آفتابنیوز : 
به گزارش روزنامه کویتی الرای العام، پادشاه بحرین در دیدار با 10 تن از سردبیران روزنامههای ویژه مصر و بحرین با اشاره به روابط ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: «ایران هیچ چشمداشتی به خلیج (فارس) ندارد، ما شاهد اشغال کویت توسط عراق بودیم، اما ایران هرگز هیچ اقدامی در این رابطه نکرده است. ما با کشورهای همجوار همکاری میکنیم، البته نه آنها حق دخالت در امور داخلی ما را دارند و نه ما در امور داخلی آنها دخالت میکنیم. البته ارتباط میان انسانها که شیوه طبیعی حیات است امری قابل قبول است».
آل ثانی در ادامه اظهارات خود با اشاره به قطعنامه اخیر شورای همکاری خلیج فارس گفت: «ما قطعنامه شورای همکاری خلیج (فارس) در خصوص استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای را ملاحظه کردیم، دستیابی به این پیشرفت علمی میتواند پاسخگوی بسیاری از خواستههای ما در زمینههای مختلف باشد. به اعتقاد من ایران مشکلات اقتصادی، امنیتی و کاری زیادی دارد و آنها در تلاش برای حل این مشکلات هستند. البته برخی از این مشکلات از طریق همکاری با کشورهای همسایه قابل حل است. قطعنامه شورای همکاری خلیج فارس با هدف استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای در چارچوب قوانین بینالمللی بود».
پادشاه بحرین در ادامه با اشاره موضوع جزایر سه گانه گفت: «ایران به رغم مشکل جزایر سه گانه، ارتباط بسیار قوی با قطر، بحرین، کویت، عمان و امارات دارد و میزان روابط تجاریاش با این کشورها به 20 میلیارد دلار میرسد. ایران در عین حال با عربستان نیز همکاری زیادی دارد. البته باید اعلام کنم که کشورهای حاشیه خلیج فارس ضعیف نیستند که از سوی هر قدرتی مورد هدف قرار گیرند و تهدید شوند».
بنابر اظهارات آل ثانی تجربه ثابت کرده است که حمله نظامی ویرانگر است، همانطور که دیدید اسراییل لبنان را نابود کرد اما نتیجهاش چه شد؟ شاه ایران خواستههایی داشت که علنا همه را اعلام میکرد، اما کارش پایان یافت. کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز توانستهاند خود را تقویت کنند و با تلاش زیاد به سطح کنونی منطقهای و جهانی دست یابند.
آل ثانی درباره ادعای دخالت ایران در عراق مدعی شد: «متاسفانه گویی جنگ عراق و ایران همچنان ادامه دارد، به نظر میرسد برخی در عراق به نفع منافع ایران کار میکنند و بر عکس برخی نیز در ایران به نفع منافع عراق! در حالیکه وضعیت نسبت به بقیه کشورهای حوزه خلیج (فارس) فرق میکند، طبیعتا نگرانیهایی نیز در خصوص اینکه این مساله بر اوضاع منطقه تاثیر بگذارد وجود دارد، اما ما مطمئنیم که ملت عرب هوشیارانه این امور را دنبال میکند و هرگز به سوی جنگی دیگر کشیده نمیشود و این مسایل هیچ ارتباطی به ما ندارد».
بنابر اظهارات پادشاه بحرین، ما هیچ ارتباطی به درگیری عراق و ایران نداریم، ایران اطمینانهایی را داده است و اعلام کرده که بر شرایط عراق نظارت دارد. ما خود از موضعگیری ایران در قبال عراق اطلاعی نداریم اما آنچه که گفته شده میگویم: آنها میگویند که میتوانند در ثبات عراق سهمی داشته باشند چه بسا اگر امکاناتش را داشته باشند حتما میتوانند موفق شوند».
پادشاه بحرین در ادامه اظهارات خود با اشاره به وقوع جنگهای طولانی در منطقه گفت: «جنگ در منطقه برای سالهای طولانی است که ادامه دارد، به نظر شما چهار جنگ طی 20 سال کافی نیست؟ در واقع پیامدهای آن برای ما بسیار سنگین بوده است؛ جنگ عراق - ایران، جنگ عراق - کویت، جنگ آزادسازی کویت، جنگ بینالمللی در عراق از جمله این جنگها است». وی خطاب به رسانههای خبری گفت: «از رسانهها میخواهم که همچنان بر لفظ عربی بودن خلیج (فارس) تاکید کنند».
پادشاه بحرین درباره روابط مصر با امنیت خلیج فارس گفت: «مصر و هم پیمانان آن مسئول امنیت خلیج فارس هستند، مصر همواره در رزمایشهای مشترک عربی شرکت میکند؛ اما معمولا محرمانه است و علنی نیست، اما به نظر من باید آن را اعلام کند. در واقع امنیت خلیج فارس جزو مهمی از امنیت جهان عرب و مصر است».
آل ثانی در ادامه اظهارات خود با ابراز تاسف در خصوص تحولات اخیر عراق و ضمن اشاره به دیدارش با جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا قبل از جنگ حمله آمریکا به عراق گفت: «به بوش گفتم که هیچ انگیزهای برای این جنگ وجود ندارد، اما وی بر جنگ اصرار کرد، از صدام نیز خواستم که به بحرین بیاید و در کنار ما زندگی کند و قدرت را به دیگری بسپارد اما وی سکوت کرد و ما نیز سکوت کردیم و نتیجه این شد که میبینید».
پادشاه بحرین گفت: «من به آمریکاییها اعلام کردم که شما در مقابل خود نمونهای از دولتی نظامی در ترکیه و پاکستان دارید، عراق را نیز این گونه بسازید و کم کم آن را تبدیل به دولتی غیرنظامی کنید، اما آنها به پیشنهادات ما گوش ندادند. آمریکاییها با یک دموکراسی عجیب و غریب و نمونهای که هیچ فایدهای برای ملت عراق نداشت به این کشور آمدند، در واقع کسانی که در عراق حکومت میکنند اکثرشان انگلیسی هستند و تابعیت انگلیسی دارند!».
وی تصریح کرد: «از آنجایی که عراق همسایه ما است، اگر بر اوضاع خود مسلط نشود تمام منطقه به خطر خواهد افتاد، در واقع چطور میتوانیم با اطمینان از امنیت خلیج فارس حرف بزنیم زمانی که در خصوص عراق هیچ اطمینان خاطری نداریم. عراق جدید هنوز ایجاد نشده است. ما خواهان عراقی عربی، مسلمان و یکپارچه هستیم. من نمیخواهم آمریکاییها را به خاطر آنچه که اتفاق افتاده سرزنش کنم اما عراقیها را مسوول آنچه که اتفاق افتاده میدانم. عراق نیازمند قدرت عظیم داخلی با یک برنامه متحد است. اگر این برنامه ایجاد نظام فدرالیسم است، ما آن را به معنای کلمه تایید میکنیم، اما آنچه که در حال حاضر مطرح شده نظام فدرالیسم نیست بلکه چیز دیگری است».