ایلام ادامه داد: در پی این حرکت شتابان جمعیتی، از یک طرف، بسیاری از روستاها خالی از جمعیت و بسیاری نیز با کاهش جمعیت مواجه شدهاند و تنها درصد پائینی از روستاها آن هم بهعللی غیر از سیاستگذاریهای دولتی افزایش جمعیت داشتهاند و از طرف دیگر با افزایش جمعیت شهری مشکلات زیادی از جمله حاشیهنشینی، مشاغل کاذب، آسیبهای زیاد اجتماعی و .... در سکونتگاههای شهری ایران نمود پیدا کرده است.
آزادی با بیان اینکه در سنوات گذشته در تصمیمگیریها و برنامهریزیهای کشور تلاش شده است که با ارائه امکانات، خدمات و تسهیلاتی به روستائیان و عشایر آهنگ مهاجرت آنها را کند کنند، گفت: به علت شکاف شدید میان جامعه شهری با جوامع روستایی و عشایری این خدمات نتوانستهاند تاکنون حرکت جمعیتی از روستا به شهر را کاهش دهد و متأسفانه سال به سال و از یک سرشماری به سرشماری دیگر از جمعیت روستایی و عشایری کشور کاهش و به جمعیت شهری افزوده میشود.
وی با تأکید بر اینکه شهرهای ما به هیچوجه ظرفیت و توان جذب این جمعیت را ندارند، تصریح کرد: همه تصمیمگیرندگان کشور در سطوح مختلف ملی تا محلی توجه لازم را به این نکته مهم داشته باشند که توجه بیشتر به شهرها به نسبت روستاها و مناطق عشایری نه تنها به مناطق روستایی و عشایری بلکه به شهرهای کشور نیز آسیبهای جدی وارد میکند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری ایلام یادآور شد: منافع و مصلحت کشور و از جمله شهرها ایجاب میکند که تصمیمگیرندگان و برنامهریزان کشور نگاه عادلانهای بین مناطق شهری، روستایی و عشایری کشور داشته باشند.