آفتابنیوز : نعمتالله ترکی در تشریح روند تصویب سند توسعه استان تهران گفت:در ۶ ماهه دوم سال جاری همه سازمانها و دستگاههای نظارتی بر مبنای سند توسعه حرکت میکنند و ارزشیابی دستگاههای اجرایی هم بر مبنای اجرای این سند انجام میشود. در سال ۱۴۰۰ حتی اگر ۸۰ درصد سند را اجرایی کنیم کار بزرگی انجام دادهایم.
وی افزود: این سند در سه مجلد برای ۱۶ شهرستان تهران در امور تولیدی، زیربنایی، اجتماعی و فرهنگی آماده شده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اسناد توسعه ای پیش و پس از انقلاب اسلامی، توضیحات خود را با این پرسش آغاز کرد که چرا طی ۴۰ سال نتوانستهایم برنامه ها را اجرایی و مشکلات را حل کنیم؟
ترکی افزود: برنامههای پیش از انقلاب اسلامی مسئلهمحور بود پس از پیروزی انقلاب اسلامی برنامهها حول محور دفاع مقدس و جنگ تحمیلی تهیه و پس از اتمام جنگ هم برای بازسازی ویرانهها برنامهریزی شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در ادامه به تلاش شبانهروزی استاندار تهران و همگامی وی با اعضای شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران در سفر به ۱۶ شهرستان اشاره و اظهارکرد: این سفرها با برنامه ششم توسعه و تدوین اسناد توسعهای هر شهرستان همزمان شد. پس از آن در سازمان مدیریت و برنامهریزی با حضور فرماندار، معاونان و کارشناسان بهصورت شبانهروزی سند توسعه هر شهرستان را بررسی و تدوین و ترسیم سیمای کلی استان و توسعه را از شهرستانها آغاز کردیم.
ترکی با بیان اینکه استان تهران ۱۷ درصد جمعیت کشور را شامل میشود،گفت: استان و شهر تهران رتبه اول و شهرستانهای استان تهران رتبه های ۸ تا ۱۴ جمعیت در کشور را دارند که این مهم هم تهدید و هم فرصت است. از سال ۳۵ تا ۹۵ تراکم جمعیت استان تهران به هزار نفر رسیده در حالی که میانگین کشوری ۴۹ نفر است.
ترکی با بیان اینکه زنگ خطر افزایش جمعیت در استان تهران به صدا درآمده است، اظهارکرد: تراکم جمعیتی در بهارستان نزدیک به ۱۰ هزار نفر است چون هر جا زمین و ساختمان بود جمعیت را مستقر کردیم. هم اکنون بیشتر جمعیت در نیمکره غربی استان مستقر شده و طبیعی است تمام خدمات به این سمت برود.
وی با بیان اینکه روند تقسیمات سیاسی نیازمند اصلاح است، گفت: استقرار جمعیت یعنی استقرار زیرساخت، خدمات و افزایش آن به معنای تشکیل یک استان دیگر است. چه اشکالی دارد جمعیت یک روستا ۱۰ هزار نفر باشد و ما خدمات را به آنجا ببریم و از ایجاد یک استان دیگر جلوگیری کنیم. روند تغییر کاربری نظام سکونتگاهی هم در پی روند تغییر شهرنشینی و روستا نشینی ایجاد شده است.
ترکی، تداخل و تمرکز نظام تصمیم گیری ملی، استانی و محلی، تعارض و ابهام در مدیریت حریم شهرها، فقدان نظام مدیریت یکپارچه شهر تهران را از جمله چالشهای استان عنوان و اظهار کرد: پیش از این برنامه توسعهای نداشتیم و نمیدانستیم به طور دقیق مشکل کجاست اما هم اکنون هم عارضهیابی کردیم و با سه نگاه ، توجه به گذشته، حال و نگاه به آینده برنامه تدوین و بر اساس آن حرکت می کنیم.
وی در ادامه به درآمد ۵۰ هزار میلیاردی استان تهران و سهم قابل توجه در تولید کشور اشاره کرد و گفت: ضریب بازگشت درآمدهای استان بسیار مهم است و باید به آن توجه شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در ادامه به سیمای اجتماعی ، فرهنگی و تولیدی استان در سند توسعه برنامه ششم اشاره و اظهارکرد: سرانه تخت بیمارستانی به ازای هر ۱۰ هزار نفر در استان تهران ۷ و در کشور ۱۹ تخت است که این مهم در دستورکار دولت قرار گرفت و امروز همه شهرستانهای استان دارای بیمارستان هستند.
ترکی در ادامه گفت: در سند توسعه استان تهران محرومیتها و پیشرانهای توسعهای هر شهرستان را به تفکیک و با توجه به تخصص آنها تشریح کردهایم.
بر اساس گزارش پایگاه خبری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران، ترکی همچنین به نهایی شدن سند آمایش استان تهران اشاره و اظهارکرد: این سند با جهت گیری کاهش عدم تقارن و معرفی بهترین مزیتها برای رشد و جهش اقتصادی در هشت فصل تدوین شد که سناریوهای امتداد وضعیت موجود، ساماندهی و مداخله جدی (تمرکز زدایی) و اصلاحات ساختاری نظام مدیریتی در آن دیده شده است.