آفتابنیوز : صدای ترکها در ائتلاف اصلاحات - اعتدال روز به روز بیشتر و بیشتر محسوس میشود. این ائتلاف گر چه ۵ سال برقرار مانده اما به تحلیل بسیاری از صاحبنظران سیاسی دوزشکنندگی آن قدر زیاد شده که تاب و تحمل عبور از گردنه انتخابات مجلس را ندارد و حتما پیش از میدان پرچالش رقابت سال ۹۸ به پایان راه میرسد.
ابراهیم فیاض با تأیید این تحلیل میگوید: جهانگیری ۶ ماه مانده به انتخابات مجلس از معاون اولی دولت روحانی استعفا میکند و خارج میشود که این اتفاق به مثابه جدایی اصلاحات و اعتدال خواهد بود.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
به نظر شما آقای جهانگیری تا پایان دولت دوازدهم با آقای روحانی میماند یا خیر؟
اسحاق جهانگیری نماینده اصلاحطلبان در دولت است. شک نکنیم جریان اصلاحات تا ۱۴۰۰ با روحانی نخواهد ماند و جهانگیری شش ماه قبل از انتخابات مجلس شورای اسلامی از معاون اولی رئیسجمهور استعفا میدهد.
چرا این اتفاق میافتد؟
آقای روحانی برآمده از راست مدرن است و اصلاحطلب محسوب نمیشود. اصلاحطلبان به لحاظ استراتژیکی و راهبردی و نه تئوریکی با او متحد شدند اما الان راست مدرن شکست خورده، بنابراین اصلاحطلبان میخواهند از راست مدرن جدا شوند تا بتوانند موضع انتقادی به دولت بگیرند و در انتخابات آینده شانس پیروزی پیدا کنند.
آقای جهانگیری با چه هدفی از دولت خارج خواهد شد؟ آیا قصد ریاست مجلس را در سر میپروراند؟
ریاست مجلس را نمیدانم اما هدفش ریاستجمهوری ۱۴۰۰ است.
پس چرا وقتی هدفش ریاستجمهوری آینده است، قبل از انتخابات مجلس اعلام جدایی میکند؟
تا برای نیروهای اصلاحطلب ظرفیت رأی ایجاد کند. معتقدم جهانگیری برای انتخابات مجلس برنامهای ندارد. اگر هم حتی رئیس مجلس شود، قصدش ماندن در پارلمان نیست چون به انتخابات ریاستجمهوری فکر میکند.
رقابت بین آقای لاریجانی و آقای جهانگیری برای کرسی ریاست مجلس چه نتیجه ای خواهد داشت؟
به احتمال ۹۰ درصد آقای لاریجانی برای انتخابات مجلس ثبت نام نمی کند. او در حال زمینه چینی برای به عهده گرفتن لیدری راست مدرن بعد از ریاست جمهوری حسن روحانی است. معتقدم در سال ۱۴۰۰ راست سنتی و مدرن پای کار آقای لاریجانی می آیند و جریان اصلاحات نیز پشت سر آقای جهانگیری قرار می گیرند.
چرا آقای لاریجانی برای انتخابات مجلس ثبت نام نمی کند؟
چون می داند خیلی رقیب دارد بنابراین کنار می ایستد تا برچسبی به او نچسبد.
چقدر نامزدی آقای جهانگیری را در انتخابات مجلس محتمل می دانید؟
خیلی کم چون احتمال تکرار تجربه آقای عارف برایش وجود دارد. عارف برای ریاست مجلس آمده بود اما در دو سال اول رئیس کمیسیون هم نشد. البته بستگی به ترکیب مجلس هم دارد. معتقدم ترکیب مجلس آینده متفاوت از مجلس دهم است. اکثریت کرسی ها در اختیار افراد سفید، متخصص و کارشناس قرار می گیرد.
در مجلس آینده فضا برای ریاست آقای جهانگیری وجود دارد؟
بعید می دانم؛ مگر آن که ائتلاف استراتژیکی بین سلایق مختلف شکل بگیرد. در مجموع هر شخصیتی که برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برنامه دارد نامزد انتخابات مجلس آینده نمی شود. در مجموع آقای جهانگیری نیروهای اصلاح طلب را لیدری می کند تا به مجلس راه پیدا کنند اما خودش وارد این صحنه نمی شود.
منبع: نامهنیوز