وزیر خارجه عربستان در یک کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به اینکه شورای همکاری خلیجفارس از کمک و همکاری هر کشوری به اعضای این شورا برای دستیابی به انرژی هستهای استقبال میکند گفت: «ما از پیشنهاد هستهای جمهوری اسلامی ایران استقبال میکنیم و قصد داریم آن را مورد بررسی و مطالعه قرار دهیم».
الفیصل در ادامه اظهارات خود افزود: «چیزی که اعضای شورای همکاری خلیجفارس در جستجوی آن هستند انرژی صلحآمیز هستهای است، هدفی که برای تحقق آن نهایت تلاش خود را خواهیم کرد».
وی همچنین تاکید کرد که سیاست این شورا براساس عاریسازی خاورمیانه از هرگونه تسلیحات کشتار جمعی بنا شده است. استقبال کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای خرید تکنولوژی هستهای از ایران بعد از آن صورت میگیرد که محمود احمدینژاد یکشنبه همین هفته در گفتوگو با یک مقام ارشد کویتی از آمادگی ایران برای انتقال تکنولوژی هستهای به کشورهای همسایه خبر داد.
در همین خصوص تلویزیون کویت نیز به نقل از محمود احمدینژاد گزارش داد: «جمهوری اسلامی ایران آماده است تا تجربیات و دستاوردهایش در زمینه تکنولوژی صلحآمیز هستهای را در اختیار همسایگانش قرار دهد». رئیس جمهور ایران همچنین انرژی هستهای را به عنوان یک منبع پاک انرژی جانشین مناسبی برای نفت دانست.
سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس در پایان نشست هفته گذشته خود در دوحه بر لزوم توسعه تکنولوژی صلحآمیز هستهای در کشورهای خود تاکید کردند. شورای همکاری خلیج فارس روز یکشنبه 19 آذر اعلام کرد یک برنامه اتمی غیرنظامی مشترک را مورد بررسی قرار خواهد داد. این موضع گیری شورای همکاری این نگرانی را در سطح جهان غرب دامن زده که مبادا کشورهای عربی از بیم افزایش قدرت منطقهای ایران درصدد آغاز یک برنامه هستهای نظامی برآمده باشند، امری که میتواند به آغاز یک مسابقه تسلیحات اتمی فاجعهآمیز در خاورمیانه منجر شود.
کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا در گفتوگو با خبرگزاری رویترز درباره این اقدام شورای همکاری خلیجفارس گفت که مایل است تا درباره تمایل روبهافزایش کشورهای عرب خاورمیانه برای دستیابی به تکنولوژی هستهای اطلاعات بیشتری داشته باشد. او با اشاره مستقیم به عربستان سعودی گفت: «واقعا چهدلیلی وجود دارد که بزرگترین تولیدکننده نفت در جهان نیز مایل به صرف هزینههای سنگین دستیابی به انرژی اتمی شدهباشد؟».
رایس در ادامه اظهارات خود بعد از صدور بیانیه شورای همکاری خلیج فارس گفت: «فکر نمی کنم متعجبشدن ما از اعلام نیاز برخی کشورها به انرژی هستهای واقعا غیرقابل پذیرش باشد، بهخصوص وقتی که هیچ خطری منابع عظیم انرژی آنها را تهدید نمیکند. شاید بتوان پذیرفت مصر بواسطه اینکه 34 سال دیگر ذخایر گاز طبیعیاش به پایان میرسد نیازمند آغاز یک برنامه تولید انرژی هستهای است، اما آیا این موضوع در مورد مالک بزرگترین ذخایر نفتی جهان (عربستانسعودی) نیز صدق می کند؟». لازم به ذکر است که انتقال تکنولوژی هستهای تا زمانی که بین کشورهای امضا کننده معاهده منع تکثیر هستهای و با اطلاع آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت بگیرد قانونی است.