کد خبر: ۵۵۳۷۳۶
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۳

توصیه‌های تغذیه‌ای به زائرین اربعین

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تأکید بر اهمیت ویژه بهداشت مواد غذایی در طول سفر زائرین اربعین، گفت: زائران باید قبل از مصرف غذا نسبت به سالم بودن آن مطمئن شوند.
آفتاب‌‌نیوز :
نیلوفر حیدری گفت: افراد سعی کنند از خوردن سالادها و سبزی‌های خام، مواد غذایی در معرض حشرات، گوشت، مرغ و ماهی کم پخته‌شده، غذاهای دوباره گرم شده، شیر، پنیر، بستنی و دیگر محصولات لبنی غیرپاستوریزه و غذاهای نگه‌داری شده در دمای اتاق پرهیز کنند.

وی با اشاره به اینکه مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می‌تواند یکی از علل بیماری‌های گوارشی و بیماری‌هایی مانند تب مالت باشد، گفت:  افراد از  شیر، ماست، پنیر و کره محلی پاستوریزه استفاده کنند. ضمن اینکه باید به تاریخ انقضای محصولات لبنی نیز دقت داشته باشند.

حیدری با اشاره به اینکه مواد غذایی کنسرو شده کاملاً سالم نیستند، اظهار داشت: افراد قبل از استفاده حتماً 20 دقیقه آن‌ها را بجوشانند و به علایمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگ‌زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه کنند.

وی با اشاره به اینکه غذاهای آبکی سریع تر فاسد می شوند توصیه کرد: زائران مصرف غذاهای آبکی (انواع خورش‌ها) را محدود کنند، زیرا میکروب‌ها و باکتری‌ها در فضای مایع، محیط مناسب‌تری برای رشد و تکثیر دارند.

حیدری به شستشوی دقیق میوه ها و استفاده از میوه های پوست دار در طول سفر تأکید کرد.

وی پرهیز از پرخوری و نیز مصرف خوراکی‌های ناآشنا را در طول سفر لازم دانست و اظهار داشت: بهتر است به همراه غذا از ماست کم‌چرب و پاستوریزه، لیموترش و یا آب‌لیمو استفاده شود.

حیدری همراه داشتن حتی‌الامکان مقداری مواد غذایی خشک (بیسکویت، آجیل، کنسرو و ...)، لیمو یا آب‌لیمو برای زائران را بسیار مناسب دانست.

 وی با تاکید بر استفاده از آب و نوشیدنی سالم در طول سفر گفت: بیشترین و ضروری‌ترین ماده‌ای که انسان در سفر مصرف می‌کند آب است، ضمن اینکه نوشیدن آب غیربهداشتی یکی از عوامل اصلی بیماری‌های دستگاه گوارش در مسافران است.

حیدری با اشاره به اینکه بطری‌های آب‌ سالم بسته بندی شده، آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌های پاستوریزه می‌تواند بدون خطر باشد، به همراه داشتن مقادیر مناسب آب را برای جلوگیری از کم‌آبی و یبوست بسیار ضروری دانست و گفت: در مواردی که دسترسی به آب بهداشتی و سالم برای زائرین امکان‌پذیر نیست، باید از آب جوشیده و یا بطری‌های آب‌معدنی استفاده شود. همچنین توصیه می شود از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری شود.

وی با بیان اینکه برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده و یا آب جوشیده استفاده شود توصیه کرد: افراد از آب چشمه، نهر و رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنند، آب باقیمانده در بطری‌ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهند و از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یک‌بارمصرف شفاف خودداری کنند.

منبع: ایسنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین